Tip:

 

Plaats een aantal mooie siergrassen en vaste planten voor de haag. Zo creëer je een mooie natuurlijke border.

Na een lange dag loop je je tuin in. Je bent op zoek naar een rustige, vredige plek om even bij te komen. Gelukzalig laat je je achterover zakken in je comfortabele stoel op je terras. Drankje bij de hand, je voelt een heerlijk briesje om je heen, je kijkt naar de wuivende bloemen in je border. Maar ineens schrik je op van het gepiep van een trampoline, de hond van de buren slaat aan en je ziet de buurvrouw door haar tuin dwalen. Soms wil je gewoon even niets zien of horen. Hoe leuk je de buren ook vindt en hoe veel je ook van kinderen en huisdieren houdt. Voor dit probleem hebben wij een goede oplossing. Lees snel verder!

Hoe zorg je voor meer pricacy in je tuin?

Voordat je naar het dichtbijzijnde tuincentrum rijdt om een aantal willekeurige planten en struiken in je karretje te verzamelen om gaten te dichten, is het handig om eerst eens goed door je tuin te lopen. Waar wil je meer privacy creëren in je tuin, op welke plek mis je nog iets? Waar zijn de storende elementen die je wil blokkeren? Het uitzicht op de schuur van de buren? Het gat in de schutting waar je de buren zo heen en weer ziet lopen?

Vrucht Laurierkers HerbergiiKies voor een laurierhaag in je tuin

Je kunt je tuin afschermen met een schutting, maar hier sluit je je zelf wel erg op. En schuttingen staan er al genoeg. De mooiste en makkelijkste manier om je tuin af te schermen is met een groenblijvende haag. Je kunt kleine struiken kiezen en wachten tot ze groot zijn, maar je kunt ook kiezen voor een kant en klare haag van Quickhedge of Mobilane. Dit is een kant en klare haag waarmee je gelijk het resultaat hebt dat je wilt bereiken.

 

Mooi is de een haag van Laurierkers. Dit is een prachtige groenblijvende struik met een weelderige groei die heel geschikt is als haagplant. Als je hem regelmatig snoeit heb je in relatief korte tijd een mooie groene en dichte haag. De laurierkers bloeit in juni met witte rechtopstaande pluimen. De bloemen verspreiden een heerlijke geur. Ook de vlinders en bijen zijn er gek op. Wanneer de bloemen zijn uitgebloeid verschijnen de bessen die weer heel populair zijn bij de vogels. Snoei de plant in juni na de bloeiperiode en nog een keer in september.

 

Bekijk hier de Laurierkers

Verschillende soorten Laurier kant en klaar hagen

De Laurierkers vind je ook onder zijn Latijnse naam Prunus. Er zijn verschillende soorten van de Laurierkers met allen net iets andere eigenschappen en bladeren. Benieuwd welke Laurierkers bij jou past?

 

lauriersoorten

Plaats de kant en klare haag op de erfgrens van je tuin waar je meer privacy wilt creëren of juist langs het terras van je tuin of op een andere plek in je tuin.

Experimenteer met de hoogte

Bepaal hoe hoog je de Laurier heg wil hebben. Plaats een ladder of iets anders op de plek van bestemming. Zo zie je beter wat de verschillende hoogtes voor effect hebben. Ten slotte reken je uit hoeveel hagen je nodig hebt voor je tuin/erfafscheiding. De hagen hebben een lengte van 100 centimeter en een hoogte van 150 tot 200 meter. De hagen worden ongeveer 40 cm dik. Twee keer per jaar terugsnoeien is voldoende.

Planten op de plek van bestemming

De kantenklaar hagen van laurierkers ontvang je in een kartonnen doos. Deze is bio-afbreekbaar en kun je gewoon laten zitten. De haag weegt ongeveer 150 kg en plaats je eenvoudig met een kraantje in de grond. Voor je het weet zit je heerlijk uit het zicht achter je prachtige haag te genieten van je privacy en van je schitterende nieuwe haag. Bekijk hier de plaatsingshandleiding. Heb je vragen dan kun je deze natuurlijk ook altijd via mail of telefoon aan ons stellen.