Tip

Mooi is het om de schermen te laten begroeien met klimplanten. Zij maken de tuin niet alleen leefbaarder, maar vangen ook nog eens de fijnstof op van het verkeer op de straat. Geschikte klimplanten zijn bijvoorbeeld Hedera helix, klimhortensia, Clematis montana en een klimroos. Bekijk hier alle kant en klaar hagen!

Wanneer het lekker weer is gooien we het liefste direct de deuren en ramen open, maar dat gaat vaak gepaard met bijvoorbeeld lawaaierige buren, elektrische grasmaaiers of een drukke weg die langs de tuin loopt. Je huis kun je isoleren, maar wat doe je om de geluidsoverlast buiten tegen te gaan? Op deze blog lees je hoe je dit het beste kunt doen voor een optimaal resultaat. 

 

Wat je nodig hebt is een barrière tussen de geluidbron en jezelf. Lawaai verplaatst zich door de lucht en dringt via het kleinste gaatje in een muur nog je tuin binnen. De barrière moet dus ondoordringbaar zijn en van beneden tot boven gesloten zijn. Het plaatsen van enkele bomen en struiken aan het einde van de tuin heeft dus niet zo veel zin. Het geluid komt er gewoon doorheen. Wat je ook kunt doen is de geluiden afleiden met andere geluiden als het ruisen van de bladeren van de bomen of het klateren van water in een fontein.

Geluidsschermen van Noistop

NoiStop Green

Maar veel efficiënter is een geluidsabsorberend scherm. NoiStop is een geluidsscherm dat bescherming biedt tegen geluid en achtergrondgeluid. De speciaal ontwikkelde steenwol absorbeert de storende geluiden die je nou net niet wilt horen als wilt genieten van een lekker ontbijt of onder de parasol je krant wilt lezen. De Noistop panelen zijn in twee uitvoeringen leverbaar: de Noistop Green en de Noistop Wood.

 

Bekijk alle Noistop geluidsschermen

 

De schermen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en plaats je makkelijk zelf in de tuin. Let er bij het plaatsen van de schermen op dat de ruimte tussen de grond en de onderkant helemaal dicht is en het hekwerk voldoende hoog is. Staat alles op zijn plek is het genieten van de tuin zonder lawaai of nieuwsgierige blikken.

NoiStop Green geluidsschermen

NoiStop Wood

√ Afwerking met raster van gegalvaniseerd staal
√ Stapelen met tape
√ Zelf op maat te maken

 

Bekijk alle Noistop Green geluidsschermen

NoiStop Wood geluidsschermen

√ Afwerking met houten lamellen van geïmpregneerd dennenhout
√ Stapelen zonder tape
√ Zelf op maat te maken

 

Bekijk alle Noistop Wood geluidsschermen

Tip! Hoor het verschil

Noistop in de praktijk. Op deze pagina hoor je geluidsopnames van een trein. Het ene fragment is opgenomen de dag vóór en het andere de dag ná het installeren van een 2,25 meter hoog NoiStop geluidsscherm.