Voordelen van een mos-sedumdak

 • Eenvoudig te plaatsen
 • Weinig onderhoud
 • Isolerend
 • Geschikt voor maatwerk
 • Goed voor drainage en opslag van regenwater.

Speciaal voor het creëren van een groen dak zijn er kant-en-klare plantencassettes verkrijgbaar om direct een mooi groen resultaat te behalen. Eenvoudig zelf te leggen. Het aanleggen van een mos-sedumdak kan het hele jaar door.

In twee uur een groene oase

Nu de tuin zichzelf in de zomer zo’n beetje verzorgt, is dit een aardig zomerklusje. In twee uur tijd heb je het dak van een schuur, carport, uitbouw of tuinhuisje (10 m²) omgetoverd in een groene oase. We hebben in kaart gebracht voor een plat dak of helling tot 25 graden (sedumdak) waar je op moet letten.

 

Bekijk hier alle mos-sedum plantencassettes

Waar moet je op letten bij het leggen van een mos-sedumdak?

 1. In welke staat verkeert het dak? Kan het dak minstens een gewicht van 58 kg/m2 verdragen?
 2. Is het dak schoon? Veeg het anders eerst schoon en leg er beschermfolie of een beschermdoek op. Deze moet een ruime overlap hebben. Bij de waterafvoer moet je de folie kruisen, zodat regenwater weg kan lopen. 
 3. Verdeel de plantencassettes gelijkmatig over het dak. 
 4. Geef de cassettes daarna direct water. Bij droog weer gedurende twee weken elke dag water geven.
 5. Bij voorkeur licht bemesten in het voorjaar (april-mei) met een langzaam vrijkomende meststof welke geschikt is voor sedum daken. In het najaar kan de sedum geknipt/gesnoeid worden.
 6. De toplaag van het dakbedekkingssysteem dient wortelgroeibestendig te zijn, indien dit niet het geval is dient een damp-open wortelwerend doek toegepast te worden.

Hoe bereken ik het aantal cassettes dat ik nodig heb voor mijn dak

Bij kantenklaarhagen.nl verkopen we twee soorten cassettes. De sedumtrays hebben een afmeting van 0,45 x 0,50 m. Er gaan 4,5 trays in een vierkante meter. De minimale bestelhoeveelheid is 18 stuks (4 m2). Daarnaast hebben we de Mobiroof cassette. Deze cassettes hebben een afmeting van 54x54 cm en er gaan 3,44 cassettes in een vierkante meter. Van deze soort is de minimale bestelhoeveelheid 20 stuks. 

Met de losse Mobiroof casettes van kantenklaarhagen.nl creëer je eenvoudig zelf een groen dak