Een kant en klaar haag plaatsen? Zo doe je dat!

Een kant en klaar haag zelf plaatsen moeilijk? Welnee! Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan en waar je rekening mee moet houden.

Het plaatsen van kant en klaarhagen is heel eenvoudig:

 1. Je graaft een sleuf waar de haagbak in past, dit moet ongeveer 30 cm breed en 20/25 cm diep zijn. De bovenkant van de bak moet net 1 cm onder de grond verdwijnen. Zorg dat de grond goed drainerend (waterdoorlatend) is. Zorg er ook voor dat er ruim voldoende grond rondom de haagbak zit.
 2. Je plaatst daarna de palen met een hart op hart afstand van ca. 130 cm in een mooie rechte lijn (als je de haag mooi recht wilt plaatsen natuurlijk).
 3. Daarna plant je de hagen tussen de palen, zorg wel voor goede grond bij en onder de kokosbak van de haag, vul daarna de haag goed aan met goede tuinaarde. Zorg er dus voor dat er geen zand onder of rondom de bak zit! Als er zand rondom de kokosbak zit, zal de haag niet goed aanslaan.
 4. Monteer daarna beugels aan de binnenkant van de palen welke je vast klikt aan het raster van de haag.
 5. Stamp de grond rondom de haag nog goed aan en geef de haag zeker in het voorjaar en zomer voldoende water.
 6. Je kunt in een handomdraai genieten van een prachtige groene afscheiding.
 7. Goed om te weten: De kant en klaar hagen zijn makkelijk zelf in hoogte of lengte in te korten door het gebruik van een ijzerzaag, slijptol of betonschaar.

Het is ook mogelijk om de hagen te verhogen met bv 25, 50, 75 of 100 cm. dan kunnen de planten daar zelf tegen aan gaan groeien. Hiervoor kun je opzetstukken gebruiken. Deze vind je onder de bevestigingsmaterialen.

Waar je verder rekening mee moet houden voordat je een kant en klaar haag bestelt:

 • Welke soort haag bij jouw wensen past
 • De hoogte van de haag
 • Het aantal haagelementen dat je nodig hebt om de haag te plaatsen
 • Het aantal en soort palen dat je nodig hebt om de haag te plaatsen
 • Aantal beugels tbv bevestiging
 • Aflever- en factuuradres

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze handige rekenmodule. Deze wordt weergegeven op de pagina van jouw favoriete kant en klaar haag.

Bekijk onze populairste kant en klaar hagen

Bekijk hier alle eenvoudig te plaatsen kant en klaar hagen

Als je alles weet bestel dan nu jouw kant en klaar hagen. Kom je er niet uit of twijfel je over de hoeveelheden, bel ons gerust op 078-6990173 of mail naar verkoop@kantenklaarhagen.nl. Als je de kant en klaar haag door ons wilt laten plaatsen kunnen wij dit ook voor je in orde maken. Geef dit dan door bij je bestelling.