Het verzorgen van de klimop doe je in 3 eenvoudige stappen!

Heb je bij ons een kant-en-klare Hedera klimop gekocht of ben je bezig met het laten groeien van klimopstekjes tegen een stalen raster in de tuin? Dan wil je natuurlijk dat jouw klimop zo goed en mooi mogelijk groeit. Op deze pagina vind je 3 handige tips voor het verzorgen van jouw klimop. 

De verschillende klimop (Hedera) soorten

De klimop, ook wel bekend als de Hedera, komt in vele varianten voor. Zo vind je bij ons de Hedera helix woerner, Hedera hibernica, Hedera helix Goldchild, Hedera helix Green ripple en de Hedera helix White ripple. Alle klimop soorten blijven het hele jaar mooi groen en laten hun blad niet vallen in de winter. Hierdoor geniet je het hele jaar door van veel privacy in je tuin.

Bekijk hier alle klimop (Hedera) soorten

De verzorging van de klimop in 3 stappen

Verzorgingstip 1: Plaats je klimop haag in een vochtige bodem met veel voeding

Je Hedera klimophaag is gek op een vochtige bodem met veel voeding. Heb je een nieuwbouwhuis of wil je de klimop planten op een plek met veel zand? Zorg dan dat je meer grond uitgraaft op de plek waar de Hedera komt te staan. Vul dit met speciale grond voor klimophagen. 

Heb je al goede grond in de tuin liggen? Dan kunnen we aan de slag! Voor de Hedera klimop maakt het niet uit of hij in de (half)schaduw of in de volle zon komt te staan. Op beide plekken kan de klimop prima gedijen.

Verzorgingstip 2: Geef je klimop voldoende water

De klimop Hedera hagen zijn makkelijk in onderhoud en in hun verzorging. Heb je bij ons een complete klimophaagelement gekocht? Dan moet je deze in het jaar na het planten voldoende water blijven geven. De klimop heeft namelijk wat tijd nodig om goed door te wortelen vanuit de biologisch afbreekbare kokosmat in de grond.

De verzorging van de klimop; de klimop wordt geleverd tegen een stalen raster en in een kokosmat

Verzorgingstip 3: Snoei twee maal per jaar de klimop

Wil je een mooie volle klimop haag? Dan adviseren wij om de Hedera twee maal per jaar goed te snoeien. Hierdoor zal de klimophaag niet woekeren en geniet je het hele jaar van een mooie haag. Daarnaast zorgt het snoeien ervoor dat de haag uiteindelijk voller en dichter zal groeien. De beste momenten om te snoeien zijn eind juni en eind september

Direct een volgroeide en mooi verzorgde klimop?

Op Kantenklaarhagen.nl vind je diverse klimop soorten welke op een kwekerij in Nederland worden gekweekt. Deze klimop hagen groeien als kleine stekjes tegen een stalen raster aan. Wanneer de klimop de juiste hoogte hebben bereikt, zijn ze klaar om uitgeleverd te worden. Bij veel klimop hagen hoef je maximaal 3 werkdagen te wachten! Alle klimophagen worden vers vanaf de kwekerij geleverd.

Plaats eenvoudig een kant en klare klimop Hedera

De klimophagen zijn eenvoudig te plaatsen in de grond. Je hoeft enkel een gleuf te graven en de klimophagen met hun kokosbak hierin te laten zakken. Zo geniet je binnen één dag van een prachtige groene erfafscheiding. Benieuwd hoe je een kant en klaar haag moet plaatsen? Dat lees je hier!

Bekijk hier alle direct volgroeide klimop Hedera's