Kardinaalsmuts

Ben je opzoek naar een mooie kant en klaar haag voor in je tuin? Dan ben je vast en zeker de Kardinaalsmuts, of wel de Euonymus in het Latijn, tegen gekomen. Deze haagsoort is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig in Nederland en België. Wil je ook graag de Kardinaalsmuts in je tuin als haagsoort? In dit artikel vertellen wij je alles over de Kardinaalsmuts als haag en waarom je hier voor zou moeten kiezen!

In Nederland komt de Kardinaalsmuts ook in het wild voor. De Nederlandse Kardinaalsmuts is echter wel anders dan de Kardinaalsmuts welke je op onze website vindt. De winterharde Kardinaalsmuts welke je bij een kwekerij koopt is veelal afkomstig uit het Noordoosten van Azië. De bladeren van de Kardinaalsmuts kleuren in de winter naar oranje/rood. Daardoor heb je met de Kardinaalsmuts een mooie haag die prachtig met de seizoenen meekleurt.

Verschillende soorten van de Kardinaalsmuts

Er zijn verschillende varianten van de Kardinaalsmuts verkrijgbaar. Zo leveren wij de Euonymus Dart’s Blanket. De bladeren van de Euonymus Dart's Blanket zijn ovaal tot elliptisch, hebben een glanzend laagje en zijn mooi donkergroen tijdens de lente en de zomer. In de herfst en winter kleuren ze naar oranje en rood.

Naast de Dart’s Blanket zijn er nog vele andere varianten op de markt te vinden, zoals de Vegetus, Emerald ’n Gaiety en Emerald ’n Gold. In totaal zijn er ongeveer 180 verschillende soorten van de Kardinaalsmutsfamilie. De meeste Kardinaalsmutsen hebben net zoals de Dart's Blanket een ellipsvormig blad.

Koop hier de Kardinaalsmuts (Euonymus) Dart's Blanket

De Kardinaalsmuts in de winter

Zoals hierboven al vermeldt is, is de Kardinaalsmuts een winterharde haag. Dit houdt in dat de Kardinaalsmuts tegen de Nederlandse winters kan. Wanneer je graag het hele jaar door wil genieten van privacy in je tuin, kun je beter kiezen voor een van de Hedera soorten. De Kardinaalsmuts kan namelijk (veel) bladeren verliezen in de winter. De Kardinaalsmuts zal meer bladeren verliezen wanneer hij op een zonnige plaats in de tuin staat. De Kardinaalsmuts is goed bestand tegen ziekten.

Wanneer je een kant en klaar Kardinaalsmuts besteld bij Kantenklaarhagen.nl, ontvang je een volledig tot hoogte begroeide haag. Het kan wel zo zijn dat hij soms nog iets verder dicht moet groeien wanneer je hemt ontvangt. Je kunt er dan een beetje doorheen kijken. Dit groeit snel verder dicht wanneer je hem hebt geplant in je tuin.

Verschillende kant en klare kardinaalsmutsen

Je kunt in onze webshop kiezen voor twee verschillende hoogtes van de Kardinaalsmuts, namelijk:

Kardinaalsmuts haag

De Kardinaalsmuts bij onze klant. Hier is gebruik gemaakt van een extra opzetstuk, zodat de haag nog wat hoger dicht kan groeien.

Wil je een hogere kardinaalsmuts dan 180 centimeter? Dan kun je gebruik maken van de opzetstukken van 25, 50, 75 en 100 cm. De opzetstukken bevestig je eenvoudig bovenop het raster van de haag, zodat de kardinaalsmuts hoger kan groeien. 

Een makkelijk te onderhouden haag

De Kardinaalsmuts heeft weinig onderhoud en verzorging nodig. Het is meer dan voldoende om de Kardinaalsmuts twee keer per jaar goed kort te snoeien. Zo voorkom je dat de haag begint te woekeren en geniet je het hele jaar door van een verzorgde, welgevormde haag.

Het is wel belangrijk om de haag regelmatig water te geven, zeker in het eerste jaar na het planten. Zo zorg je ervoor dat de Kardinaalsmuts prachtig blijft glanzen!

Weten hoe een Kardinaalsmuts er nu echt bij staat? 

Wil je graag weten hoe het eruit ziet wanneer de Kardinaalsmuts net geplant is? We hebben voor jou onze klantfoto's op een rij gezet. Op de klantfotopagina is de Kardinaalsmuts vooral te vinden onder zijn Latijnse naam 'Euonymus'.

Daarnaast kun je bij op onze kwekerij, Veldstraat 2a ~ 4033AK Lienden, de Kardinaalsmuts ook komen bezichtigen. Dit kan buiten kantooruren, omdat we diverse hagen zoals de Kardinaalsmuts hebben gepland buiten het afgesloten gedeelte van ons bedrijventerrein. Wil je graag persoonlijk advies over de Kardinaalsmuts of onze andere hagen? Dan vragen wij vriendelijk om contact met ons op te nemen zodat we een afspraak in kunnen plannen.