Ga je de tuin onder handen nemen of wil je graag een nieuwe groene tuinafscheiding? Dan is een klimop op een hekwerk zeker het overwegen waard! Met een klimop op een hek of schutting ziet je tuin er in een handomdraai uit als een groene oase. Je kunt kiezen om zelf een klimop tegen een rek te laten groeien, maar je kunt ook kiezen om een volledig begroeide klimop tegen een hekwerk te kopen. Op deze pagina lees je meer over beide mogelijkheden!

Zelf een klimop tegen een rek, hekwerk of betongaas laten groeien

Wil je een groenblijvende schutting welke makkelijk aan te leggen is? Kies dan voor een Hedera. De Hedera is een snelle groeier en is makkelijk te planten. Daarnaast heeft deze klimop haag weinig onderhoud nodigblijft het hele jaar door prachtig groen en kan ook in de schaduw staan. Wanneer je ervoor kiest om zelf een hekwerk te plaatsen en kleine Hedera’s te planten, houd er dan rekening mee dat het enkele groeiseizoenen kan duren voordat de klimop tot volledige hoogte is begroeid (1,80 of 2 meter). Je hebt dus nog een hele tijd inkijk in je tuin.

Ook andere haagsoorten zijn natuurlijk geschikt wanneer je zelf een groene schutting gaat maken in de tuin. Bij het kiezen van de juiste klimophaag, houd dan rekening met de volgende punten:

  • In wat voor soort grond komt de klimop te staan? Heb je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning en komt de haag in zand te staan of juist klei? 
  • Staat de klimop altijd in de zon of juist overwegend in de schaduw? 
  • Moet de haag het hele jaar door groen blijven of wil je een haag die rood/bruin kleurt in de herfst? 

Liever meteen privacy in je tuin? Kies voor een volgroeide klimop op rek

Geen zin om een paar groeiseizoenen te wachten totdat je klimop haag volledig begroeid tegen een rek is? Kies dan voor een volledig begroeide kant en klaar haag! Deze klimophagen zijn bij de kwekerij al op een hekwerk tot volledige hoogte begroeid. Je kunt hierbij kiezen uit diverse hoogtes, zoals de populaire hoogtes van 1,80m of 2,20m!

Klimop op een hekwerk - direct een volgroeide haag

Bekijk alle kant en klare klimophagen tegen een raster

Er zijn diverse soorten klimophagen op een rek verkrijgbaar, zoals de Hedera Helix soorten (hedera schutting)Euonymus (kardinaalsmuts) of Carpinus Betulus (haagbeuk). Deze hagen zijn eenvoudig te plaatsen in de tuin en kunnen ook mooi tussen houten schuttingen worden geplaatst. Zo wissel je schutting speels af met hout en groen!