Kant en klare klimop schutting

Wil je snel een mooie groene schutting zonder dat je eerst jaren hoeft te wachten tot de losse plantjes tot een volle schutting zijn volgroeid? Dan is een kant en klare klimop schutting de perfecte oplossing voor jou! Met de kant en klare klimop schutting (ook wel Hedera schutting genoemd) creëer je binnen een dag een volledige groene tuinafscheiding. Hoe je dat precies doet, lees je hieronder.

Waarom kiezen voor een kant en klare klimop schutting?

Voor veel mensen is de belangrijkste reden om voor een klimop te kiezen het feit dat de haag winterhard is en het hele jaar groen blijft. Zo heb je nooit last van inkijk in de winter en het hele jaar door geniet je van een groene kant en klare haag in je tuin. De hagen zijn bij levering zelfs al volledig op hoogte begroeid. Binnen een jaar zijn ze ook helemaal dicht gegroeid en kun je nergens meer doorheen kijken. Nog meer voordelen van de kant en klare klimop schutting zijn:

  • De kant en klaar haag is snel en gemakkelijk te plaatsen. Zelfs met twee linkerhanden gaat het makkelijk!
  • De kant en klare klimop schutting vergt weinig onderhoud. Je hoeft hem enkel 2 keer per jaar te snoeien. Je hoeft, zeker in het begin, alleen de uitstekende takken weg te knippen.
  • De klimop schutting is erg goed bestand tegen ziekten.
  • Tevens stimuleert de kant en klare klimop de biodiversiteit. De haag trekt allemaal kleine dieren aan, zoals insecten en vogels. Daarmee draagt de klimop bij aan een gezondere leefomgeving.

De verschillende soorten kant en klare klimop schuttingen

Er zijn verschillende soorten kant en klare klimop schuttingen. We hebben voor jou hieronder de populairste op een rij gezet! 

1. Hedera Helix Woerner als Hedera schutting

De Hedera Helix Woerner is de bekendste en populairste kant en klare klimop schutting. De haag heeft een donkergroen blad met lichte nerven. De Hedera Helix Woerner is als kant en klare klimop schutting verkrijgbaar in 5 verschillende hoogtes: 100cm, 180cm, 200cm, 220cm en 300cm. 

Bekijk hier alle kant en klare Hedera schuttingen

2. Hedera Helix Hibernica als Hedera schutting

De Hedera Helix Hibernica kan van alle kant en klare klimop schuttingen het beste tegen zeelucht. Ideaal wanneer je vlakbij het strand woont of dicht bij de kust. De haag heeft een groen blad en de blaadjes zijn een beetje afgrond.  

3. De Bonte Hedera Helix als Hedera schutting

De Bonte Hedera’s hebben een iets kleiner blad en de klimop's groeien iets minder hard dan de Hedera Helix Woerner en de Hedera Helix Hibernica.

  • Hedera Helix Glacier: Deze kant en klare bonte klimop heeft een groen blad met lichte rand.
  • Hedera Helix Goldchild: Deze bonte Hedera Helix heeft een groen/grijs blad met gouden rand.
  • Hedera Helix White ripple: Deze kant en klare klimop schutting heeft een groen blad met witte rand
  • Hedera Helix Green Ripple: De Hedera Helix Green Ripple heeft een donker groen blad met een lichtere nerf.
 

Mobilane kant en klare klimop schuttingen

Mobilane is al jaren onze vertrouwde leveranier voor de kant en klare klimop schutting. De groene klimop schuttingen die hiervandaan komen staan bekend om de kwaliteit en het duurzame productieproces. De klimop schuttingen worden namelijk in Nederland, in niet-verwarmde kassen, gekweekt. Op het moment dat jij bij ons een klimop schutting besteld, dan wordt hij vers vanaf de kwekerij bij jou thuis bezorgd. De wortels van de klimop schutting groeien in een biologisch afbreekbare bak van kokos. Deze bak plant je in de grond, welke binnen enkele maanden tot een jaar afbreekt.

De Mobilane klimop schuttingen onderscheiden zich ook op een andere manier van andere aanbieders. Er zitten namelijk meerdere kleine klimophagen in één schuttingdeel. Ook groeien ze vanaf kleine scheuten door tot een groot raster. Andere leveranciers kiezen voor volgroeide klimop planten en draaien deze in het raster. Bij Mobilane laten ze dit vanaf het begin groeien en draaien ze de haagjes er in de loop van de tijd doorheen. Hierdoor staat de kant en klare klimop schutting misschien wat langer op de kwekerij, maar heb je ook kwalitatief een betere haag.

Ook op je balkon kun je een klimop schutting plaatsen

Ja je leest het goed, ook op je balkon kun je een klimop schutting plaatsen. We hebben namelijk speciale plantenbakken die we voor de klimop schutting dan gebruiken. We noemen ze haagbakken. Haagbakken zijn brede, lage plantenbakken van polyester of hout met aan de zijkant palen. In de haagbak plant je net zoals in de grond de klimop. Aan de palen maak je de klimop vast, zodat hij stevig op zijn plek blijft staan.

Plantenbak schutting

Dankzij deze plantenbakken (haagbakken) kun je op je balkon of dakterras een groene schutting maken met de klimop haag! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

De afmetingen van een kant en klare klimop schutting

We zien dat er online veel gezocht wordt op de Hedera schutting kant en klaar 180x180 cm. Helaas is dit formaat kant en klare klimop schutting niet leverbaar. De afmetingen op onze website zijn 120 cm breed en 100, 180 of 200/220 hoog. Dit hangt af van de klimop soort. Als je niet helemaal uit komt met de afmetingen van de kant en klare klimop schutting, dan kun je hem wel eenvoudig smaller maken. Dit doe je met een ijzerzaag. Je kunt voorzichtig het stalen raster in de haag smaller maken en de plantjes in de kokosbak uit elkaar halen.