Kant en klaar haag: alle voordelen op een rij!Ben je op zoek naar een mooie afscheiding voor in de tuin? Een die privacy biedt, er sfeervol en natuurlijk uitziet, maar weinig onderhoud nodig heeft? Dan is een kant en klaar haag 
een goede keus. Hieronder zie je alle voordelen op een rij!

Een kant en klaar haag creëert sfeer en weert nieuwsgierige blikken

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht? Dan is de tuin bij aanvang van je nieuwe woning, niet meer dan een kale, ongezellige bedoening. Door een kant en klaar haag te plaatsen creëer je direct sfeer. Zelfs wanneer de tuin verder nog aangekleed moet worden. Daarnaast zorgt de kant en klaar haag ook voor een stukje privacy. Nieuwsgierige buren kunnen niet zomaar meer naar binnen kijken. En dat is wel zo fijn! Zeker wanneer de nieuwe gordijnen nog even op zich laten wachten…

Een kant en klaar haag heeft maar weinig onderhoud nodig

Heb jij geen groene vingers, maar vind je een dertien in een dozijn tuin, met houten schutting en volledige bestrating, ook zo weinig inspirerend? Dan biedt een kant en klaar haag uitkomst! Die geeft je tuin een natuurlijke uitstraling en trekt kleine dieren en insecten aan. Het fijne aan een kant en klaar haag, is dat je er weinig onderhoud aan hebt. 2 keer per jaar snoeien en de haag staat er het hele jaar door prachtig bij.

Een kant en klaar haag draagt bij aan een gezond milieu

Planten zorgen voor zuurstof en zuiveren de lucht. Doordat een kant en klaar haag volledig is begroeid met planten, dragen ze bij aan een gezondere leefomgeving. Met een kant en klaar haag in je tuin, ben je bewust bezig en simuleer je de biodiversiteit. De kwaliteitshagen van onze kweker, komen speciaal in een biologisch afbreekbare kokosbak die niet verwijderd hoeft te worden tijdens het planten. Hierdoor weet je zeker dat je goed bezig bent!

Van een kant en klaar haag heb je direct plezier

Een ander groot voordeel van een kant en klaar haag, is dat je er direct plezier van hebt. Wanneer je jonge haagplanten of stekjes aanschaft, duurt het jaren voordat de haag volgroeid is. Bovendien vergt het behoorlijk wat onderhoud om de plantjes te verzorgen en te laten groeien. Ook het weer kan roet in het eten gooien. Er is een kans dat de plantjes of stekjes het niet overleven in een periode met flinke vorst. Met een winterharde kant en klaar haag, zoals de Hedera Helix Woerner of de Euonymus Dart's Blanket heb je hier geen last van. Of beter gezegd: je hebt er jarenlang plezier van!

Ben je helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze voordelen en wil je meer weten over de verschillende kant en klaar hagen op onze website? Neem dan contact met ons op of kijk bij alles over kant en klaar hagen op onze website.