Woon je sinds kort in een nieuwe wijk en zijn er verplichte regels wat betreft het plaatsen van een groene erfafscheiding? Of moet je een groene erfafscheiding plaatsen vanwege bezwaar van de buren of andere omgevingsregels? Wat je reden ook is, niemand wil veel tijd kwijt zijn aan de onderhoud van zijn erfafscheiding.

Er is een breed scala aan groene erfafscheidingen te vinden op de markt, maar wat is nu de beste keuze? Het is belangrijk om jezelf goed te verdiepen in de verschillende soorten groene hagen. De ene haag verliest bijvoorbeeld zijn blad in de winter, waardoor je door de haag heen kunt kijken. De andere haag heeft weer veel onderhoud nodig. Wij hebben voor jou een aantal tips op een rij gezet, dus lees snel verder!

Bekijk hier al onze groene erfafscheidingen

Hoe hoog mag mijn groene erfafscheiding zijn? 

Over het algemeen mag een erfafscheiding maximaal twee meter hoog zijn. Wil je graag een hogere erfafscheiding? Dan moet je dit in overleg doen met de buren. Let wel op dat de regels lokaal kunnen afwijken. Wil je bijvoorbeeld een erfafscheiding plaatsen in de voortuin? Dan kan het zijn dat de groene erfafscheiding niet hoger mag zijn dan één meter hoog

De meeste hagen van ons die worden gebruikt als groene erfafscheiding hebben een hoogte van 1,80 meter. Zo weet je zeker dat je goed zit en geniet je van voldoende privacy in je tuin! Wil je meer weten over de hoogte van een haag op je erfafscheiding? Lees dan onze pagina "Hoe hoog mag een haag op een erfafscheiding zijn?".

Een makkelijk te onderhouden groene erfafscheiding

Niemand wil veel tijd kwijt zijn aan het onderhouden van zijn groene erfafscheiding, toch? Als je voor gemak wil gaan, kies dan voor een van de Hedera hagen van 180 centimeter hoog. De Hedera hagen hoef je maar twee keer per jaar te snoeien (eind juni en eind september). Daarnaast blijven de Hedera hagen het hele jaar door groen en blijven ze hun blad behouden in de winter.

Naast de Hedera hagen zijn de Euonymus kant en klaar hagen ook populair als groene erfafscheiding. De Euonymus kant en klaar hagen hoef je net zoals de Hedera hagen maar twee maal per jaar te snoeien. Daarnaast verkleuren de bladeren van groen naar oranje/rood in de herfst en winter. In de winter zit je nog steeds heerlijk beschut in de tuin, want de Euonymus laat zijn bladeren minimaal vallen.

Alle groene erfafscheidingen die je op Kantenklaarhagen.nl vindt, zijn op het moment van leveren volledig tot hoogte begroeid. Dit betekent dat jouw groene erfafscheiding al 1,80m hoog. De hagen hebben alleen nog één groeiseizoen nodig om 100% dicht te groeien. 

Bekijk hier al onze makkelijk te onderhouden erfafscheidingen

Groenblijvende hagen als groene erfafscheiding

Wat kost een groene erfafscheiding?

Wat de totale kosten zijn van je groene erfafscheiding hangt natuurlijk helemaal af van je eigen tuin en wensen. Deel je de erfafscheiding met de buren? Dan kun je natuurlijk de kosten splitten! Op onze groene erfafscheidingen zit een staffelkorting. Hoe meer hagen je koopt, hoe goedkoper ze per stuk zijn.

Daarnaast kun je kosten besparen door de groene erfafscheiding zelf te planten in je tuin! Het planten gaat op dezelfde manier als een normale schutting. Dat kun je dus prima zelf! Bij de verschillende kant en klaar hagen kun je in de rekenmodule onder het product ook uitrekenen hoeveel het kost om de erfafscheiding door ons te laten plaatsen.

Welke haag als erfafscheiding?

Welke haag je als erfafscheiding wilt plaatsen hangt af van je wensen. Sommige mensen schrikken bij een Hedera als haag, omdat deze bekend staat als 'woekeraar'. Wanneer je de Hedera twee maal per jaar goed snoeit zal deze niet gaan woekeren en blijft hij mooi in model zitten. Het voordeel van de Hedera als haag op de erfafscheiding is dat hij het hele jaar door mooi groen blijft. Daarnaast houdt de Hedera zijn bladeren vast, waardoor je nooit met inkijk komt te zitten. 

Kies je voor de Euonymus als haag op de erfafscheiding? Dan kan het zijn dat hij in de winter wat van zijn bladeren laat vallen. Zeker wanneer hij op een zonnige plaats staat zul je in de winter met enige inkijk zitten. In het voorjaar groeien de bladeren net zo hard weer terug.

Bekijk de groene erfafscheiding bij onze klanten!

Veel andere mensen gingen je al voor! Benieuwd hoe zij hagen hebben geplaatst op hun erfafscheiding en hoe dat eruit ziet? Bekijk onze klantenfoto's! Wanneer je bij ons hagen besteld en een sfeerfoto maakt, ontvang je van ons een heerlijke Tony Chocolonely chocoladereep cadeau.