Kant en klare klimop Hedera haag

Wil je een Hedera haag in je tuin of toch liever een klimop? Als je aan het zoeken bent naar de juiste groene erfafscheiding in je tuin ben je deze termen waarschijnlijk al veel tegengekomen. Wat is nu precies het verschil tussen de Hedera haag en een klimop haag? Je vindt het antwoord hieronder!

Het verschil tussen de klimop en de Hedera

We kunnen hier heel kort zijn, er is namelijk geen verschil tussen de Hedera haag en de klimop haag. Een Hedera is namelijk een klimop. Er zijn allerlei soorten Hedera-klimop soorten, waarvan de Hedera helix woerner en de Hedera hibernica de populairste klimopplanten zijn. De Hedera helix woerner is de "normale" klimop, terwijl de Hedera hibernica de "Atlantische" klimop is. Wil je het verschil weten tussen de Hedera helix woerner en de Hedera hibernica? Bekijk onze leestip hieronder.

Lees ookWat is het verschil tussen een Hedera helix en een Hedera hibernica?

Zelf een Hedera klimop planten in je tuin of liever een kant-en-klare klimop?

Het voordeel van de Hedera klimop is dat dit een snelle groeier is. Daarnaast is de Hedera klimop niet gevoelig voor ziekten en behoudt hij het hele jaar zijn groene kleur. Hierdoor is de Hedera klimop ieder jaar weer enorm populair. Zo kun je de Hedera klimop als kleine plantjes kopen en deze zelf tegen een raster of schutting aan laten groeien. Dit neemt echter wel enkele groeiseizoenen in beslag, waardoor je nog enige tijd in het zicht zit.

Liever direct genieten van meer privacy in je tuin? Kies dan voor een kant-en-klare Hedera klimop. Onze kant en klare klimop Hedera hagen groeien op de kwekerij tegen een raster aan. Op het moment van leveren (veelal binnen 3 werkdagen), ontvang je een Hedera klimop die al volledig tot hoogte is begroeid. Het duurt nog één groeiseizoen tot de kant en klare Hedera klimop helemaal vol is gegroeid. 

Bekijk hier alle kant-en-klare Hedera klimop hagen

De verschillende hedera soorten en klimop soorten

Naast de Hedera helix woerner en de Hedera hibernica, zijn er nog veel meer Hedera klimopsoorten. Zo kun je de Hedera helix Glacier, Hedera Goldchild, Hedera Green Ripple en de Hedera White Ripple ook planten als kant en klare klimop schutting.

De verschillende Hedera soorten lijken veel op elkaar. Als je goed kijkt, zie je de verschillen bij de bladeren. De bladeren van de Hedera helix glacier lijken bevroren door Elza uit de film Frozen. De blaadjes hebben een lichte kleur. De bladeren van de Goldchild zijn groen en hebben een geel randje. Andere soorten zijn de Green ripple en de White ripple. Kortom, genoeg keus op het gebied van de klimop!

Bekijk de Hedera soorten bij ons kantoor in Alblasserdam

Wil je de verschillende hedera soorten in het echt zien? Als je graag persoonlijke uitleg wil hebben over de Hedera soorten kun je een afspraak maken. We voorzien je dan graag van vrijblijvend en gratis advies.

Klimop kopen? Kies voor een kant en klare klimop!

Wil je niet jaren wachten tot je klimop tot 2 meter hoogte is begroeid? Koop dan een kant en klare klimop! Waar? Bij de specialist natuurlijk. In ons assortiment vind je tal van klimopsoorten die volledig tot hoogte begroeid bij jou thuis worden geleverd. Ontdek hieronder onze 4 populairste klimop soorten.

Hoe moet je de klimop snoeien?

Heb je nu een mooie klimop in de tuin staan? Dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden zodat hij niet gaat woekeren. Wanneer je een kant en klare klimop hedera schutting hebt, dien je deze twee maal per jaar te snoeien. Dit kun je het beste doen in het voorjaar (eind mei of juni) en in het najaar (eind september). Let er bij het snoeien van de Hedera op dat het weer vochtig en bewolkt is. Vind hier meer handige tips om je klimop te snoeien.