Direct een groene afscheiding in de tuin? Een kant en klaar haag biedt vele voordelen. Zo geniet je direct van privacy en kleurt je tuin een stuk groener. De hedera is de populairste kant en klaar haag. Andere populaire kant en klaar hagen zijn de HaagbeukVuurdoornEuonymus en Hedera helix soorten.
Lees meer

49 Producten
Filters
Pagina 1 van 5

Veel gestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct in de chat.

Wat is een kant-en-klaar haag

De kant en klaar haag is een rasterwerk wat al direct begroeid met (klim)planten. Op het moment van leveren, ontvang je een bijna volledig begroeide kant en klaar haag. De haag is volledig tot hoogte begroeid, maar nog niet helemaal vol met bladeren. Dit heeft ongeveer één groeiseizoen nodig.

Je plant de kant en klaar haag in de grond en je hebt direct een groene erfafscheiding. De kant en klare hagen zijn te vinden via deze link.

Hoe moet ik de hagen zelf plaatsen

Als je besluit om de hagen zelf te plaatsen, hebben wij een handleiding voor het plaatsen van de kant en klaar haag op onze site staan. Deze informatie is te vinden via deze link.

Kan de haag wanneer hij geleverd is, nog een paar dagen boven de grond blijven staan

Ja, dat is geen enkel probleem. Je moet de hagen wel van de pallet afhalen en goed nat houden. 

 

De kant en klaar hagen worden volledig tot hoogte begroeid geleverd. Vervolgens kun je ze gemakkelijk zelf plaatsen. Liever uitbesteden? Voor een meerprijs zetten wij de palen en de kant en klaar hagen voor je op de juiste plek. Kom je er niet helemaal uit? Bel ons dan gerust op telefoonnummer 0344-228103. Ook hebben wij een uitgebreide pagina met alle vragen & antwoorden over kant en klaar hagen. Naast onze eigen kant en klaar hagen bieden we ook QuickHedge-hagen aan. Deze hagen zijn zwaarder en duurder, maar er zijn meer variaties in haagsoorten. Alle maten worden als breedte x hoogte weergegeven en zijn de maten bovengronds.

 

Inspiratie doen - bekijk onze klantenfoto's van de kant en klaar hagen

Kant en klaar hagen kopen?

De kant en klaar haag is een volgroeide haag die makkelijk zelf te planten is. In de volksmond wordt de kant en klare haag ook wel kant en klare heggen genoemd. De kant en klaar hagen in deze categorie hebben een standaard breedte van 120 cm of 100cm. Hagen van Mobilane hebben een breedte van 120cm en hagen van Quickhedge zijn 100cm breed. De hoogte verschilt per haag en wordt gemeten vanaf de grond. De kokosbak of kartonnen bak die onderaan de kant en klaar haag zit telt dus niet mee in de hoogte, omdat je deze in de grond dient te planten. De kartonnen bak kan verwijderd worden, maar kan ook mee in de grond gezet worden.

Kantenklaarhagen.nl is leverancier van diverse soorten kant en klaar heggen, groene hagen en hederaschermen. Wij kunnen de kant en klaar haag ook voor je planten als je dit liever uit handen geeft. Vraag hiervoor een offerte aan via [email protected].

De voordelen van groene kant en klaar hagen

Een groene haag ziet er niet alleen mooi uit, het heeft ook nog eens vele voordelen! Zo heeft een groene kant en klaar haag weinig onderhoud nodig. Je hoeft hem maar twee maal per jaar te snoeien, zodat de haag niet gaat woekeren en hij er het hele jaar mooi bij blijft staan. Daarnaast draagt een groene heg ook bij aan een gezond milieu en stimuleert het de biodiversiteit.

De groene kant en klare heggen van Kantenklaarhagen.nl worden volledig tot hoogte begroeid geleverd. In een groeiseizoen groeit de groene haag verder dicht. Je zit vanaf het eerste moment heerlijk beschut in je tuin!

De verschillende hagen van Kantenklaarhagen.nl

Op kantenklaarhagen.nl vind je veel verschillende soorten hagen en hederaschermen, waaronder de Vuurdoornhaag, groene haag, groenblijvende hagen, bladhoudende hagen, de EuonymusHedera Helix hagen en de Haagbeuk. Al deze hagen groeien als een klimophaag tegen een raster en wegen ca. 30 kilo. Door dit lichte gewicht kun je ze eenvoudig zelf plaatsen in de tuin.

De hagen van Quickhedge wegen tussen de 75 en 150kg per stuk.

De verschillende Hedera hagen en Hederaschermen

De Hedera haag is de populairste haagsoort in onze collectie. We hebben verschillende soorten Hedera hagen, waaronder:

  • Hedera haag Hedera Helix Woerner
  • Hedera haag Hedera Helix Glacier
  • Hedera haag Hedera Helix Goldchild
  • Hedera haag Hedera Hibernica
  • Hedera haag Hedera Helix Green Ripple
  • Hedera haag Hedera Helix White Ripple

De Hedera haag is een snelle en makkelijke groeier. De Hederaschermen zijn winterhard en houden hun bladeren vast tijdens deze periode. Zo zit je nooit met inkijk in je tuin. De Hederaschermen zijn daarnaast goed bestand tegen ziekten. De Hedera hagen zijn standaard verkrijgbaar met een hoogte van 180 cm. Wil je graag een andere hoogte van de Hedera haag? Dan kun je deze zelf op maat maken met een ijzerzaag of slijptol.

De Euonymus als kant en klaar haag

Naast de Hedera hagen is de Euonymus, ook wel de kardinaalsmuts genoemd, een populaire kant en klaar haag. De Euonymus kant en klaar haag kleurt prachtig met de verschillende seizoenen mee. In de herfst en winter kleuren de bladeren oranje/rood, waardoor je tuin een prachtige winterse uitstraling krijgt. De Euonymus houdt het grootste deel van zijn bladeren vast, mits hij niet in de zon staat zomers. Staat hij op een zonnige plek? Dan kan de Euonymus stress ervaren en meer dan normaal zijn bladeren laten vallen in de winter. Niet getreurd! Deze bladeren groeien in het voorjaar net zo snel weer aan.

De Hedera helix Woerner als kant en klaar haag

Een van de meest gekozen kant en klaar hagen is de Hedera helix Woerner. De Hedera helix Woerner heeft donkergroene bladeren met een lichtere nerfstructuur. De Hedera helix Woerner is bekent als klimopplant en als bodembedekker. Bij ons vind je de Hedera helix Woerner alleen als klimopplant. De Hedera Helix Woerner is verkrijgbaar in 5 verschillende afmetingen, variërend van 100 cm hoog tot 300 cm hoog! 

Met de Hedera helix Woerner als kant en klaar haag geniet je het hele jaar door van een prachtige groene haag in de tuin. Hij houdt namelijk zijn bladeren goed vast in de winter. Zo geniet je het hele jaar door van privacy.

Het snoeien van je klimop haag

Om je klimop haag mooi en gezond te houden, dien je deze twee maal per jaar te snoeien. Dit kun je het beste doen in het voorjaar (eind mei of juni) en in het najaar (eind september). Wanneer je je klimop snoeit, doe dit dan bij vochtig en bewolkt weer. Zo voorkom je schade aan je bladranden.

Je kunt je klimop snoeien met een heggenschaar. Zorg dat je de klimop lekker kort snoeit, zodat hij weer vol verder kan groeien!

Het plaatsen van een kant en klare heg

De kant en klare heggen die je hier vindt zijn eenvoudig zelf te plaatsen in de tuin. Allereerst graaf je een sleuf waar de heggen in komen te staan. De sleuf is ongeveer 30 cm breed en 25 cm diep. De bovenkant van de kokosbak van de kant en klare heg moet ongeveer 1 cm onder de grond komen te staan.

Na het graven van de sleuf, plaats je de ijzeren of hardhouten palen in de grond. De palen komen 130 cm van elkaar af te staan (van hart tot hart). Hiertussen plaats je eenvoudig de heggen. Je hoeft ze alleen maar goed te monteren en de heggen verder aan te vullen met goede aarde. Gebruik geen zand! 

De mooiste kant en klaar hagen vers vanaf de kwekerij

De hagen van Kantenklaarhagen.nl worden rechtstreeks vanaf diverse kwekerijen in Nederland bij jou thuis geleverd. Wanneer je een kant en klaar haag bij ons besteld en hij is op voorraad, ontvang je hem binnen 3 werkdagen in huis. Je hoeft de kant en klaar haag nog niet direct te planten in de grond. Je kunt hem best van de pallet afhalen en een paar dagen buiten de grond laten staan. Zorg wel dat je de kant en klaar hagen dan goed nat houdt.

Doordat de kant en klaar hagen al enkele jaren aan het groeien zijn op de kwekerij - voordat ze uitgeleverd worden - zijn ze ontzettend sterk. Zo ervaren we nooit klachten dat de kant en klaar hagen niet aanslaan. Je dient er met het planten wel rekening mee te houden dat er geen zand in de buurt van de hagen is.

Haag niet gevonden? Bekijk de QuickHedge hagen

Ben je op zoek naar een andere haagsoort? QuickHedge verkoopt onder andere de volgende hagen: Hulst, Fijnspar, Blauwe buffalo druif, winterlindeTaxus Baccatasterjasmijnolijfwilg, laurierhaag, Amberboom Worplesdongele kornoeljerode beuk en nog meer soorten. Let wel op: Deze hagen zijn niet met de hand te plaatsen, maar daar is een kraantje voor benodigd omdat de hagen op een klimrek 75 kg per stuk wegen en de hagen zonder rek wegen 150 kg per stuk. Ook wijken de maten van de hagen af ten opzichte van de Mobilane kant-en-klaar hagen.