Hedera Hibernica in hardhouten plantenbak

De Hedera Hibernica is een van de Hedera soorten die we aanbieden op onze website. Je ziet deze haagsoort vaker terug in de tuin of zelfs op het balkon of dakterras. Met zijn frisse uiterlijk en makkelijk te verzorgen karakter, is dat niet zo gek ook! De Hedera Hibernica is dan ook de grote favoriete onder hoveniers. Waarom? Dat vertellen wij je graag!

Wat de Hedera Hibernica zo bijzonder maakt

De Hedera Hibernica is een bijzondere en erg fijne haag. Een aantal pluspunten zijn:

  • De Hedera Hibernica kan van alle kant en klare hagen het beste tegen zeelucht, ideaal wanneer je vlak bij het strand woont.
  • De bladeren van de Hedera Hibernica zijn prachtig groen en de blaadjes zijn een beetje afgrond. De Hibernica heeft een speels groen lijnenspel op de bladeren.
  • De Hibernica blijft het hele jaar door mooi groen en is winterhard. De haag kan iets blad verliezen in de winter, maar dit is een zeldzaamheid.

De Hedera Hibernica als kant en klaar haag

Je kunt de Hedera Hibernica natuurlijk kopen als klein stekje en deze laten groeien tegen een raster in je tuin. De Hedera Hibernica is een klimplant en heeft hierbij ondersteuning nodig. Wanneer je hiervoor kiest, heeft de Hedera Hibernica enkele jaren nodig om volledig tot hoogte en dicht te groeien.

Geen zin om te wachten en wil je direct genieten van een prachtige, groene haag? Dan kun je er ook voor kiezen om de Hedera Hibernica te kopen als kant en klaar haag. Wanneer je hiervoor kiest, koop je een stalen rasterwerk van 120x180 cm waartegen de Hedera Hibernica groeit. Wanneer je de Hedera Hibernica als kant en klaar haag ontvangt, is deze al volledig tot hoogte begroeid. Hij heeft dan nog een groeiseizoen nodig om vol te groeien, zodat je optimaal kunt genieten van je privacy. 

De Hedera Hibernica plaats je op bijna dezelfde manier als een schutting. Als eerste graaf je een geul waar de kant en klaar hagen en de palen komen te staan. Daarna plaats je de palen waartussen de Hedera Hibernica komt te staan. Aan de onderkant van de Hibernica haag zit een biologisch afbreekbare kokosbak waarin de wortels in groeien. Deze kokosbak plaats je onder de grond tussen de palen. Als laatste bevestig je de kant en klaar hagen met beugels aan de palen.

Shop hier de Hedera Hibernica als kant en klaar haag

Hoe vaak moet je de Hibernica snoeien?

De Hedera Hibernica is een eenvoudig te onderhouden haag. De haag heeft namelijk weinig onderhoud nodig. Wil je dat je haag er altijd mooi bij staat en vol is van bladeren? Dan adviseren wij om de Hedera Hibernica 2 keer per jaar te snoeien. Het beste kan je de Hedera Hibernica in het voorjaar (eind mei of begin juni) en in het najaar (eind september) een snoeibeurt geven.

Let er op dat je Hedera Hibernica snoeit wanneer het bewolkt is en het liefst een beetje vochtig. Als je de haag snoeit in de felle zon kunnen de bladranden beschadigen.

Wat is het verschil tussen de Hedera Hibernica en de Hedera Helix Woerner?

De Hedera Hibernica en de Hedera Helix Woerner lijken veel op elkaar en qua uiterlijk zie je maar weinig verschil. Toch is het verschil er wel degelijk!

De Hibernica heeft een groter blad en het blad is lichter van kleur. De Hibernica is daarnaast iets gevoeliger voor ziekten en het klimaat. Wil je meer weten over de verschillen tussen de Woerner en de Hedera Hibernica? Lees dan is deze blog.

De Hibernica is goed voor de biodiversiteit

Het plaatsen van een Hedera Hibernica draagt positief bij aan de biodiversiteit bij jou in de buurt. De Hibernica is in de herfst wanneer er weinig andere planten in bloei staan een bron van stuifmeel en nectar voor insecten (bijvoorbeeld vlinders).

De haag dient tevens als een goede slaap- en schuilplaats voor verschillende kleine vogelsoorten.

De Hedera Hibernica van Mobilane

Mobilane is al jaren onze vertrouwede leverancier voor de kant en klare klimop hagen. Mobilane staat bekend om haar kwaliteit en duurzame productieproces. De klimop van Mobilane worden gekweekt in een biologisch afbreekbare bak van kokosplano.

Bekijk hier de Hedera Hibernica

Interesse in de Hedera Hibernica? Kijk dan snel op onze website. Heb je nog vragen? Heb je nog een vraag over de Hedera Hibernica of een van onze andere hagen? Vraag het aan een van onze verkoopexperts! Zij helpen je graag verder. Je kunt ze op werkdagen bellen op 0344-228103 of stuur een mail.

De Hedera Hibernica bij onze klanten in de tuin

De Hedera Hibernica is een prachtige haag en dat vinden onze klanten ook! Deze populaire haag vind je al in veel verschillende tuinen terug. Hieronder zie je de Hedera Hibernica bij onze klanten pronken in de tuin.

Hedera Hibernica in polyester plantenbakken

Je hoeft de Hedera Hibernica niet per se in de tuin de planten. Je kunt ook kiezen voor een plantenbak! Onze klant heeft hier gekozen voor een polyester plantenbak. Je kunt ook kiezen voor een (hard)houten plantenbak.

Hedera Hibernica shop je bij Kantenklaarhagen.nl

De Hedera Hibernica vormt hier een prachtige groene muur!