Hoogte heg voortuin

Wil je graag meer groen toevoegen aan je voortuin? Ben je die lage houten schuttingen meer dan zat? Kies dan voor onze kant en klare heggen in je voortuin als natuurlijk afscheiding. Onze heggen zijn tot volledige hoogte begroeid en voor 90% volgroeid. Zo heb je dus bijna direct een dichte heg in je voortuin. De kant en klaar heggen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en hoogtes. Zo is er dus voor elke tuin een passende heg te vinden. Op deze pagina vind je meer informatie over onze kant en klaar heggen en welke hoogte gewenst is voor in je voortuin.

De hoogte van de kant en klaar heggen in je voortuin

Op Kantenklaarhagen.nl kun je kiezen uit verschillende hoogtes. De meest voorkomende hoogte heg is 180 cm, wat ook veel wordt gebruikt als erfafscheiding. Deze hoogte is te vergelijken met de afmetingen van een houten schutting. Helaas is een kant en klaar heg met een hoogte van 180 cm niet toegestaan in je voortuin. Landelijk is namelijk vastgesteld dat een heg in de voortuin 1 meter hoog mag zijn. Een heg aan de zij-of achterkant van je tuin mag 2 meter hoog zijn. Per gemeente kunnen er andere regels gelden voor bepaalde bestemmingen. Meer informatie over de hoogte van de heg in je voortuin vind je op de website van jouw gemeente.

Gelukkig hebben we ook in ons assortiment heggen van 1 meter hoog! Daarnaast is het ook mogelijk om de hoge heggen van 1,80 meter hoog kleiner te maken met een ijzerzaag. 

Bekijk hier onze kant en klaar heg 120x100 cm

De hoogte van de kant en klaar haggen op de erfscheiding

Heb je net een nieuwbouwhuis aangekocht en staat er nog geen heg of schutting op de grens in de voortuin of achtertuin? Dan kun je van je buren eisen dat er een dichte afscheiding komt in de voortuin. Ieder betaalt dan de helft van de kosten en beiden zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhoud aan de eigen kant van de voortuin.

Kies ook voor een mooie heg als erfafscheiding

Heb je geen buren en/of een vrij liggende tuin? Houd dan rekening met de afstand van de heggen tot de erfgrens. Vaak mag hij wel gewoon op de erfgrens komen te staan, maar soms moeten heggen minimaal 50 cm uit de erfgrens geplaatst worden. Om later gedoe te voorkomen, kun je hierover ook het beste van tevoren contact met je gemeente opnemen. Je wilt natuurlijk niet te veel grond weggeven, maar om later de afscheiding weer weg te halen brengt ook een hoop gedoe met zich mee.

Er gelden meerdere wettelijke regels voor het plaatsen van heggen in je voortuin. Daarnaast heb je ook te maken met buren die misschien wel een andere kijk ergens op hebben. Kom je er niet helemaal uit met je buren? Dan kun je altijd nog bij je gemeente de wettelijke regels navragen en bemiddelen met jullie buren. Loopt het echt uit de hand en komen jullie er niet uit? Dan is een belletje naar mr. Frank Visser misschien een goed idee ;).