Kardinaalsmuts als kant en klaar haag

Ben je de houten schuttingen in je tuin zat en nu op zoek naar een groene, natuurlijke afscheiding in je tuin? Kies dan voor de populaire Kardinaalsmuts (Euonymus) als haag! Op onze website vind je een groot aanbod in diverse kant en klaar hagen, maar de Kardinaalsmuts springt er ieder jaar weer uit als favoriet. Op deze pagina lees je meer over de Kardinaalsmuts als haag in de tuin en waarom iedereen hier zo'n fan van is.

Bekijk hier de kardinaalsmutsen

Nooit een saaie tuin met de Kardinaalsmuts

Met de Kardinaalsmuts hoef je niet bang te zijn voor een saaie tuin. In het najaar zullen de bladeren van de Kardinaalsmuts verkleuren naar een mooie oranje/rode kleur. Zo past de haag prachtig in het Nederlandse herfstbeeld. Naast de verkleuring zal de Euonymus kardinaalsmuts ook besjes bevatten, maar deze snoei je er met de 2-jaarlijkse snoeibeurt weer uit. In het najaar kan de Kardinaalsmuts een deel van zijn bladeren verliezen, waardoor hij ook perfect bij de winter past. In het voorjaar groeien deze er net zo snel weer aan!

Privacy in je tuin met de Kardinaalsmuts

De Euonymus kardinaalsmuts kant en klaar haag is winterhard, maar kan wel zijn blad verliezen. Dit hangt erg af van de plek/omgeving waar de haag geplaatst wordt. De Euonymus kardinaalsmuts doet het namelijk het beste in de schaduw. Op plekken waar veel zon of tocht is, kan de haag stress krijgen en in het najaar zijn blad (bijna) helemaal verliezen. Dit groeit natuurlijk wel in het voorjaar gewoon weer aan.

Kardinaalsmuts in de tuin

Staat de haag op een plek in de schaduw, dan zal de Euonymus kardinaalsmuts naar alle waarschijnlijkheid 20% van zijn blad verliezen. Ben je dus ook ’s winters op zoek naar privacy? Kijk dan goed na of jouw omgeving geschikt is voor de Euonymus kardinaalsmuts. Om er zeker van te zijn dat je het hele jaar door privacy in je tuin hebt, kun je in sommige gevallen beter kiezen voor een Hedera als haagsoort.

Het plaatsen van de Kardinaalsmuts

De Euonymus kardinaalsmuts hagen zijn gemakkelijk zelf te plaatsen. Met onze handleiding heb je binnen een mum van tijd een natuurlijk afscheiding in je tuin. Je kunt de Euonymus kardinaalsmuts hagen plaatsen met hardhouten of ijzeren palen. Dit is smaak gerelateerd. Qua stevigheid maakt het voor de hagen niets uit.

Liever de Euonymus kardinaalsmuts haag tegen een muur plaatsen? Dan heb je geen palen nodig en kun je de hagen bevestigen met muurbeugels. Daarnaast is het ook mogelijk om de Euonymus kardinaalsmuts door onze hovenier te laten plaatsen. Voor het berekenen van de kosten voor het plaatsen van de hagen, vind je op onze website een speciale tool die je kunt gebruiken hiervoor.