Hedera schutting

De Hedera schutting, ook wel bekend als de Hedera kant en klaar haag, is de laatste jaren enorm populair geworden als groene afscheiding in je tuin of op je dakterras. Binnen no-time creëer je privacy in je tuin. Doordat de hedera schutting weinig onderhoud nodig heeft biedt hij ook de perfecte uitkomst voor iedereen die wat minder groene vingers heeft. Weet je nog niet zeker of je een Hedera schutting in de tuin wil? Ontdek dan snel de 7 voordelen!

Voordeel 1: De Hedera schutting wordt kant en klaar geleverd

Geen jaren wachten op een prachtige groene schutting in de tuin? Kies voor de Hedera als kant en klaar haag. De Hedera schutting wordt dan kant en klaar bij je thuis afgeleverd. De Hedera schutting is volledig tot de gekozen hoogte begroeid en voor 90% volgroeid. Na het plaatsen van de hagen heeft de Hedera schutting nog één groeiseizoen nodig voordat hij helemaal volgroeid is.

Bekijk alle kant en klare hedera schuttingen

Voordeel 2: Een Hedera schutting creëert sfeer

Vind je een houten of kunststof schutting saai en niet origineel? Met de Hedera schutting creëer je in een handomdraai meer sfeer in jouw tuin.

De Hedera schutting in je tuin

De Hedera schuttingen geven een speels effect aan je tuin en blijven het hele jaar door diepgroen van kleur. In de winter hoef je ook niet bang te zijn voor inkijk in je tuin, want de Hedera schutting verliest geen bladeren. Zo geniet je ieder seizoen van voldoende privacy.

Voordeel 3: Een Hedera schutting heeft weinig onderhoud nodig

We zijn met z'n alle vaak te druk, waardoor je niet onnodig veel tijd kwijt wil zijn aan het onnodig onderhouden van bijvoorbeeld de tuin. Past dit bij jou? Dan hebben we goed nieuws! De Hedera schutting heeft weinig onderhoud nodig. Je hoeft de Hedera schutting namelijk maar 2x per jaar te snoeien zodat hij netjes en mooi vol blijft. Snoei de Hedera schutting bij voorkeur in juni en september. Perfect voor iedereen die weinig tijd of geen groene vingers heeft!

Voordeel 4: De Hedera schutting is er in elke gewenste maat

De Hedera schuttingen die je op onze website vindt hebben een standaard breedte van 120 cm. Je kunt kiezen uit verschillende hoogtes o.a. 100 cm, 180 cm, 200 cm of zelfs 300 cm! Daarnaast kun je de Hedera schutting verhogen met een van onze opzetstukken of inkorten/smaller maken d.m.v. een ijzerzaagje. Zo is er dus een gewenste maat voor iedereen.

Voordeel 5: De Hedera schutting is een gezonde keuze

Bij levering is de Hedera schutting volgroeid met bladeren. Hierdoor neemt hij gelijk al vanaf het begin meer CO2 op uit de omgeving. Hierdoor draagt de Hedera schutting bij aan een gezondere leefomgeving. Door het plaatsen van een Hedera schutting in je tuin of op je balkon, ben je bewust bezig en stimuleer je de biodiversiteit.

De Hedera schutting wordt geleverd met een biologisch afbreekbare kokosbak. Deze hoef je niet te verwijderen en je kunt hem direct in de grond planten. Zo ben je dus goed bezig!

Voordeel 6: Een Hedera schutting plaats je eenvoudig en snel in je tuin

De naam doet het misschien al een beetje vermoeden, maar een Hedera schutting plaats je op vrijwel dezelfde manier als een gewone houten schutting. Hoe makkelijk is dat!

Hedera schutting in verschillende maten

Voor het plaatsen van de Hedera schutting graaf je eerst een geul op de gewenste plek. Daarna plaats je de palen in een mooie rechte lijn, waartussen de Hedera schuttingen komen te hangen. De Hedera schutting plant je daarna tussen de palen, waarbij de kokosbak volledig in de grond gaat.

Meer informatie over het plaatsen van de Hedera schutting in de tuin? Daar hebben we een uitgebreide plaatsingshandleiding voor gemaakt.

Voordeel 7: De verschillende Hedera plantensoorten

De Hedera schutting is verkrijgbaar in verschillende soorten o.a. de Helix woerner, Hibernica, Goldchild, White & Green ripple en de Glacier. Elke haagsoort heeft zijn eigen kenmerken.

Zo ziet de Hedera Hibernica bijna hetzelfde eruit als de Hedera Helix Woerner, maar heeft de Hedera Hibernica wat meer afgeronde bladeren. De Hedera haag Glacier heeft bont groene bladeren terwijl de Hedera schutting Helix woerner donker groene bladeren heeft met lichte nerven. Zo zijn er nog een paar kleine verschillen tussen de Hedera schuttingen, maar allemaal blijven ze winterhard en behouden ze hun groene kleur in het najaar.

Wat kost een Hedera schutting?

Enthousiast geworden en wil je graag een Hedera schutting in je tuin hebben? Logisch! Maar wat kost een Hedera schutting nu eigenlijk? Je vindt hier onze complete collectie Hedera schuttingen met de bijbehorende prijzen. Vanaf 10 stuks kunnen we een kleine korting aanbieden. Bel gerust met onze klantenservice om hier meer informatie over te krijgen. We zijn ook van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onze chat.