Wanneer moet ik mijn klimop snoeien?

Heb je een Hedera klimop? Dan hebben we goed nieuws voor je! De klimop is een gemakkelijke plant om te snoeien, dus er kan vrij weinig fout gaan. Om ervoor te zorgen dat je Hedera klimop er het hele jaar netjes en vol bij staat, adviseren wij om twee keer per jaar te snoeien.

Het beste kun je de klimop snoeien in de volgende periodes:

  • Snoei de Hedera klimop in het voorjaar, bijvoorbeeld in eind mei of juni. Doe dit kort voordat de klimop het jonge blad vormt.
  • Daarnaast raden wij aan om de klimop eind september nog een keer te snoeien. Het voordeel is dat de klimop dan een paar weken de tijd heeft om te herstellen, waardoor je Hedera fraai en strak de winter in gaat. 

Let op de weersomstandigheden bij het snoeien

Wanneer je de Hedera klimop gaat snoeien, doe dit dan het liefst bij vochtig en bewolkt weer. Is het alleen bewolkt? Dan kun je de Hedera nog een beetje natspuiten zodat er minder schade aan de haag ontstaat.

Wanneer je de klimop snoeit in de felle zon, kan er schade ontstaan aan de bladranden. Daarnaast komen er meer bladeren naar de oppervlakte die nog niet het zonlicht gewend zijn. Deze bladeren kunnen verbranden. Spuit ook de bladeren niet nat bij zonnig weer, dan versterk je het verbranden van de bladeren.

Vaker je klimop snoeien? Dat kan!

Een klimop is natuurlijk een klimplant. Het kan voorkomen dat de klimop in de dakgoot, tegen de muur of het houtwerk aankruipt. Het is geen probleem om de Hedera plaatselijk vaker te snoeien als je hier last van hebt. Een klimop kan namelijk wel 60 tot 100 centimeter per jaar groeien! Dus het is aan te raden om de klimop goed in de gaten te houden.

Hoe moet ik een klimop snoeien?

Je kunt je klimop snoeien met een heggenschaar. Zorg ervoor dat je jouw klimop lekker kort snoeit, zodat hij weer vol kan gaan groeien! Wanneer je snoeit, doe dit dan van onderen naar boven.

Waarom moet ik mijn (Hedera) klimop snoeien?

Wanneer je een klimop Hedera bij Kantenklaarhagen.nl besteld, is deze bij levering al tot volledige hoogte begroeid. Wanneer je 2 maal per jaar de klimop snoeit, dan zorg je er op die manier voor dat de haag voller groeit met blad. Zo krijg je een mooie volle haag. Voor iedere tak die je van de klimop snoeit, krijg je weer twee takken terug. 

Daarnaast zorgt het snoeien van de klimop ervoor dat de haag mooi in model blijft en dat de haag gezond blijft. Staat de klimop haag dicht bij je huis? Dan zorgt het snoeien er ook voor dat de haag geen schade kan aanrichten aan het huis. De hechtwortels kunnen zich erg stevig vastzetten aan de stenen en de voegen. 

Bekijk hier alle kant en klaar klimop hagen van Kantenklaarhagen.nl!