Het verschil tussen onze sedumcassettes en sedummatten

Wil je ook graag een sedumdak aanleggen, maar weet je nog niet waar je moet beginnen? Wij hebben voor jou op deze pagina de verschillen tussen onze sedumcassettes en sedummatten uitgelegd, wat de voordelen en nadelen zijn en hoe je zelf eenvoudig een sedum dak aanlegt. 

Wat zijn sedumcassettes

Sedumcassettes zijn vierkante of rechthoekige bakjes, gevuld met substraat en de sedumplantjes. Je krijgt dus als het ware een kant en klaar bakje die je zo op je dak kunt plaatsen. Wanneer men kiest voor sedumcassettes, kiest men vooral voor het gemak dat dit type sedumdak met zich meebrengt. Je kunt het namelijk eenvoudig zelf aanleggen.

De sedumcassettes van Mobiroof en Sempergreen zijn eenvoudig te plaatsen

Sedumcassettes zijn perfect wanneer je snel en makkelijk een groen dak aan wil leggen. Bij het plaatsen van de cassettes hoef je alleen te kijken of het dak is voorzien van een wortelwerende dakbedekking. Is dit niet het geval? Leg dan eerst een beschermdoek of anti-worteldoek neer. Daarna kun je de sedumcassettes eenvoudig aan elkaar klikken of tegen elkaar aanleggen. Kom je niet helemaal uit met de maten? Dan kun je sedumcassettes eenvoudig op maat zagen met een handzaag of zelfs met een broodmes!

Bekijk hier de sedumcassettes

Wat zijn sedummatten

Heb je een groot dak? Dan is het goed te doen om een groen dak te realiseren met sedummatten. Bij ons ontvang je de sedummatten ook als kant en klaar pakket. De lagen waaruit een sedumdak met sedummatten bestaat, ontvang je los. Als eerste leg je de drainagematten op het dak, vervolgens het substraat en de sedummatten. De sedummatten hebben een grootte van 60x200 cm en kun je eenvoudig op maat knippen met een grote schaar of met een stanleymes. 

Met de sedummatten van Sempergreen kun je een prachtig groen dak realiseren

De sedummatten groeien op een een biologisch afbreekbare kokosmat en groeien later vast in het substraat of het minerale wol wat op het dak wordt neergelegd. Het aanleggen van een sedumdak met sedummatten is ietsje meer werk dan de sedumcassettes, maar het resultaat is er niet minder om!

Bekijk hier de sedummatten

Het verschil tussen sedumcassettes en sedummatten

Bekijk hieronder de tabel met daarin duidelijk de eigenschappen per sedumcassette en sedummat. 

Tip: bekijk je deze pagina op mobiel? Bekijk dan de tabel horizontaal of swipe van rechts naar links.

 

Sempergreen Place 'n Go

  Mobiroof cassettes Sedumcassette (45x50 cm) Sedumcassette Place n Go (50x50 cm)  Sedummatten lichtgewicht Sedummatten
Verschillende sedumplanten 6-8 soorten 8-12 soorten 6-8 soorten 8-12 soorten 8-12 soorten
Grootte (LxBxH) 54x54x9 cm 45x50x8 cm 50x50x9 cm De matten zijn 60x200x3 cm
De hoogte compleet is 90-100mm
De matten zijn 60x200x3 cm
De hoogte compleet is 90-100mm
Gewicht per m2 droog 38 kg/m2 53 kg/m2 28-32 kg/m2  -  -
Gewicht per m2 verzadigd 58 kg/m2 80 kg/m2 45-50 kg/m2 40-55 kg/m2 80-85 kg/m2
Maximale hellingshoek 10° 25° 15°
Grind nodig? Nee Nee Nee Ja Ja
Het pakket bestaat uit Sedumplantjes, substraat, puimsteen en de tray Sedumplantjes, substraat, puimsteen en de tray Sedumplantjes, substraat en tray van gerecycled polyerethaan schuim Drainagematten, minerale wol en sedummatten Drainagematten, substraat en sedummatten
Bescherming voor het dak Anti-worteldoek Beschermdoek of anti-worteldoek Anti-worteldoek Anti-worteldoek Anti-worteldoek
Minimale bestelhoeveelheid 14 stuks (4 m2) 18 stuks (4 m2) 16 stuks (4 m2) 6 m2 6 m2
Prijs per stuk Vanaf €18,90 Vanaf €14,39 Vanaf €16,79 - -
Prijs per m2 Vanaf €75,60 Vanaf €64,75 Vanaf €67,16 Vanaf €57,- Vanaf €61,-

Bekijk hier alle sedummatten en sedumcassettes

Vind meer informatie over de sedumdaken

Wil je meer weten over sedumdaken, het aanleggen hiervan of het onderhoud? Bekijk dan ook de pagina's hieronder voor meer informatie! Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder.