Direct een groene erfafscheiding? Met een kant en klaar haag kan het! Op onze website vind je de allerbeste hagen in verschillende soorten en maten. Om de haag te kiezen die bij jouw wensen past leggen we uit waar je op moet letten, vertellen we je het verschil tussen de normale kant en klaar hagen en de hagen van QuickHedge en geven we antwoord op andere brandende vragen.

Wat is het verschil tussen een QuickHedge en de normale kant en klaarhagen?

Er zijn allerlei soorten kant en klaar hagen. Zo leveren we standaard kant en klaar hagen van Mobilane en hagen van QuickHedge. Wanneer je op zoek bent naar een specifieke haag, dan kan het zijn dat deze alleen geleverd wordt door Mobilane of door QuickHedge. Het voordeel van de normale kant en klaar hagen is dat zij geleverd worden in een kokosbak. Deze bakken zijn een stuk lichter en kunnen makkelijk opgetild worden en zijn met de hand te plaatsen. Dit in tegenstelling tot de bakken van QuickHedge. Zeker de QuickHedge-hagen zonder rasterwerk til je niet zomaar op, omdat dit flinke stammetjes zijn. Bij de hagen zonder rasterwerk heb je een plantrek nodig. Voor het gebruik van dit plantrek betaal je een borg. Ook is het aan te raden om een kraantje te huren, aangezien de QuickHedge-hagen zonder rasterwerk 150 kilo per stuk wegen. Het voordeel van QuickHedge is dat er voor plaatsing geen palen nodig zijn. Bij de normale kant en klaar hagen moet dit meestal wel.

Welke kant en klaar haag is het meest geliefd?

De populairste haag is de Hedera Helix Woerner. Dit is de bekende klimop, die makkelijk groeit en goed bestand is tegen ziekten. De Hedera Helix Goldchild groeit iets langzamer dan de Woerner, maar de bladeren hebben mooie gele randen. Bij Kantenklaarhagen.nl zijn deze hagen al volledig begroeid. Naast de klimop verkopen wij ook andere hagen van Mobilane, zoals de haagbeuk en de vuurdoorn. QuickHedge heeft meer soorten, zoals de hulst, de olijfhaag,en de laurier.

Wat is het verschil tussen QuickHedge met en zonder raster?

De kant en klaar hagen met raster zijn zogenoemde klimplanten.

Welke kant en klaar haag blijft het mooist in de winter?

Alle Hedera-hagen zijn groenblijvend. Zij houden hun blad en blijven groen. Veel mensen vinden dat wel een pluspunt, want je hebt het hele jaar privacy. De beukenhaag en de haagbeuk verkleuren, terwijl de haagbeuk zijn blad verliest.

Hoe bestel ik een kant en klaar haag?

Heb je een een mooie kant en klaar haag gevonden? Dan bestel je die gemakkelijk in onze webshop. Klik op de groene knop ‘Bereken’ om te berekenen hoeveel hagen, palen en bevestigingsbeugels je nodig hebt. Heb je de bestelling afgerond, dan leveren wij de haag bij je thuis.

Kan ik de kant en klaar haag zelf plaatsen?

Ja. Lees hier hoe je de kant en klaar haag zelf kunt plaatsen.

Kan kantenklaarhagen.nl de haag plaatsen?

We kunnen de hagen voor je plaatsen. Bij het kiezen van de haag kun je in stap 5 je postcode invoeren. Je ziet dan direct wat de kosten zijn voor het laten plaatsen.

Kan ik een kant en klaar haag het hele jaar plaatsen?

Ja, dat kan. Behalve als vorst is. De grond moet namelijk niet bevroren zijn. 

Is een kant en klaar haag in te korten?

Qua hoogte is de kant en klaar haag in te korten. Dit geldt ook voor de breedte. Met een slijptol of ijzerzaag is het rasterwerk in te korten. De QuickHedge-hagen zonder rasterwerk hebben vaak vier stammen per bak. De stammetjes van de QuickHedge kun je met een spade breken, aangezien de wortels in een bio-afbreekbaar karton zitten. De QuickHedge-hagen zonder rasterwerk kun je makkelijk snoeien.

Wordt een kant en klaar haag hoger dan de huidige grootte?

Een Hedera groeit niet ver boven het raster uit, omdat deze klimop steun nodig heeft. Wil je dat de haag doorgroeit? Dan kun je hier een opzetstuk op zetten. Die kun je in  verschillende maten bij bestellen: 255075 of 100. Bevestig dit opzetstuk boven het raster, vlecht de klimop door het raster heen en de haag groeit verder naar boven. De hagen op stammen groeien uit zichzelf verder omhoog.

Hoe groot moet het gat zijn voor de kant en klaar haag?

Het is het beste om 25 tot 30 centimeter diep en breed te graven, zodat de bak voldoende ruimte heeft. Een kant en klaar haag is geen kunst, maar een levend product en moet daarom ruimte hebben om te groeien. Stop de bak dus niet in een te smalle gleuf.

Groeit een kant en klaar haag overal goed?

Zand is funest en dat mag dus niet bij een haag komen. In veel nieuwbouwwijken is de grond niet goed, omdat het vol met puin of zand zit. Hoewel de bak van een kant en klaar haag zo’n 20 centimeter breed en 20 centimeter diep is, kunt u beter extra uitgraven en vervolgens goede aarde storten. Qua weersomstandigheden hoef je zich geen zorgen te maken. In Nederland en België is het klimaat perfect voor alle kant en klaar hagen.


Lees ook:
Wat is het verschil tussen een haagbeuk en een beukenhaag?
Wat is het verschil tussen een Hedera Helix en een Hedera Hibernica?
Wat kost een kant en klaar haag?