De Euonymus kant en klaar haag is een erg gewilde haag. Dit is ook niet heel gek. De Euonymus haag heeft namelijk prachtig gevormde groene bladeren en verkleurt in het najaar naar een mooie rood/bruine kleur. De Euonymus haag doet het op zijn best in de schaduw. Heb je juist een tuin op het zuiden? Dan zal de Euonymus haag anders reageren. Op deze pagina vertellen we je meer over de Euonymus haag en zijn standplaats.

Bladverlies Euonymus haag

Ben jij fan van de Euonymus haag, maar heb je een tuin op het zuiden? Houdt dan rekening met het volgende: als de Euonymus haag veel in de zon staat, kan hij ‘stress’ krijgen. Hierdoor kan de Euonymushaag in het najaar al zijn bladeren verliezen. Deze groeien natuurlijk wel van het voorjaar weer aan. Ditzelfde geldt voor als de Euonymus haag op een plek staat waar veel tocht is. Ook dan zal de haag ‘stress’ krijgen en meer blad verliezen.

De Euonymus haag zal sowieso minimaal 20% blad verliezen, ongedacht de plek waar de haag geplaatst is. De Euonymus haag is dus geen haag die je kunt gebruiken voor privacy.

Verkleuren Euonymus haag

In het najaar zullen de groene bladeren van de Euonymus haag verkleuren naar een mooie rood/bruine kleur. Hierdoor past de Euonymus haag goed bij het najaar met zijn warme kleuren. Soms krijgt de Euonymus haag ook rode besjes, maar deze snoei je er met de 2 jaarlijkse snoeibeurt weer uit.

Het plaatsen van de Euonymus haag

De Euonymus haag is gemakkelijk zelf te plaatsenHier vind je ook de handleiding hoe de hagen te plaatsen. Na het plaatsen van de Euonymus hagen, kun je het beste de hagen voor enige tijd elke dag water geven (alleen de bodem, niet de bladeren). Let wel op dat de grond niet te nat wordt. Te veel water is namelijk ook niet goed voor de Euonymus hagen. Als het regent, hoef je dus zelf de hagen geen water te geven en kun je een dagje overslaan.