Groenblijvende hagen het hele jaar door? Je vindt ze op Kantenklaarhagen.nl

Wie wil nou geen groenblijvende haag het hele jaar door? Met een groenblijvende haag geniet je het hele jaar door van privacy in je tuin. Als je de juiste groenblijvende haag kiest heb je er ook nog eens weinig onderhoud aan. Om de keuze tussen alle haagsoorten wat makkelijker te maken, hebben wij van Kantenklaarhagen.nl een top 7 van groenblijvende hagen voor jou samengesteld. Alle groene hagen zijn ook nog eens onderhoudsvriendelijk, hoeven maar 2 maal per jaar gesnoeid te worden en blijven ook in de winter groen. 

Bekijk hier al onze groenblijvende hagen met weinig onderhoud

Top 7 van groenblijvende hagen die weinig onderhoud nodig hebben

1. De populairste groenblijvende haag van dit moment: de kant en klaar haag Hedera Helix Woerner

De Hedera Helix woerner is een van de populairste groenblijvende kant en klaar hagen van dit moment. Deze sterke groenblijvende haag hoeft slechts 2 keer per jaar gesnoeid te wordengroeit makkelijk, is winterhard en is goed bestand tegen allerlei ziekten. De bladeren van deze weelderige groene haag zijn hoekig en hebben het hele jaar door een mooie, diepgroene kleur. Met de Hedera Helix Woerner heb je zelfs in de koudste winters een prachtige groene haag.

Hedera Helix woerner wordt geleverd in een biologisch afbreekbare kokosbak en kun je eenvoudig planten in de tuin. Je plaatst de groenblijvende haag op dezelfde manier als een schutting. De Hedera helix Woerner is verkrijgbaar in verschillende afmetingen als kant en klaar haag:

2. De groenblijvende Hedera Helix Glacier

'Hedera Helix Glacier' is een groenblijvende haag met een romantische uitstraling. Dit heeft de haag te danken aan de lichte kleur en het hartvormige blad. De Hedera Helix Glacier is een wat langzamer groeier dan de Hedera Helix Woerner, maar heeft verder dezelfde eigenschappen. Ook deze haag hoeft maar 2 keer per jaar te worden gesnoeid en blijft in de winter zijn groene kleur behouden.

De Hedera Helix Glacier is alleen verkrijgbaar in 120x180cm (breedte x hoogte). Het is mogelijk om deze groenblijvende haag lager of smaller te maken. Met een slijptol is het stalen raster van de haag namelijk eenvoudig op maat te maken. Wil je deze groenblijvende haag juist hoger hebben? Dan kun je hem eenvoudig verhogen door er een stalen opzetstuk op te bevestigen.

3. De groenblijvende Hedera helix White ripple

Een andere groenblijvende haag die weinig onderhoud nodig heeft, is de ‘Hedera helix White ripple’. Deze kant en klaar haag heeft lichtgroene, hoekige bladeren en hoeft net als de Hedera helix woerner en de Hedera helix glacier, maar 2 keer per jaar goed kort te worden gesnoeid. Ook deze haag is er alleen in 120x180 cm.

4. De groene Hedera Helix Green ripple

Naast de Hedera Helix White ripple is er ook de Hedera Helix Green ripple. De Hedera Helix Green ripple heeft een grootstevig en puntvormig blad. De groene haag is een snelle groeier en blijft ook in de winter zijn blad behouden.

5. De groenblijvende Hedera Helix Goldchild

De groenblijvende Hedera Helix Goldchild is te herkennen aan de grijs/groene bladeren met een gele rand. Deze Hedera soort is een langzamer groeiende hedera, maar kan prima groeien in zowel de zon als in de schaduw. De Hedera Helix Goldchild blijft ook in de winter mooi zijn blad behouden en is verkrijgbaar in het formaat 120x180 cm (BxH)

6. De altijd groene Hedera Hibernica

De Hedera hibernica kan iets beter tegen zeelucht dan de andere Hedera hagen. Dus woon je dicht bij zee? Dan kun je het beste deze Hedera bestellen! Verder is deze groenblijvende haag goed bestand tegen ziekten en groeit hij heel makkelijk. Zeker het jaar na het planten is regelmatig water geven wel belangrijk. De hagen zijn als ze geleverd worden tot volledige hoogte begroeid. De Hedera Hibernica is alleen leverbaar in het formaat 120x180 cm (BxH).

Hedera Hibernica - groenblijvende haag met weinig onderhoud

7. De Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse Jasmijn is een van de nieuwste groenblijvende kant en klaar hagen in onze collectie. De Toscaanse Jasmijn heeft het hele jaar door groene bladeren. In de zomer vormt de Toscaanse Jasmijn prachtige witte buisvormige bloemen die sterk fris-zoet ruiken. Zo geef je jouw tuin in de zomer een extra zomerse uitstraling. De Toscaanse Jasmijn is verkrijgbaar als kant en klaar haag van 120x180 centimeter.

Wat is de beste manier om je groenblijvende haag te onderhouden?

Zoals gezegd, hoef je de hier bovengenoemde kant en klaar hagen maar twee keer per jaar te snoeien. De beste maanden om dit te doen, zijn juni en september. Ook belangrijk is dat je de hagen regelmatig water geeft. Vooral na aanplanting is het belangrijk om de eerste dagen even goed te sproeien. Daarna kan dit op regelmatige basis.

Bekijk hier alle groenblijvende hagen

Hoe plaats je een groenblijvende haag?

De groenblijvende hagen van Kantenklaarhagen.nl kun je op dezelfde manier plaatsen als een schutting. De haagelementen zijn 1,20 m breed en plaats je tussen hardhouten of ijzeren palen. 

Ga je de hagen zelf plaatsen? Dan dien je eerst een geul te graven, de palen te plaatsen en daarna kun je door middel van de bevestigingsbeugels de haagelementen tussen de palen hangen. De groenblijvende hagen zijn eenvoudig in één dag te plaatsen.

De voordelen van een groenblijvende haag

Een haag die het hele jaar door groen blijft, ziet er niet alleen mooi uit maar heeft ook andere voordelen. Zo geniet je het hele jaar door van veel privacy in je tuin en kun je heerlijk beschut zitten. Daarnaast draagt een groene haag bij aan een gezondere leefomgeving en stimuleer je de biodiversiteit

Ook geniet je tijdens de koudste winters van een prachtige wintergroene haag. Wanneer alle planten diep in winterslaap zijn, blijft de groenblijvende haag pronken met de bladeren.