Op Kantenklaarhagen.nl vind je een grote collectie in hagen en heggen. Het aanbod in alle hagen kan best overweldigend zijn, want welke soort past nu bij jouw tuin en de natuurlijke omstandigheden daar? Wij helpen je graag op weg met het vinden van de beste haag voor jouw tuin. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt van alle soorten hagen uit ons assortiment.

Twee verschillende kwekerijen met hagen

De hagen uit ons assortiment komen van twee verschillende kwekerijen: Mobilane en Quickhedge.

De Mobilane hagen zijn klimop hagen die in een biologisch afbreekbare kokosbak tegen een stalen raster groeien. Deze hagen hebben standaard een grootte van 120 x 180 cm (breedte x hoogte) en wegen +/- 30 kg per stuk. Ze zijn eenvoudig te plaatsen in de tuin. Je plaatst ze namelijk op ongeveer dezelfde manier als een schutting in de tuin.

De Quickhedge hagen zijn weer onder te verdelen in twee soorten: hagen met raster en hagen zonder raster. De hagen met raster zijn vergelijkbaar met de hagen van Mobilane. Ze groeien namelijk ook tegen een raster aan. Deze hagen wegen wel wat zwaarder per stuk, namelijk 75 kg. Ze hebben daarnaast de afmeting 100 x 180 cm. De hagen zonder raster zijn nog zwaarder. Deze wegen 150 kg per stuk en dien je te plaatsen met behulp van een kraan.

De soorten hagen van Mobilane

De Mobilane hagen zijn de best verkochte hagen uit ons assortiment. Benieuwd welk van deze soort haag het beste bij jouw tuin past? Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende haagsoorten. Per haag is ook aangegeven op welke plaats hij het beste kan staan (zon, halfschaduw, schaduw). Bij al deze hagen raden wij af om ze te planten in zand. Zorg altijd voor goede aarde. Heb je alleen maar zand in de tuin? Zorg dan dat je rondom de haag minimaal 50 centimeter aan goede aarde hebt. Dus aan beide weerszijden van de haag + onder de haag 50 centimeter.

De altijd groene hedera als haag in je tuin

Het grootste deel van het assortiment van Mobilane omvat Hedera hagen. De Hedera is een populaire haagsoorten die je zelfs in het wild in Nederland tegenkomt. Je kunt alle Hedera soorten zowel in de zon als schaduw planten. In de winter geniet je ook van veel privacy in de tuin. De Hedera laat namelijk zijn bladeren niet vallen! Daarnaast is de Hedera goed winterhard, waardoor hij de koude winters van Nederland wel doorkomt.

Kies voor een Hedera in de tuin

De Hedera als kant en klare haag is verkrijgbaar in verschillende soorten:

  • De Hedera helix Woerner: Deze Hedera haagsoort is een populaire haagsoort voor in de tuin. De Hedera helix Woerner heeft een donkergroen blad en een lichte nerf. Hij is daarnaast goed bestand tegen ziekten, groeit erg makkelijk én is winterhard. Er is natuurlijk veel meer te vertellen over deze Hedera soort. Daarom hebben wij hier een uitgebreide pagina over geschreven ‘Hedera helix Woerner: waarom je deze haag in je tuin moet plaatsen!’.
  • De Hedera helix Glacier: De Hedera helix Glacier groeit net iets langzamer dan de Hedera helix Woerner. Deze haagsoort heeft mooie grijsgroene bladeren met een lichte rand. 
  • De Hedera helix White Ripple: De Hedera helix White Ripple is ook een iets langzamere groeier. Deze haagsoort heeft lichtgroene bladeren met witte nerven. 
  • De Hedera helix Green Ripple: Deze haagsoort lijkt veel op de White Ripple. Het enige wat anders is, is de kleur van de bladeren. De Green Ripple heeft donkergroene bladeren met geelgroene nerven.
  • De Hedera helix Goldchild: De bladeren van de Hedera helix Goldchild zijn grijs/groen van kleur en hebben een mooie gele rand.
  • De Hedera Hibernica: De Hedera Hibernica is de perfecte haag wanneer je dicht bij de zee woont. Deze soort haag kan namelijk beter tegen de zeelucht dan andere hagen.

Bekijk de Hedera hagen

De Euonymus (kardinaalsmuts) als haagsoort

Een andere populaire soort haag uit het Mobilane assortiment is de Euonymus haag, ook wel bekend als de Kardinaalsmuts haag. De Euonymus is een haag die in de zomer vol van blad is en groen kleurt. In het najaar verkleuren de bladeren rood. In de winter laat de haag +/- 20% van zijn bladeren vallen.

De Euonymus in de zomer, wanneer hij vol van blad is

Het kan bij deze haag voorkomen dat er meer bladeren vallen in de winter. Dat gebeurd wanneer de haag in de zomer in de zon staat. Hij schiet daarvan in de stress, wat zich uit in de winter. Plaats de Euonymus daarom liever in de schaduw. Verliest hij bij jou toch veel blad? Geen paniek, dit groeit in het voorjaar allemaal weer terug.

Je kunt de kardinaalsmuts als kant en klaar haag in drie formaten bij ons aanschaffen: 120x100 cm, 120x180 cm en 120x200 cm.

De kardinaalsmuts als kant en klaar haag heeft weinig verzorging nodig. Twee maal per jaar snoeien is – net zoals de andere hagen van Mobilane – meer dan voldoende. Wil je écht alles weten over de Euonymus/Kardinaalsmuts als kant en klaar haag? Je leest het hier!

Bekijk hier de Euonymus (kardinaalsmuts) hagen

Een heg die inbrekers tegenhoudt? Dat is de Pyracantha Dart’s Red

Thuis hoor je jezelf veilig te voelen. Wat bij een extra veilig gevoel kan helpen is het plaatsen van de Pyracantha Dart’s Red (Vuurdoorn) als heg. Deze heg heeft stekels, waardoor niemand er zomaar overheen klimt!

Voel je veilig, plant de Vuurdoorn als heg

De Pyracantha wordt standaard geleverd met een hoogte van 155 centimeter. Wil je deze heg toch wat hoger hebben? Dan kun je gebruik maken van de diverse opzetstukken. Hierdoor kan de heg eenvoudig verder omhoog groeien.

Een zomerse tuin met de Toscaanse Jasmijn als haag

Ciao Bella! Met de Toscaanse Jasmijn als haag in de tuin voelt het alsof je jezelf even in Toscane waant. De Toscaanse Jasmijn als kant en klare haag heeft in de zomer prachtige witte bloemen die fris-zoet ruiken. In het zonnetje gedeit deze soort haag het beste. In de winter – wanneer het vriest – dien je de haag wel af te dekken, anders overleeft hij de winter niet.

De haag die met de seizoenen mee kleurt: Haagbeuk

De Haagbeuk (latijnse naam Carpinus Betulus) is een haag die mooi met de seizoenen meekleurt. In het najaar kleuren de bladeren bruin en laat hij ze ook vallen. De Haagbeuk kan goed tegen wind en is wat compacter begroeid. Ben je opzoek naar een volle haag? Dan is de Haagbeuk zeker een aanrader.

Haagbeuk als haag in de tuin

De Haagbeuk is een winterharde haag, waardoor hij de Nederlandse winter prima aankan. Deze haagsoort wordt geleverd in het formaat 120x155 cm, maar kan hoger worden gemaakt met een opzetstuk. Net zoals de Pyracantha Dart's Red!

De soorten hagen van Quickhedge

Quickhedge hagen zijn verkrijgbaar met en zonder raster. De Quickhedge hagen met raster zijn verkrijgbaar in vier haagsoorten.

  • Quickhedge haag Olijfwilg (Eleagnus ebbingei): De Olijfwilg als haag is een haag die bekend staat om haar leerachtige blad. Je kunt deze haag in de zon of halfschaduw planten. Iedere grond is voor deze haag geschikt.
  • Quickhedge haag Sterjasmijn (Trachelospermum jasminoides): De Sterjasmijn is vrijwel hetzelfde als de Toscaanse Jasmijn van Mobilane. Ook deze haag heeft prachtige witte bloemen, gedeit het beste op een zonnige standplaats en moet afgedekt worden in de winter (wanneer het vriest).
  • Quickhedge haag Klimhortensia (Hydrangea anomala petiolaris): Met de Klimhortensia als haag weet je zeker dat je een eye-catcher in de tuin hebt staan. De haag heeft veel witte bloemen in juni t/m augustus. De Klimhortensia doet het meer dan prima op iedere grondsoort, zolang het maar in de schaduw/halfschaduw is.
  • Quickhedge haag Hedera Hibernica: De Hedera Hibernica is hetzelfde qua haagsoort als de Hedera Hibernica van Mobilane.

Bekijk hier de Quickhedge hagen met raster

Het assortiment met Quickhedge hagen zonder raster is wat groter. Dit assortiment omvat haagsoorten als de Klimheester, Conifeer, Laurier en Taxus. Meer dan genoeg keuze dus! 

Ieder seizoen een spektakel met de Haagbeuk

Ook Quickhedge heeft de Haagbeuk als haagsoort op de kwekerij staan. De Haagbeuk (Carpinus betulus) is verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen: 100x80 cm, 100x120 cm, 100x150 cm en 100x200 cm.

Een rode of groene Beukenhaag? Het kan allebei!

De Beukenhaag is een andere haagsoort dan de Haagbeuk. De Beukenhaag als kant en klaar haag kun je in twee soorten aanschaffen: Fagus Sylvatica (groene Beukenhaag) en de Fagus Sylvatica Atropunicea (rode Beukenhaag).

Rode beuk als haag in de tuin

De groene Beukenhaag heeft een glimmend blad en verkleurt in de herfst mooi geel-bruin. De haag houdt zijn bladeren redelijk goed vast zodat je in de winter ook nog kunt genieten van privacy in je tuin. De rode Beukenhaag verkleurt ook in de winter. Hij kleurt dan rood-bruin.

Ben je toch benieuwd naar het verschil tussen de haagbeuk en de beukenhaag? Lees onze informatiepagina 'Wat is het verschil tussen een haagbeuk en beukenhaag?'.

Doet de Hulst je ook niet denken aan de kerst?

Een haag die ook prima geschikt is om inbrekers buiten de deur te houden is de Hulst. De Hulst heeft bladeren met kleine stekeltjes. In onze collectie vind je twee verschillende soorten Hulst: Hulst Blue Maid en Hulst Heckenpracht. In de maanden mei en juni heeft de hulst bloemen. In het najaar (oktober en november) heeft de Hulst Blue Maid ook rode bessen. 

Hulst als soort haag in de tuin

De haagsoort gedeit het beste op een plaatsje in de zon of halfschaduw. Je kunt hem planten op iedere grondsoort, dus daar hoef je geen rekening mee te houden!

Laurierkers als soort haag in de tuin

De laurierkers is verkrijgbaar in drie verschillende ondersoorten: Laurierkers HerbergiiLaurierkers Genolia en de Laurierkers Portugese laurier. De laurierkers heeft een smal blad dat mooi glanst, zoals je ziet op het plaatje hieronder.

Laurierkers als haagsoort

De Laurierkers Genolia en de Portugese Laurier verdragen allebei schaduw, maar doen het beter wanneer ze in de volle zon staan. De Laurierkers Herbergii is wat makkelijker, deze kan namelijk overal geplant worden! Wanneer je deze soort haag twee maal per jaar snoeit, zal hij geen bloemen vormen. 

Een bekende soort haag in de tuin, de Taxus 

Geniet vele jaren van een prachtige groene haag met een Taxus in de tuin! De Taxus is een geslacht van de conifeer en zijn traag groeiende bomen. Deze haagsoort kan ontzettend oud en hoog worden. De Taxussoort die je bij ons kunt bestellen is de Taxus baccata (Venijnboom). Je kunt deze soort haag het beste planten op een licht beschaduwde plek.

De Taxus als kant en klare haag is via ons verkrijgbaar in de volgende afmetingen (breedte x hoogte): 100x80 cm, 100x120 cm, 100x150 cm en 100x180 cm. Let op dat je Taxus niet kunt plaatsen in een omgeving met paarden. De haag is namelijk gifitig voor paarden.

Bekijk hier de Quickhedge hagen zonder raster