Shop de groene en rode beukenhaag op Kantenklaarhagen.nl

De beukenhaag is een haag die enorm populair is in Nederland. De beukenhaag houdt zijn bladeren in de winter goed vast, is vol van blad en prachtig om te zien. Niet voor niets zie je hem daarom zo veel terug in de tuin of in perkjes. Wil je graag de beukenhaag kopen als kant en klaar haag en wil je hier meer informatie over? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze pagina vindt je hier meer informatie over en welke beukenhagen er allemaal te verkrijgen zijn op stam.

Bij Kantenklaarhagen.nl vind je verschillende typen kant en klare hagen, zoals hagen op stam en hagen op een raster. Bij de kant en klaar hagen op raster groeit de haag als een klimop tegen een raster aan. Bij de kant en klaar hagen op stam groeien 4 planten in één afbreekbare bak welke je vervolgens als geheel in de tuin kunt planten. De beukenhaag als kant en klaar haag is bij ons alleen verkrijgbaar op stam.

De beukenhaag is zowel verkrijgbaar als groene en rode haag. De beukenhaag is ontzettend populair in Nederland en je zult hem dan waarschijnlijk ook veel tegenkomen! Ze worden namelijk ook veel gebruikt in gemeentelijke projecten.

Beukenhaag kopen? Je shopt hem hier!

Beukenhaag kopen als groene haag – Fagus Sylvatica

De Latijnse naam voor de beukenhaag is de Fagus Sylvatica. De beukenhaag houdt zijn bladeren goed vast in de winter, waardoor je het hele jaar door geniet van de privacy die de haag je biedt. Wel verkleuren de bladeren in de winter van groen naar bruin en worden ze dor. Dit heeft natuurlijk ook zijn charmes voor deze tijd van het jaar. In de zomer heeft de beukenhaag groene bladeren welke je herkent aan zijn leerachtige structuur en gaafranding.

Beukenhaag op stam in de zomer en winter

De groene beukenhaag op stam is bij ons in drie verschillende afmetingen verkrijgbaar:

Rode beukenhaag kopen? Dat is de Fagus Sylvatica Atropunicea

De Latijnse naam voor de rode beuk is de Fagus Sylvatica Atropunicea. De rode beukenhaag kenmerkt zich door zijn glimmende groene-rode bladeren. Wanneer de herfst/winter aanbreekt, verkleuren de bladeren naar rood-bruin. Ook in de winter houdt de rode beukenhaag zijn bladeren redelijk goed vast, zodat je kunt genieten van meer privacy.

Bladeren rode beukenhaag op stam in de zomer en winter

De rode beukenhaag op stam is bij ons alleen verkrijgbaar in het formaat 100x200 centimeter.

Een volgroeide beukenhaag als haag binnen één dag plaatsen

De beukenhaag is een prachtige haag om te hebben als erfafscheiding of als afscheiding tussen bepaalde delen in de tuin.

De beukenhagen van QuickHedge zijn zware haagelementen welke ongeveer 75 tot 150 kilo per stuk wegen. Deze zijn nagenoeg niet te plaatsen zonder kraantje en plantrek (welke je bij ons erbij kunt huren). Het voordeel van de beukenhaag op stam is dat ze vrij kunnen staan. Je hebt dus geen palen nodig ter versteviging, zoals bij de kant en klare hagen op een raster.

Wat is de beste grondsoort voor de beukenhaag?

Wanneer je de beukenhaag koopt voor in de tuin, kun je hem het beste planten op een zanderige grond die niet te nat is. Wil je een vergelijkbare haag planten op een natte, kleiachtige grond? Dan kun je beter kiezen voor de haagbeuk.

Het snoeien van de beukenhaag

Wanneer je kiest voor een beukenhaag als haagplant, dan wil je natuurlijk dat hij er het hele jaar mooi bij blijft staan. Om ervoor te zorgen dat de beukenhaag niet te veel gaat woekeren, dien je deze te snoeien. Het voordeel van de beukenhaag als haagplant is dat hij niet veel verzorging nodig heeft. Snoei de haag 2 maal per jaar: eind mei en eind augustus. Let er wel op dat je de haag niet snoeit bij felle zon. Snoei de haag wanneer het bewolkt is.

Een ander voordeel van het snoeien van de beukenhaag is dat de haag compacter dichtgroeit en wind beter kan weerstaan.

Bestel je beukenhaag online!

Wanneer je een beukenhaag bij Kantenklaarhagen.nl besteld, wordt je haag binnen 3 werkdagen vers vanaf een van de kwekerijen in Nederland geleverd.

Bestel direct een groene of rode beukenhaag op stam

Benieuwd naar de beukenhaag en andere haagsoorten bij onze klanten thuis? Doe inspiratie op en bekijk alle klantenfoto’s!