Sedum winterhard

Wanneer je van plan bent om een sedumdak aan te leggen, is het natuurlijk belangrijk om te weten in hoeverre je groene dak winterhard is. Het voordeel van een sedumdak is dat hij goed tegen alle Nederlandse weersomstandigheden kan, van koude winters tot de droge zomers. Hoe dat precies zit lees je hieronder.

Wanneer zijn planten winterhard?

Als eerste is het goed om te weten wanneer planten winterhard zijn. Planten krijgen de stempel ‘winterhard’ wanneer ze de winter zonder schade overleven.

Waar bestaat een sedumdak uit?

Een sedumdak bestaat vooral uit vetplanten. Vetplanten komen van nature voor in gebieden met extreme weesomstandigheden. Op die plekken kan het overdag heel warm en droog zijn en ’s nachts bijvoorbeeld vriezen. De vetplanten zijn dus opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Je hoeft niet bang te zijn dat je sedumplanten een strenge winter niet overleven. Een sedumdak is winterhard!

Vind hier alles om een sedumdak aan te leggen

Kun je een sedumdak in de winter aanleggen?

Een sedumdak kun je in principe het hele jaar door aanleggen, mits het weer het toelaat. Net zoals bij onze kant en klaar hagen kun je een sedumdak niet aanleggen wanneer het vriest. Daarbuiten kun je de sedumcassettes of sedummatten gewoon plaatsen op je dak.

Het kan ook voorkomen dat het te warm is. Dan is het ook niet mogelijk om een sedumdak aan te leggen. Indien je bij ons sedumcassettes of sedummatten hebt besteld en het is te warm, zullen wij je hier uiteraard duidelijk over informeren.