Groene omheining tuin

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je dit jaar je tuin aanpakken? Dan kun je met een andere omheining of afrastering eenvoudig je tuin een compleet andere uitstraling geven. Bij een omheining voor je tuin denk je waarschijnlijk aan een stalen hek, houten schuttingen of iets vergelijkbaars. Heb je ook al eens gedacht aan een groene omheining? Dan komen 'kant en klaar hagen' al snel naar voren in de zoekresultaten. Lees hieronder alles over kant en klaar hagen als groene omheining in je tuin, ontdek de voordelen hiervan en hoe eenvoudig het is om ze zelf te plaatsen.

Wat is een groene omheining voor je tuin?

Met een groene omheining voor je tuin bedoelen we hagen. Specifieker zelfs ‘kant en klaar hagen’. Kant en klaar hagen worden vrijwel altijd gebruikt als groene omheining rondom de tuin. Een kant en klaar haag is een klimop haag dat tegen een stalen frame aangroeit. Wanneer je een kant en klaar haag vanuit ons geleverd krijgt, is hij al volledig tot hoogte begroeid en is hij direct klaar om geplant te worden. De kant en klaar haag heeft ongeveer nog één groeiseizoen nodig om volledig dicht te groeien, zodat je 100% van privacy geniet. Met een kant en klaar haag geniet je ontzettend snel van een groene en natuurlijke tuinafrastering.

Kant en klaar hagen kun je zelf eenvoudig binnen één dag plaatsen als groene omheining in je tuin. Je plaatst ze op vrijwel dezelfde manier als een houten schutting. Je hoeft alleen maar een geul te graven, houten of ijzeren palen te plaatsen en hiertussen de kant en klaar hagen te bevestigen. Dit alles heb je binnen een dag gedaan. Zo geniet je snel en eenvoudig van een prachtige groene omheining.

Bekijk hier alle groene omheiningen

Verschillende soorten groene omheiningen als tuinafrastering

Er zijn veel verschillende soorten groene omheiningen voor je tuin die je kunt gebruiken als afrastering. De meest verkochte groene omheining is de ‘Hedera helix Woerner’. De Hedera helix Woerner is een haag die het hele jaar door mooi groen blijft. De Hedera laat daarnaast haar bladeren niet vallen in de winter, dus je geniet het hele jaar door van privacy in je tuin.

Hedera helix woerner als groene omheining voor je tuin

Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld de Hedera helix Woerner als groene omheining. Na een jaartje is hij volledig dichtgegroeid, zodat je volledig van je privacy kunt genieten. Een groene zorgt niet alleen voor een natuurlijk uitstraling aan je tuin, maar het is ook nog eens goed voor de bio-diversiteit in de omgeving.

De Euonymus als groene omheining voor je tuin

Een andere populaire omheining voor je tuin is de ‘Euonymus’, ook wel de Kardinaalsmuts genoemd. De Euonymus is ook een klimop haag, maar in tegenstelling tot de Hedera kleurt deze haag mooi met de seizoenen mee. In het voorjaar en de zomer zijn de bladeren groen, in de herfst en winter kleuren de bladeren geel/rood. De Euonymus kan in de winter een deel van zijn bladeren laten vallen, dus houd daar rekening mee. Dit gebeurd overigens vooral wanneer hij op een zonrijke plaats in de tuin staat.

De voordelen van hagen als omheining tuin

Kant en klaar hagen zien er niet alleen mooi uit, maar brengen ook nog andere voordelen met zich mee:

  • Zo heb je met kant en klaar hagen als groene omheining veel privacy in je tuin.
  • Daarnaast geeft het je tuin op een eenvoudige manier een groene uitstraling, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Kant en klaar hagen hoeven namelijk maar twee maal per jaar gesnoeid te worden. Dit doe je in het voorjaar en nog een keertje in het najaar. Door de hagen twee maal per jaar te snoeien zorg je ervoor dat ze vol groeien met bladeren en dat ze er het hele jaar door mooi bij staan.
  • Ook voor huisdieren, zoals je hond(en), kunnen hagen perfect worden gebruikt als omheining. Dankzij het stevige stalen frame in de kant en klaar haag kunnen je huisdieren hier niet doorheen kruipen. Het stalen frame zit bevestigd aan houten of ijzeren palen, waardoor hij stevig op zijn plek blijft staan.

Maak de omheining van je tuin compleet

Heb je een brandgang achter je tuin of wil je de doorgang makkelijker maken? Kies dan voor ijzeren palen tussen de kant en klaar hagen in en combineer dit met een bijpassende groene stalen poort. De stalen poorten zijn verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes: 95 cm en 175 cm en maken je groene omheining compleet!

Bekijk hier alle kant en klaar hagen accessoires