Een kant en klaar haag zelf plaatsen moeilijk? Welnee! Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan en waar je rekening mee moet houden met het plaatsen van een kant en klaar haag.

Het plaatsen van kant en klaarhagen doe je zo!

 1. Om een kant en klaar haag te kunnen plaatsen, dien je als eerste een sleuf te graven voor de haagbak. Deze sleuf moet ongeveer 30 cm breed en 20/25 cm diep zijn. De bovenkant van de haagbak moet net 1 cm onder de grond verdwijnen. Zorg dat de grond goed drainerend (waterdoorlatend) is. Zorg er ook voor dat er ruim voldoende grond rondom de haagbak zit.
 2. Je plaatst daarna de palen met een hart op hart afstand van ca. 130 cm in een mooie rechte lijn (als je de kant en klaar haag mooi recht wilt plaatsen natuurlijk).
 3. Daarna plant je de kant en klaar hagen tussen de palen. Zorg wel voor goede grond bij en onder de haagbak van de kant en klaar haag. Vul vervolgens de kant en klaar haag goed aan met goede tuinaarde. Zorg er dus voor dat er geen zand onder of rondom de bak zit! Als er zand rondom de haagbak zit, zal de kant en klaar haag niet goed aanslaan.
 4. Monteer daarna beugels aan de binnenkant van de palen welke je vast klikt aan het raster van de haag.
 5. Stamp de grond rondom de haag nog goed aan en geef de haag zeker in het voorjaar en zomer voldoende water.

Voilà, in 5 eenvoudige stappen kun je dus zelf een kant en klaar haag plaatsen! Zo geniet je binnen een dag van een mooie, groene erfafscheiding. 

Goed om te weten: De kant en klaar hagen zijn makkelijk zelf in hoogte of lengte in te korten door het gebruik van een ijzerzaag, slijptol of betonschaar. Het is ook mogelijk om de hagen te verhogen met bijvoorbeeld 25, 50, 75 of 100 cm. Je kunt hiervoor onze opzetstukken gebruiken. Dankzij de opzetstukken kunnnen de kant en klaar hagen hoger groeien. Je vindt de opzetstukken tussen de bevestigingsmaterialen.

Het plaatsen van een kant en klaar haag doe je zo

Houd hier allemaal rekening mee voor het bestellen

Er zijn veel verschillende kant en klaar hagen. Het kan daardoor moeilijk zijn om de juiste kant en klaar haag te bestellen. Stel jezelf de volgende vragen om tot een goed resultaat te komen.

 • Welke kant en klaar haag past bij jouw wensen?
 • Wat moet de hoogte van de kant en klaar haag zijn? Indien het op de erfgrens is zijn er veelal regels wat betreft de maximale hoogte.
 • Waar komt de kant en klaar haag in de tuin te staan? Is dit op een zonnige of juist schaduwrijke plek?
 • Hoeveel haagelementen heb je nodig in totaal?
 • Het aantal en soort palen dat je nodig hebt om de haag te plaatsen
 • Aantal beugels t.b.v. bevestiging

Bij al onze kant en klaar hagen kun je gebruik maken van onze handige rekenmodule. Die vind je bij de kant en klaar hagen zelf. Scroll in het product naar beneden en volg de stappen. Zo kun je aangeven hoeveel meter hagen je in totaal nodig hebt, welke palen je wilt en er wordt automatisch uitgerekend hoeveel beugels je nodig hebt.

Bekijk hier alle kant en klaar hagen

Heb je vragen over de kant en klaar hagen of het plaatsen?

Heb je vragen over de kant en klaar hagen of het plaatsen ervan? Bekijk dan onze uitgebreide informatiepagina. Je vindt hier veel informatie over alle soorten kant en klaar hagen. Ook vind je er meerdere tips over onderhouden en het plaatsen van een haag. Je kunt ons natuurlijk ook altijd even bellen, chatten, of mailen. Onze klantenservice staat graag voor je klaar! Onze gegevens vind je onderaan de website.