Kantenklaarhagen.nl plaatst doolhoven in heel Nederland. Een doolhof is leuk voor jong en oud. Bij Kantenklaarhagen.nl maken we doolhoven met kant en klaar hagen, oftewel met een volgroeide Hedera helix Woerner of een andere haagsoort naar keuze. Dit zijn volledig begroeide hagen die tegen een raster aangroeien. Doordat de hagen al compleet begroeid zijn, kun je na het plaatsen direct genieten van een prachtig groen doolhof! 

Doolhof hagen

De voordelen van een doolhof met kant en klaar hagen

Een doolhof van kant en klaar hagen heeft vele voordelen. 

  • Ten eerste is een kant en klaar hagen doolhof vanaf dag 1 bruikbaar. Je hoeft niet enkele jaren te wachten totdat de hedera volgroeid is.
  • Daarnaast wordt de hedera niet dikker, in tegenstelling tot andere hagen. Twee keer per jaar snoei je gemakkelijk tot het stalen hekwerk.
  • Als laatste is de hedera hufterproof! Eventuele gaten in het doolhof zijn in een mum van tijd weer dicht.

Kantenklaarhagen.nl biedt vier verschillende doolhoven aan: SmallMediumLarge en Extra Large. De Large en Extra Large uitvoeringen worden op maat getekend en gerealiseerd voor de klant. Dit betekent dat je een uniek doolhof krijgt dat precies bij jouw wensen past. 

Geplaatste doolhoven door ons!

De afgelopen periode hebben we al mooie doolhoven geplaatst door heel Nederland. Zo opende in 2018 het doolhof van Drievliet, dat is ontworpen en gebouwd door het team van Kantenklaarhagen.nl. Dit doolhof heeft een oppervlak van duizend vierkante meter! Het doolhof is gemaakt van kant en klaar hagen van 120x220 cm en bevat ongeveer 550 hagen.

De paden zijn gemaakt van boomschors en de hagen worden voorzien van water middels druppelslangen. Zie een foto van het doolhof hieronder.

Een doolhof in Drievliet, wie wil dat nou niet

Geen duizenden vierkante meters over? Begin met een klein doolhof

Het kleine doolhof is 6 bij 8,4 meter groot. In totaal worden er 45 stuks hagen gebruikt. Het doolhof is 1.80 meter hoog, dus ook volwassenen kunnen meedoen! Slechts 10% van de mensen vindt de weg naar buiten zonder vast te lopen. Dit betekent dat negen op de tien mensen minimaal één keer vastloopt. Dit doolhof is leuk voor op campings, vakantieparken en bij restaurants. Het doolhof kost ongeveer 11.000 euro (excl. btw) en dat is inclusief materiaal en plaatsen.

Laat mensen verdwalen in de normale grootte doolhof

Het normale doolhof is 8,4 bij 12 meter groot. In totaal worden er 84 stuks hagen gebruikt. Ook dit doolhof is 1,80 meter hoog. Slechts 1% van de mensen vindt de weg naar buiten zonder vast te lopen. Dit betekent dat 99 op de honderd mensen minimaal één keer vastloopt. Dit betekent dat dit doolhof uitdagend is voor jong en oud. Dit doolhof is leuk voor op campings, vakantieparken en voor pretparken. Het doolhof kost ongeveer 19.000 euro (excl. btw) en dat is inclusief materiaal en plaatsen.

Laat iedereen verdwalen in een groot doolhof

Wil je een groter doolhof of een doolhof op maat? Neem contact op met Kantenklaarhagen.nl. Een groot doolhof van 12 bij 16,8 meter bestaat uit 160 kant en klaar hagen, maar slechts 0,1% van de mensen vindt de weg naar buiten zonder vast te lopen. Het extra grote doolhof van 16,8 bij 21,6 meter bestaat uit 240 hagen en is extreem uitdagend. Grote doolhoven kunnen we plaatsen vanaf 34.000 euro (excl. btw). Dit is inclusief ontwerp en materiaal (hagen, palen, beugels, rasterwerken).