Ben je opzoek naar een mooie erfafscheiding voor in de voortuin of achtertuin, maar wil je niet dat al het zicht wordt geblokkeerd? Dan biedt een lage haag de perfecte oplossing! Een lage haag of lage heg kan ook mooi staan om bepaalde delen in de tuin van elkaar te scheiden, zoals een grasveldje en het zitgedeelte. Bij Kantenklaarhagen.nl vind je diverse lage hagen welke groeien tegen een raster of op stam. Hieronder vind je de top 5 lage hagen welke zorgvuldig zijn geselecteerd door onze hoveniers.

Voordelen lage haag voortuin en achtertuin

Een lage haag als erfafscheiding in de voortuin of achtertuin heeft diverse voordelen:

  • Een lage haag is goed voor de biodiversiteit van de omgeving. Het is een mooie plek voor kleine beestjes om zich in te nestelen, zonder dat jij hier zelf (veel) overlast van ervaart. Zo is het de perfecte plek voor libelles!
  • Een lage haag ziet er mooi uit en is makkelijk bij te houden. Je hoeft een lage haag maar een of twee maal per jaar te snoeien.
  • De lage hagen van Kantenklaarhagen.nl kun je direct planten en zijn al volledig tot de gewenste hoogte begroeid.
  • Een lage haag is een van de makkelijkste manieren om meer groen te creëren.

1: Hedera Helix Woerner – de populairste lage haag

Het kan haast niet missen, maar de Hedera Helix Woerner staat op nummer 1! Deze lage haag is ieder jaar weer razend populair en dat is niet zo gek ook. De Hedera Helix Woerner is een makkelijke groeierblijft het hele jaar mooi groen en is goed bestand tegen ziekten. Deze lage haag kan haast niet ontbreken als je kiest voor een groene lage erfafscheiding in de voortuin.

Onze kant en klare lage Hedera Helix Woerner haag groeit als klimop tegen een raster. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de Hedera hoger groeit dan 100 centimeter. Tevens is deze lage heg onderhoudsvriendelijk. Om ervoor te zorgen dat de lage haag er het hele jaar piekfijn bij staat, hoef je hem maar 2 maal per jaar te snoeien (eind juni en eind september).

Lage hedera helix woerner van 100 cm hoog

Shop hier de lage haag Hedera Helix Woerner

Je kunt er ook voor kiezen om een lage haag zelf te aan te planten met de Hedera Helix Woerner. Plaats dan voldoende stekjes naast elkaar tegen een hekwerk, zodat de Hedera Helix Woerner mooi vol kan groeien.

2: Kardinaalsmuts (Euonymus Dart’s Blanket) - de lage haag bekend van tv

We zien dat dit jaar de Kardinaalsmuts, ook wel bekend onder de namen Kardinaalshoed of zijn Latijnse naam Euonymus Dart’s Blanket, een enorme opmars maakt als lage haag. Net zoals de Hedera Helix Woerner is deze lage haag winterhard en goed bestand tegen ziekten. De kardinaalsmuts verkleurt in het najaar oranje/rood en houdt het grootste deel van zijn bladeren vast.

Deze lage heg groeit ook tegen een raster en zal wederom niet hoger groeien dan 100 centimeter. Daarnaast hoef je niet bang te zijn voor veel onderhoud, want ook de lage kardinaalsmuts haag hoef je maar 2 maal per jaar te snoeien (eind juni en eind september).

Lage kardinaalsmuts shop je op Kantenklaarhagen.nl

Shop hier de lage haag kardinaalsmuts

3: Vuurdoorn (Pyracantha Dart’s Red) – een lage haag tegen inbrekers

Ben je opzoek naar een lage heg die ook nog eens inbrekers op afstand kan houden? Dan is de lage Vuurdoorn de perfecte kandidaat! De Vuurdoorn geeft mooie bessen en heeft grote stekels. De Vuurdoorn is een wat langzamere groeier dan de Hedera helix woerner, maar omdat de haag al tot 155 centimeter hoogte is begroeid wanneer jij hem thuis krijgt bezorgd, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

De lage Vuurdoorn blijft ook in de winter mooi groen en is net zoals de andere lage hagen lekker onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ook deze lage haag maar twee maal per jaar te snoeien (eind juni en eind september).

Lage vuurdoornhaag 120x155 cm - shop online op kantenklaarhagen.nl

Shop hier de lage haag Vuurdoorn

4: Haagbeuk (Carpinus betulus) – een lage heg verkrijgbaar in 4 hoogtes

Op Kantenklaarhagen.nl vind je 5 verschillende maten lage haagbeuken, waarvan er 3 op stam groeien en één lage haagbeuk op raster groeit. De hoogtes variëren van 80 centimeter tot 155 centimeter. De haagbeuk staat op nummer 4 omdat deze erg goed tegen de wind kan en in de herfst mooi donker geel verkleurt. Deze lage haag houdt zijn bladeren goed vast in de winter en is geschikt voor iedere grondsoort.

Kies je voor een lage haag op stam, dan raden wij aan om de haagbeuk eind mei en eind augustus te snoeien. Hierdoor blijft de lage haag perfect op hoogte en heb je het hele jaar een mooie haag. Kies je voor de lage haagbeuk op raster? Dan kun je deze eind juni en eind september snoeien en hoef je niet bang te zijn dat de haag hoger groeit.

Haagbeuk op stam of raster? Ook als lage haag te verkrijgen

Hieronder vind je alle 4 de lage haagbeuken. Alle maten zijn breedte x hoogte.

5: Beukenhaag (Fagus sylvatica) - een 4-seizoenen lage haag

De beukenhaag (die vaak verward wordt met de haagbeuk) is een mooie lage haag. De bladeren van deze lage heg kenmerken zich door de leerachtige gladde structuur met een gaafranding. In de winter heeft deze lage haag bruine en dorre bladeren.

Shop de beukenhaag op Kantenklaarhagen.nl

De lage beukenhaag is als haag op stam verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes: 120 en 150 centimeter. Wanneer je de lage heg op hoogte wil houden, dien je de haag twee maal per jaar te snoeien (eind mei en eind september). Snoei de lage heg niet bij fel zonlicht! Kies het liefste voor bewolkt weer.