De haagbeuk, ook wel bekend als de Carpinus betulus, is compacter begroeid dan de beukenhaag. De haagbeuk kant en klaar haag kan iets beter de tegen wind. De haagbeuk verkleurt in de herfst en winter naar mooie warme herfstkleuren en laat uiteindelijk zijn blad los. De kant en klare haagbeuken zijn bij de levering al tot de volledige hoogte begroeid, waardoor je meteen kunt genieten van privacy in de tuin!

Lees meer

4 Producten
Filters
Pagina 1 van 1

Een haagbeuk kopen? Kies voor een kant en klaar haag

De kant en klare haagbeuk, ook wel Carpinus betulus, heeft puntige blaadjes en is mooi groen van kleur. In de zomer is de haagbeuk prachtig dichtbegroeid en mooi vol, maar in de winter verliest deze kant en klare haag zijn blad. In tegenstelling tot de beukenhaag (Fagus sylvatica), deze haag behoud namelijk zijn blad in het najaar. De haagbeuk loopt in het voorjaar eerder uit dan de beukenhaag. Tevens kan de haagbeuk beter tegen het wisselende weer, zoals vochtig weer en wind. Heb je klei grond? Dan kun je ook hierop beter de haagbeuk dan de beukenhaag planten.

Wat is het verschil tussen de haagbeuk en beukenhaag?

De namen Beukenhaag en Haagbeuk worden nogal eens verward. De naam haagbeuk is eigenlijk ook niet terecht, want een haagbeuk is helemaal geen beuk, maar een berkachtige. De haagbeuk is ook wel bekend onder haar Latijnse naam, Carpinus Betulus. Hierdoor kunnen de haagbeuk en de beukenhaag beter uit elkaar gehouden worden.

De Mobilane haagbeuk als kant en klaar haag

De kant en klare haagbeuk van Mobilane is een haag welke tegen een stalen raster aangroeit. De haagbeuk is eenvoudig te plaatsen, hij is weegt namelijk maar ca. 30 kilo. Op het moment van leveren heeft de haagbeuk een hoogte van 155 centimeter (vanaf de grond gemeten). De haagbeuk is volledig tot hoogte begroeid en hij heeft een groeiseizoen nodig om helemaal mooi dicht te groeien.

Wil je de haagbeuk lager hebben dan 1,55 m? Dan kun je het stalen raster zelf eenvoudig op maat maken met een ijzerzaag of een slijptol. Wil je de haagbeuk hoger laten groeien? Dan kun je een opzetstuk gebruiken.

Om de Kant en klaarhaag Haagbeuk te plaatsen heeft u 2 palen, hout of ijzer, per element nodig. De breedte van de haag is 120cm. De breedte tussen de palen is 130cm. 

De Quickhedge haagbeuk als kant en klaar haag

De kant en klare haagbeuk van Quickhedge is een haag die vrijstaand groeit. In deze haag is geen gaas verwerkt. De hagen van Quickhedge zijn in verschillende hoogten leverbaar: 80cm, 120cm, 150cm en 180cm. Deze haagbeuk kant en klaarhaag is redelijk eenvoudig te plaatsen, hij is weegt, afhankelijk van de grootte tussen de 90 en 150kg. U kunt voor het plaatsen een plantrek huren of kiezen voor draaghaken. Met de draaghaken kunt u de hagen verplaatsen.

De Quickhedge haagbeuk heeft geen palen nodig om te blijven staan. Deze elementen kunnen direct in de grond geplaatst worden.

De haagbeuk kant en klaarhaag verliest ieder jaar wel een deel van zijn blad.

Haagbeuk planten? Zo ga je aan de slag!

Je kunt de haagbeuk kant en klaar haag prima zelf plaatsen in je tuin. Dit doe je door een sleuf te graven waar je de haagbeuk in kunt planten. Sla hiernaast een hardhouten of ijzeren paal, dit is noodzakelijk voor de hagen met een raster. Je kunt hiertussen de Carpinus betulus monteren met de bij te bestellen bevestigingsbeugels. Het is ook mogelijk om de kant en klaar haag tegen een muur te plaatsen. Bestel hiervoor de muurbeugels.

Heb je vragen over de Carpinus betulus? Je kunt ons bereiken op 0344-228103 of stuur ons een mail. We staan je graag te woord.

Een haagbeuk bestellen? Vers vanaf de kwekerij!

Een haagbeuk bestel je eenvoudig online! De haagbeuk en al onze andere kant en klaar hagen worden rechtstreeks vanaf de kwekerij bij de klant bezorgd. Is de haagbeuk op voorraad? Dan heb je hem binnen 3 werkdagen in huis! Je hoeft deze kant en klaar haag nog niet direct in de grond te planten. Je kunt de haagbeuk nog wel een aantal dagen - van de pallet af - buiten de grond laten staan. Zorg wel dat je de kokosbak iedere dag besproeid.