Hieronder kun je alle benodigde bevestigingsmaterialen uitzoeken die je nodig hebt voor het plaatsen van je kant-en-klaar haag: houten palen, stalen palen en bevestigingsbeugels. Kom je er niet uit, bel of mail ons gerust op 0344-228103 of [email protected]. Je kunt ook de rekenmodule gebruiken bij het selecteren van je kant-en-klaar haag. Deze rekenmodule berekent automatisch hoeveel beugels en palen je nodig hebt voor de installatie van je haag.

Lees meer

19 Producten
Filters
Pagina 1 van 2

Bevestigingsmateriaal voor de kant en klare haag

Voor het plaatsen van de kant en klare hagen zijn bevestigingsmaterialen nodig. Deze bevestigingsmaterialen kun je eenvoudig direct mee bestellen bij je hagen bij Kantenklaarhagen.nl.

 

Benieuwd hoeveel bevestigingsmaterialen je precies nodig hebt, zoals de palen en de beugels? Laat onze rekenhulp dit voor je uitrekenen. Selecteer een van de Mobilane hagen en vul bij de stappen in hoeveel meter je beplant wil hebben. De rekenhulp rekent dan voor jou uit hoeveel bevestigingsmaterialen je nodig hebt.

Kies de paal voor je kant en klaar haag

De Mobilane hagen kun je eenvoudig zelf planten. De haagelementen wegen ongeveer 30 kg per stuk en kun je daarom prima met twee mensen tegelijk optillen. Voor het planten van de kant en klaar hagen dien je eerst een sleuf te graven. Daarna plaats je de palen – ijzer of hardhout – 130 cm uit elkaar (van hart tot hart).

 

Na het plaatsen van de ijzeren of hardhouten palen kun je de haagelementen hiertussen plaatsen. Je bevestigt daarna de haagelementen aan de palen.

 

De houten palen kun je gebruiken voor kant en klaar hagen met een hoogte van 100 tot 180 centimeter. Bij hogere hagen kun je alleen gebruik maken van de ijzeren palen. De ijzeren palen zijn geschikt voor alle kant en klaar hagen.

Kies de juiste bevestigingsbeugels voor je kant en klaar haag

We verkopen diverse bevestigingsbeugels om de kant en klaar hagen te monteren tussen de houten en ijzeren palen, of om de kant en klaar hagen te bevestigen aan de muur. Afhankelijk van de soort paal heb je een andere bevestigingsbeugel nodig. Bij iedere bevestigingsbeugel staat weergegeven voor welke paal hij geschikt is.

Wil je een hoge haag? Verhoog hem zelf met een opzetstuk

Onze Mobilane kant en klaar hagen zijn standaard verkrijgbaar in een aantal maten. Het kan ook voorkomen dat een specifieke haagsoort alleen maar in de hoogte van 180 centimeter verkrijgbaar is. Je kunt zelf een kant en klaar haag inkorten door hem korter te maken met een slijptol of ijzerzaag.

 

Het is ook mogelijk om de kant en klaar hagen hoger te maken. Je kunt hiervoor de opzetstukken gebruiken. Het is hiermee mogelijk om een kant en klaar haag 25, 50, 75 of 100 cm te verhogen.

Maak groene erfafscheiding compleet met een bijpassende stalen poort

Grenst je tuin aan een openbare weg of is er een brandgang achter je huis? Dan is het natuurlijk fijn om een poort te plaatsen tussen de kant en klaar hagen. Gebruik hiervoor een van onze groen gecoate stalen poorten. We verkopen twee modellen: een stalen poort van 95 cm hoog en een stalen poort van 170 cm hoog. De poorten hebben allebei een breedte van 100 cm.

Plaats zelf een QuickHedge haag

Het plaatsen van een QuickHedge hagen is wat lastiger dan het plaatsen van een Mobilane haag. De haagelementen van QuickHedge met raster wegen namelijk 75 kilo per stuk. De QuickHedge hagen zonder raster wegen 150 kilo per stuk.

 

De zware QuickHedge hagen van 150 kilo per stuk kun je alleen zelf plaatsen met behulp van een kraantje. Gebruik hiervoor het QuickHedge plantrek. Voor het huren van het plantrek betaal je €75 en €250 borg. De iets lichtere QuickHedge hagen van 75 kilo per stuk kun je nog met twee personen tillen. Gebruik hiervoor de QuickHedge haken.