NoiStop

Ervaar je geluidsoverlast of ben je bang dat je zelf teveel geluid maakt voor je omgeving? Dan kan je een geluidsscherm aanschaffen of deze zelf maken. Op onze website hebben we verschillende producten waarmee jij het ideale geluidsscherm voor in de tuin kunt maken. Ook kan je zelf creatief aan de slag gaan. Op deze informatiepagina geven we je uitleg over de verschillende geluidsschermen, hoe je ze zelf in elkaar kunt zetten en hoe je met een beetje creativiteit zelf een oplossing kunt vinden voor geluidsoverlast!

1. De geluidsschermen van Noistop

De beste manier om geluidsoverlast tegen te gaan is door de geluidsschermen van Noistop te plaatsen. We hebben twee verschillende soorten Noistop geluidsschermen in ons assortiment: de Noistop Steel en Noistop Wood.

In een groene tuin valt een Noistop steel bijna niet op. De Noistop Steel geluidsschermen zijn schermen die het geluid van buiten af goed tegenhouden. De schermen van Noistop Steel zijn groen van kleur. Bij de Noistop steel hebben we ook Noistop steel deuren deze deuren zijn er in de maten 100x180 cm en 100x200 cm. Als laatste mogelijkheid om bij de geluidsschermen steel te nemen is nog een Noistop steel afdekplaat, deze is 200 cm.

We hebben ook nog Noistop wood geluidsschermen. Deze geluidsschermen hebben een houtkleur. De Noistop geluidsschermen zien er uit als een normale schutting. Ook hebben we van de Noistop wood deuren. We hebben de Noistop wood deuren in twee verschillende maten. We hebben deze deur in de maat 100x180 cm en in de maat 100x200 cm. Als laatste optie kan je kiezen voor een afdekplaat voor de Noistop wood. De afdekplaat voor de Noistop wood is 200 cm.

Bij deze geluidsschermen neemt het geluid af met 8 tot 12 dB. Dit is een halvering van het waar te nemen geluid. Als je een beetje handig bent kan je de geluidsschermen zelf in elkaar zetten. Je kan ook vakmannen inhuren om dit klusje te klaren. Deze geluidsschermen zorgen gelijk voor goede privacy in je tuin. Verder hoef je de geluidsschermen niet te onderhouden en kan je planten tegen de geluidsschermen aan laten groeien.

Als je de Noistop geluidsschermen zelf in elkaar wilt zetten kan je een kijkje nemen op onze informatiepagina over het zelf plaatsen van een Noistop geluidscherm.

Bekijk de Noistop geluidsschermen

2. Zelf een houtmuur maken

Als je een beetje creatief bent is dit misschien wel wat voor jou. Er zijn bomen die helpen tegen geluidsoverlast, maar bomen helpen niet zo veel dat je het kan vergelijken met een geluidsscherm. Bomen met een grote kroon kunnen het geluid nog verminderen met 8 dB. Als oplossing kan je alleen het hout van de boom nemen.

Steeds vaker gebruiken mensen producten uit de natuur om een geluidsscherm te maken. Onder andere door bijvoorbeeld een houtmuur te maken. Een houtmuur is een grote muur met alleen maar hout. Een houtmuur houdt geluid tegen. Dit is ook goed voor het milieu aangezien er geen vervuilende stoffen worden gebruikt. Je kan zelf de soort hout kiezen en kan de muur helemaal naar je eigen smaak maken.

3. Planten tegen geluidsoverlast

Planten helpen minder goed als een geluidsscherm, maar als de overlast niet te erg is kan je planten prima gebruiken. Bijvoorbeeld hagen kunnen helpen bij geluidsoverlast. Hoe breder en meer bladeren de haag, hoe beter. De reden dat bredere hagen en veel bladeren beter zijn is omdat de haag dan meer geluid in zich kan opslaan.

De meeste mensen willen gebruik maken van het ‘geluidsscherm’ in de zomer en in de winter. Als je geen geluidsoverlast wilt moet je een haag kiezen die in de winter niet te veel blad verliest.