De Carpinus betulus is bij veel mensen bekend onder de naam Haagbeuk. Soms wordt deze haag wel eens verward met de Beukenhaag (Fagus sylvatica), maar er zijn wel degelijk verschillen! Op deze pagina vind je alle informatie over de Haagbeuk en waarom deze haag uitermate geschikt is als tuinafscheiding.

Haagbeuk kopen? Klik hier!

De Carpinus betulus is een mooie haag waarbij de bladeren verkleuren in de herfst. Het blad van deze haagsoort veranderd dan van groen naar rood/bruin. In de winter laat de Haagbeuk zijn blad helemaal vallen. Het voordeel is wel dat de Haagbeuk in het voorjaar weer snel nieuwe bladeren krijgt, dus je zit niet super lang met inkijk. 

De bladeren van de Carpinus herken je aan de ruwe kant met de diepe nerven.  De haag kan prima in de wind staan en trekt veel kleine insecten aan. Onder andere de appelvink en de boomkever vinden de zaden heerlijk die de Haagbeuk produceert! 

Kant en klare Haagbeuk kopen?

Direct genieten van een prachtig volgroeide Carpinus betulus in je tuin? Op Kantenklaarhagen.nl vind je 5 verschillende haagbeuken. We verkopen 4 verschillende formaten van Quickhedge en 1 kant en klare Haagbeuk van Mobilane.

Quickhedge kant en klaar Haagbeuk kopen

De Carpinus haag van Quickhedge is te verkrijgen in de volgende formaten (breedte x hoogte): 100x80 cm, 100x120 cm, 100x150 cm en 100x200 cm. De Carpinus betulus hagen van Quickhedge zijn niet tegen een raster aangegroeid en wegen tussen de 75 en 150 kg per element. Deze hagen kunnen prima zelfstandig staan, maar moeten wel geplaatst worden met behulp van een kraantje. De hagen zijn te zwaar om met twee personen te tillen.

Shop hier de Quickhedge Carpinus betulus hagen

Mobilane kant en klaar Haagbeuk kopen

De Mobilane Carpinus betulus haag is een klimophaag welke tegen een raster aangroeit. Deze haag is lichter van gewicht (ongeveer 30 kilo) dan de Quickhedge hagen en is gemakkelijker zelf te plaatsen. De Haagbeuk van Mobilane is alleen te verkrijgen in het formaat 120x155 cm (breedte x hoogte). Wil je deze Haagbeuk graag hoger maken? Dat kan ook! We verkopen diverse opzetstukken die je aan de bovenkant van het raster kunt vastmaken. De Haagbeuk groeit dan verder omhoog, waardoor het haag in enkele groeiseizoenen de hoogte heeft bereikt die je graag wilt. 

Deze kant en klare klimop Haagbeuk moet wel tussen twee palen worden bevestigd en kan niet zelfstandig staan. Je kunt daarbij kiezen uit hardhouten palen of uit groene ijzeren palen. Via de configurator op de productpagina (via de button hieronder), kun je handig berekenen hoeveel palen en beugels je precies nodig hebt om de Haagbeuk te plaatsen. Je hoeft de Haagbeuk daarna alleen maar in je winkelmandje te plaatsen en wij regelen de rest! 

Shop hier de Mobilane Carpinus betulus haag

Het snoeien van de Haagbeuk

Wil je dat de Haagbeuk er het hele jaar mooi bij staat? Dan kun je hem 2 maal per jaar goed kort snoeien. De beste momenten om de Haagbeuk te snoeien zijn eind juni en eind september. Als je dit doet zal de Haagbeuk niet gaan woekeren en kun je het hele jaar hiervan genieten!