In onze online collectie vind je een verscheidenheid aan groene artikelen. Sempergreen is de hoofdleverancier van onze sedumcassettes en sedummatten. Wanneer je jouw dak wil groen wil maken met de sedum oplossingen van Sempergreen, ben je bij ons aan het juiste adres! Hieronder vertellen wij je meer over de Sempergreen sedum oplossing.

Sempergreen sedumcassettes

Sempergreen sedumcassettes

Iedereen kan een groen dak aanleggen! Zeker met de sedumcassettes van Sempergreen. De sedumcassettes zijn verkrijgbaar in twee verschillende modellen:

  • Sempergreen sedumcassette: deze sedumcassette heeft een afmeting van 45x50 cm. Wanneer volledig verzadigd weegt één vierkante meter met sedumcassettes ongeveer 80 kg. Bij het plaatsen hoef je enkel het dak te voorzien van anti-worteldoek en een beschermdoek. De sedumcassettes kun je eenvoudig tegen elkaar aanleggen.
  • Sempergreen sedumcassette lichtgewicht: deze sedumcassette heeft een afmeting van 54x54 cm. Hij is aanzienlijk lichter per vierkante meter dan de bovengenoemde Sempergreen sedumcassette. Volledig verzadigd weegt dit per vierkante meter 65 kg. Het plaatsen gaat hetzelfde als bij de andere sedumcassettes, je legt ze tegen elkaar aan.

Bekijk de Sempergreen sedumcassettes

Sempergreen sedummatten

Sempergreen sedummatten

Wil je een groendak op een zo natuurlijk mogelijke manier aanleggen? Kies dan voor de sedummatten als Sempergreen sedum! Ook hierbij kun je weer kiezen uit een ‘normale’ versie of een lichtgewicht versie.

Wanneer je kiest voor de sedummatten, ontvang je van ons een compleet pakket. Dat betekent dat je niet alleen de sedummatten ontvangt, maar ook de substraat laag/minerale wol en de drainagematten. Deze verschillende lagen leg je over het anti-worteldoek op het dak heen. Aan de zijkant van de sedummatten kun je een rand met grind aanbrengen, zodat het groene dak netjes wordt afgewerkt.

Bekijk de Sempergreen sedummatten

Sempergreen sedum accessoires

Naast de complete Sempergreen sedummatten en de sedumcassettes, verkopen we ook accessoires van Sempergreen. Maak je gebruik van de sedummatten en een grindrand? Plaats dan een bolrooster op de afvoer! Zo kunnen er geen steentjes of blaadjes in de afvoerpijp glijden.

Daarnaast verkopen we ook bemesting van 1kg en 5kg. Deze bemesting is speciaal ontworpen voor sedumdaken en kun je voor zowel de matten als de cassettes gebruiken. Het bemesten van de daken dien je in het voorjaar (eind april) en in het najaar (begin september) te doen.