Groene schutting als erfafscheiding - schutting kopen

Je hebt net de sleutels van een nieuwbouwhuis of je wilt de tuin helemaal onder handen nemen. Waar moet je dan beginnen om van die zandhoop een mooie oase te maken? Hetgeen wat het meeste in het oog springt is vrijwel altijd de schutting. Alleen kies je voor een houten schutting of wil je de natuur meer in je tuin halen en ga je voor een groene schutting? Op deze pagina vind je allerlei tips voor het kiezen van de mooiste groene (en onderhoudsvriendelijke) schutting als tuinafscheiding!

Direct een complete groene schutting kopen

Of je nu een hoge groene schutting wilt of een lage, het hoeft geen jaren te duren voordat je groene schutting volledig tot de gewenste hoogte begroeid is. Je wilt natuurlijk direct kunnen genieten van privacy in je tuin en hier niet jaren op te hoeven wachten. De groene schuttingen die je kunt bestellen op onze website zijn volledig begroeid op het moment dat jij ze besteld. Hierdoor geniet je direct van een prachtige weelderige groene tuinafscheiding. Het duurt na het planten nog ongeveer een jaartje voor je er niet meer doorheen kunt kijken.

De groene schuttingen die je vind op onze website zijn ook wel bekend onder de naam ‘Kant en klaar hagen’. Deze kant en klaar hagen zijn klimop soorten, zoals de populaire Hedera Helix Woerner. Deze klimop hagen groeien tegen een raster aan. Wanneer je ze van ons ontvangt, zijn ze tot de gewenste hoogte al begroeid. Je kunt ze binnen één dag plaatsen in je tuin. 

Het fijne van de groene schuttingen, ofwel kant en klaar hagen, is dat ze verkrijgbaar zijn in diverse soorten en hoogtes, waardoor voor iedereen de perfecte groene schutting te vinden is!

Shop hier de groene schuttingen van Kantenklaarhagen.nl

Welke groene tuinafscheiding past in jouw tuin?

Om de juiste groene schutting te kiezen als tuinafscheiding, is het belangrijk om na te denken over de volgende zaken:

  • Hoe groot is je tuin en waar komt de groene schutting te staan? Deel je bijvoorbeeld de kosten met de buren of plaats je hem ergens anders op de erfgrens? Houd hierbij rekening met de toegestane hoogte.
  • Wil je een schutting die het hele jaar door groen blijft of mogen de bladeren verkleuren in de herfst/winter? Zo zijn de Hedera Helix soorten het hele jaar groen en kleurt de Euonymus (kardinaalsmuts) mooi mee met de verschillende seizoenen.
  • Heb je een balkon of een dakterras waar je een groene schutting wil plaatsen? Bekijk dan de kunsthagen of kies voor een kant en klaar haag in een haagbak.

Leestip: Hulp nodig bij het vinden van de juiste kant en klaar haag? Bekijk hier de uitgebreide keuzehulp!

Verschillende soorten groene schuttingen

Er zijn veel verschillende soorten groene schuttingen verkrijgbaar als tuinafscheiding. Wanneer je kiest voor een groene schutting van Kantenklaarhagen.nl, weet je zeker dat je hier weinig onderhoud aan hebt! Onze hagen hoef je namelijk maar twee maal per jaar te snoeien. De groene schuttingen die het populairst zijn vind je hieronder. 

1. De Hedera Helix Woerner (en andere Hedera soorten) als schutting kopen?

De Hedera Helix Woerner is de meest populaire groene tuinafscheiding anno 2022. De Hedera Helix Woerner kenmerkt zich doordat hij snel groeit, goed bestand is tegen ziekten, winterhard is én het hele jaar mooi groen blijft. Zo ben je met de Hedera Helix Woerner altijd verzekert van een prachtige groene schutting!

Groene schutting hedera helix woerner

De Hedera schutting laat zijn bladeren vrijwel niet vallen in de winter, waardoor je ook in de koudere maanden veel privacy in je tuin hebt. De Hedera Helix Woerner heeft weinig onderhoud nodig en hoeft maar 2 maal per jaar goed gesnoeid te worden. Door het snoeien houd je de haag gezond en wordt hij voller van blad.

Bekijk hier de Hedera Helix groene schuttingen

2. De Euonymus (kardinaalsmuts) als groene schutting in je tuin

Ben je op zoek naar een groene schutting die in het najaar een prachtige oranje/rode kleur krijgt? Dan is de Euonymus wat voor jou.

De Euonymus als groene schutting biedt veel privacy en heeft net zoals de Hedera helix weinig onderhoud nodig, is winterhard en goed bestand tegen ziekten. Let er wel op dat wanneer je de Euonymus op een zonnige plaats zet, hij wat meer zijn bladeren laat vallen in de winter. 

Shop hier de Euonymus (kardinaalsmuts) groene schuttingen

3. De Vuurdoorn; de perfecte groene schutting tegen inbrekers

Een groene tuinafscheiding die inbrekers ook nog eens buiten de deur houdt? Dat is de Vuurdoorn!

Groene schutting vuurdoorn

De Vuurdoorn is een prachtige groene schutting met rode bessen en grote stekels. De Vuurdoorn is goed bestand tegen ziekten, maar groeit wat langzamer dan de Hedera soorten. De Vuurdoorn heeft weinig onderhoud nodig en hoeft net zoals de andere hagen maar 2 maal per jaar gesnoeid te worden.

Shop hier de Vuurdoorn groene schutting

Lage schutting of hoge groene schutting in je tuin?

Een groene schutting kun je natuurlijk ook in je voortuin planten. Afhankelijk van de regels van de gemeente, mag een groene schutting in de voortuin meestal maar 1 meter hoog zijn. Wil je een mooie lage groene schutting plaatsen in de voortuin? Kies dan voor de Hedera helix Woerner 120 x 100 cm of voor de Euonymus (Kardinaalsmuts) 120 x 100 cm. Deze lage schuttingen zijn perfect voor de voortuin.

Lage schutting in de voortuin

Soms is het ook mogelijk om een iets hogere lage schutting te plaatsen in de voortuin. We hebben in ons assortiment verschillende lage schuttingen van 155 cm hoog, zoals de Vuurdoorn of de Olijfwilg.

Bekijk de groene schuttingen bij onze klanten!

Nieuwsgierig hoe onze klanten je voor gingen? Doe inspiratie op en bekijk hoe hun tuin eruit ziet. Je vindt alle inspiratie op onze fotopagina.