Hedera helix Woerner

De Hedera helix Woerner is een populaire haagsoort voor in de tuin. Geef je de Hedera helix Woerner even de ruimte in de tuin zodat deze sterke klimplant verder dan groeien? Dan is hij er zo vandoor. Er is een hoop te vertellen over de Hedera helix Woerner en we halen graag wat misstanden uit de lucht, dus lees snel verder en kom alles te weten over deze haagsoort!

Bekijk hier de Hedera kant en klaar hagen

Wat is de Hedera helix Woerner voor plant?

De Hedera helix Woerner is verkrijgbaar als klimopplant en als bodembedekker. Als mensen opzoek zijn naar de Hedera helix Woerner wordt over het algemeen de klimopplant bedoeld. De Hedera helix kun je kopen als kant en klare klimopplant of als klein stekje. De Hedera helix Woerner is een prachtige soort met donkergroene bladeren. Op het donkergroene blad zit een lichtere nerf.

De voordelen van de Hedera helix Woerner

De Hedera Helix Woerner is een haagsoort die goed bestand is tegen ziekten. Hierdoor is het een geliefde soort om te plaatsen in de tuin. Daarnaast groeit de Hedera helix ook erg makkelijk. In een jaar kan de Hedera wel tot een meter groeien!

De Hedera helix Woerner

De Hedera helix Woerner is daarnaast winterhard én de haag houdt zijn bladeren goed vast, ook in de winter. Heb je de Hedera helix Woerner op je erfafscheiding geplaatst? Dan geniet je het hele jaar door van privacy in je tuin! Daarnaast ziet het er natuurlijk prachtig uit in de winter, wanneer alle andere planten kaal en dor zijn.

Let op: niet iedereen is even blij met de Hedera tegen het huis aan. De Hedera helix Woerner kan zich gaan hechten aan de muur van je huis en aan de voegen. Wil je dit niet? Zorg dat je de Hedera dan minimaal twee maal per jaar goed kort snoeit. Je kunt de Hedera plaatselijk ook vaker snoeien. De Hedera helix Woerner is hier goed tegen bestand.

Is de Hedera helix Woerner giftig?

Indien je huisdieren of kleine kinderen hebt, is het belangrijk om te weten of de Hedera helix Woerner giftig is of niet.

In de bladeren en de bessen van de Hedera helix Woerner zit een stofje, hederagenine, wat giftig is. Wanneer je de Hedera haag goed onderhoud, dus twee maal per jaar snoeien en voorzien van voldoende meststoffen, vormt de Hedera helix Woerner als haag geen bessen. De Hedera helix Woerner is een haag die het hele jaar door zijn bladeren vasthoudt en het hele jaar door je tuin een groene uitstraling geeft. Let er dus op dat je huisdieren hier niet van eten. Het klinkt overigens erger dan het is. Veel kamerplanten zijn ook giftig voor dieren.

Van het eten van de bladeren kun je ziek worden. Het aanraken van de bladeren is niet gevaarlijk.

Wat is de prijs van de Hedera helix Woerner?

De Hedera helix Woerner is al verkrijgbaar vanaf een paar euro als klein stekje. Je kunt de klimophaag dan zelf laten groeien tegen een schutting, stalen raster of tegen je huis. Je kunt de Hedera helix ook kopen als grote, volgroeide haag. Hoe dat zit lees je hieronder.

De Hedera helix Woerner als kant en klaar haag

Naast een klein stekje kun je de Hedera helix Woerner ook aanschaffen als kant en klaar haag. De kosten hiervan bedragen minimaal €110 voor een haagelement van 1,20 meter breed.

De Hedera helix Woerner als kant en klaar haag

In onze collectie vind je verschillende haagelementen van de Hedera helix Woerner van de kwekerij ‘Mobilane’. We hebben 5 verschillende maten van de Hedera helix Woerner als kant en klaar haag. Alle maten zijn breedte x hoogte:

Wanneer je kiest voor de Hedera helix Woerner als kant en klaar haag, ontvang je een volledig begroeide haag. De Hedera klimop groeit al enkele groeiseizoenen tegen een stalen raster aan op de kwekerij. Wanneer hij bij jou wordt bezorgd, is hij al tot de gewenste hoogte begroeid. De haag heeft dan nog een groeiseizoen nodig om 100% dicht te groeien.

Shop hier alle Hedera helix hagen

De haagelementen zijn standaard 120 centimeter breed. Komt dit niet helemaal uit in je tuin? Dan kun je de haag zelf op maat maken. Dit kun je doen door voorzichtig het stalen raster smaller of lager te maken met een ijzerzaag of slijptol.

Het plaatsen van de Hedera helix Woerner

De Hedera helix Woerner als kant en klaar haag plaats je op vrijwel dezelfde manier in de tuin als een houten schutting. Als eerste dien je een geul te graven, waarna je houten palen 130 cm van elkaar af plaatst (van hart tot hart). Tussen de houten palen en in de geul kun je de haagelementen planten. De haagelementen bevestig je daarna aan de hardhouten palen met bevestigingsbeugels. Hier vind je de uitgebreide installatiehandleiding.

Bekijk de Hedera en andere haagsoorten bij onze klanten!

We leveren inmiddels al vele jaren de Hedera en andere haagsoorten als kant en klaar hagen. Ontdek hier hoe de hagen er bij onze klanten bijstaan in hun tuin.