Je wil graag een schutting of kant en klaar haag op de erfafscheiding zetten. Hoe hoog mag deze haag dan zijn?

Een haag op de erfafscheiding mag maximaal twee meter hoog zijn. Daarnaast zijn de buren verplicht om mee te betalen aan de aanschaf, de bouw en het onderhoud van de erfafscheiding. Stel dat je een kant en klaar haag wil als erfafscheiding, dan adviseren we dat één buur de haag volledig betaalt en dat de andere buur de helft overmaakt.

Wil je een hogere heg op de erfafscheiding?

Als je een hogere haag wilt, bijvoorbeeld een haag van 2.20 meter of drie meter hoog, dan mag dit alleen in onderling overleg. Als je buren niet akkoord gaan met een hogere erfafscheiding, dan heb je geen toestemming om een hoge haag of schutting te plaatsen. Als je buren wel akkoord gaan, vraag dan aan hem of haar om een document te tekenen. Dit document kan je gratis downloaden op Kantenklaarhagen.nl. Zo voorkom je dat je later alsnog problemen krijgt als een buur terugkomt op zijn of haar woorden.

Lokale regels omtrent het plaatsen van een haag op de erfafscheiding

Let op dat de regels lokaal kunnen afwijken. Zo is het in veel gemeenten niet toegestaan om voor de voorgevel een schutting of haag te plaatsen die hoger is dan een meter hoog. Goed nieuws: Kantenklaarhagen.nl biedt ook hagen aan van een meter hoog, waarmee je dus automatisch aan deze voorwaarde voldoet. Wil je een hogere schutting of haag voor de voorgevel plaatsen? Dan moet je een vergunningsverzoek indienen. Dit kan tegenwoordig online via de site van je gemeente.

Bekijk hieronder de populairste hagen tot 2 meter

Benieuwd naar de populairste hagen van kantenklaarhagen.nl? Wees er snel bij voordat ze uit voorraad zijn! Alle andere hagen bekijk je hier.