kant en klaar haag - Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen binnen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen hieronder genoteerd.

Worden de bestellingen momenteel nog geleverd door het Coronavirus?

Ja, alle bestellingen worden nog steeds zorgvuldig ingepakt en verstuurd. De meest actuele informatie vind je op de pagina 'Update omtrent Coronavirus: leveringen van pakketten en andere bestelling'.

Wat is een kant-en-klaarhaag?

De kant en klaar haag is een rasterwerk wat al direct begroeid met (klim)planten geleverd wordt. Dus je plant de kant en klaar haag in de grond en je hebt direct een groene erfafscheiding. Meer informatie is te vinden via deze link

Wat is NoiStop?

Noistop is een kant en klaar geluidsscherm wat niet veel ruimte inneemt en dus ook goed te plaatsen is in de tuin. Met de Noistop schermen is een geluidsreductie van 50% mogelijk. Meer informatie is te vinden via deze link.

Hoe kan ik bestellen?

Bestellen van alle producten in deze webshop is heel eenvoudig. Selecteer de producten, voeg deze toe aan het winkelmandje. Bij het afrekenen kun je direct de eerst mogelijke dag kiezen wanneer je producten kunnen worden afgeleverd.

Hoe werkt de rekenmodule?

De rekenmodule is ontwikkeld om makkelijk te berekenen welke producten je nodig hebt om de kant en klaar haag compleet te plaatsen. Je kunt hier het aantal meters haag invoeren en er wordt dan direct berekend hoeveel palen en bevestigingsbeugels je nodig hebt. Meer informatie is te vinden via deze link.

Kan ik een grote bestelling voor een speciale prijs krijgen?

Bij bestellingen boven de 10 hagen kunnen wij je nog een extra korting geven. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat moet ik van te voren doen als Kantenklaarhagen.nl komt plaatsen?

In de rekenmodule kun je aangeven of je de hagen zelf wil plaatsen of dat je dit door ons wil laten doen. Je krijgt hier in de rekenmodule direct een prijsopgave voor. Als wij de hagen bij jou komen plaatsen moet de grond vrij zijn van opstakels. Meer informatie over het laten plaatsen van de kant en klaar haag is te vinden via deze link

Hoe moet ik de hagen zelf plaatsen?

Als je besluit om de hagen zelf te plaatsen, hebben wij een handleiding voor het plaatsen van de kant en klaar haag op onze site staan. Deze informatie is te vinden via deze link.

Kan de haag wanneer hij geleverd wordt nog een paar dagen boven de grond staat tot hij geplaatst wordt?

Ja, geen enkel probleem, mits je ze wel van de pallet haalt en goed nat houdt.

Zijn de hagen bestand tegen alle weersomstandigheden?

Ja, de hagen zijn bestand tegel alle weersomstandigheden. Zowel tegen grote hitte als tegen behoorlijke kou. Wel moet je er uiteraard rekening mee houden dat de haag in een warme periode wat meer water nodig heeft.

Zit er garantie op de hagen?

Op het stalen rasterwerk wat verwerkt is in de hagen zit 10 jaar garantie.

Zijn de hagen het gehele jaar door te plaatsen?

Ja de hagen zijn het gehele jaar door te plaatsen. De enigste uitzondering is als het vriest en de grond bevroren is dan kun je de hagen natuurlijk niet planten. Verder is het ook gewoon mogelijk om in de (warme) zomer de hagen te plaatsen. Wel moeten de hagen natuurlijk goed water krijgen.

Zijn de opgegeven maten incl bak?

Nee, de opgegeven maten bv 120x180 cm. betekent: 120 cm. breed en 180 cm. boven de grond. De cocosbak waar de plant in staat wordt dus niet  meegerekend in de maatvoering.

Kan de haag in een plantenbak geplant worden?

De haag kan in een plantenbak geplaatst worden, maar de plantenbak moet hier wel geschikt voor zijn. Aan de plantenbak moeten palen bevestigd zijn om de haag tussen te monteren. De haag blijft niet op zichzelf in de bloembak staan. Let er daarnaast op dat de wortels voldoende ruimte krijgen. Maak de bak dus echt niet smaller dan 45 cm breed en 45 cm hoog. Liever nog een stuk ruimer. Houdt er ook rekening mee dat de hagen 120 cm lang zijn en de palen van de bak nog naast de haag komen. Je vindt bij ons ook haagbloembakken

Kan de haag ingekort worden in hoogte/breedte?

Ja, met een ijzerzaag of slijptol kun je de hagen zelf op maat maken.

Is de haag aan twee kanten begroeid?

Ja, de beplanting is als het ware om het rasterwerk gevlochten.

Groeit de haag boven het rasterwerk uit?

Als de plant, zoals de hedera, de kans heeft om bijvoorbeeld op een muur of rasterwerk (opzetstukken verkrijgbaar) door te groeien zal de plant doorgroeien.

Is de haag volledig begroeid bij levering?

De haag is tot volledige hoogte begroeid en je kan er nog enigszins doorheen kijken. Na 1 groeiseizoen moet de haag volledig dichtgegroeid zjin.

Wacht a.u.b.