kant en klaar haag - Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen binnen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen hieronder genoteerd.

Wat is een kant-en-klaarhaag?

De kant en klaar haag is een rasterwerk wat al direct begroeid met (klim)planten. Op het moment van leveren, ontvang je een bijna volledig begroeide kant en klaar haag. De haag is volledig tot hoogte begroeid, maar nog niet helemaal vol met bladeren. Dit heeft ongeveer één groeiseizoen nodig.

Je plant de kant en klaar haag in de grond en je hebt direct een groene erfafscheiding. De kant en klare hagen zijn te vinden via deze link.

Wat is NoiStop?

Noistop is een kant en klaar geluidsscherm. Je plaatst dit geluidsscherm in je tuin in plaats van een schutting. De Noistop geluidsschermen zijn ideaal wanneer je aan een drukke weg woont, bij een school of bijvoorbeeld een speeltuin. Met de Noistop schermen is een geluidsreductie van 8 tot 12 dB mogelijk. Je vindt de Noistop geluidsschermen hier.

Hoe kan ik bestellen?

Bestellen van alle producten in deze webshop is heel eenvoudig. Selecteer de producten, voeg deze toe aan het winkelmandje. Bij het afrekenen kun je direct de eerst mogelijke dag kiezen wanneer je producten kunnen worden afgeleverd.

Hoe werkt de rekenmodule?

De rekenmodule is ontwikkeld om makkelijk te berekenen welke producten je nodig hebt om de kant en klaar haag compleet te plaatsen. Je kunt hier het aantal meters haag invoeren en er wordt dan direct berekend hoeveel palen en bevestigingsbeugels je nodig hebt. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Kan ik een grote bestelling voor een speciale prijs krijgen?

Bij bestellingen boven de 10 hagen kunnen wij je nog een extra korting geven. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat moet ik van te voren doen als Kantenklaarhagen.nl komt plaatsen?

In de rekenmodule kun je aangeven of je de hagen zelf wil plaatsen of dat je dit door ons wil laten doen. Je krijgt hier in de rekenmodule direct een prijsopgave voor. Als wij de hagen bij jou komen plaatsen moet de grond vrij zijn van opstakels. Meer informatie over het laten plaatsen van de kant en klaar haag is te vinden via deze link

Hoe moet ik de hagen zelf plaatsen?

Als je besluit om de hagen zelf te plaatsen, hebben wij een handleiding voor het plaatsen van de kant en klaar haag op onze site staan. Deze informatie is te vinden via deze link.

Kan de haag wanneer hij geleverd wordt nog een paar dagen boven de grond staat tot hij geplaatst wordt?

Ja, dat is geen enkel probleem. Je moet de hagen wel van de pallet afhalen en goed nat houden. 

Zijn de hagen bestand tegen alle weersomstandigheden?

Ja, de hagen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Zowel tegen grote hitte als tegen behoorlijke kou. Wel moet je er uiteraard rekening mee houden dat de haag in een warme periode wat meer water nodig heeft.

Zit er garantie op de hagen?

Op het stalen rasterwerk wat verwerkt is in de hagen zit 10 jaar garantie.

Zijn de hagen het hele jaar door te plaatsen?

Ja, de hagen zijn het hele jaar door te plaatsen. Het enige moment wanneer je de hagen niet kunt plaatsen is wanneer het vriest en de grond bevroren is. Verder is het ook gewoon mogelijk om in een (warme) zomer de hagen te plaatsen. Wel moeten de hagen natuurlijk goed water krijgen.

Zijn de opgegeven maten incl. bak?

Nee, de opgegeven maten van bijvoorbeeld "120x180 cm" betekent: 120 cm breed en 180 cm boven de grond. De kokosbak waar de haag in staat wordt dus niet meegerekend in de maatvoering.

Kan de haag in een plantenbak geplant worden?

De haag kan in een plantenbak geplaatst worden, maar de plantenbak moet hier wel geschikt voor zijn. Aan de plantenbak moeten palen bevestigd zijn om de haag tussen te monteren. De haag blijft niet op zichzelf in de bloembak staan.

Let er daarnaast op dat de wortels voldoende ruimte krijgen. Maak de bak dus echt niet smaller dan 45 cm breed en 45 cm hoog. Liever nog een stuk ruimer. Houd er ook rekening mee dat de hagen 120 cm breed zijn en de palen van de bak nog naast de haag komen. Je vindt bij ons ook haagbloembakken

Kan de haag ingekort worden in hoogte/breedte?

Ja, met een ijzerzaag of slijptol kun je de hagen zelf op maat maken.

Is de haag aan twee kanten begroeid?

Ja, de beplanting is als het ware om het rasterwerk gevlochten.

Groeit de haag boven het rasterwerk uit?

Als de plant, zoals de hedera, de kans heeft om bijvoorbeeld op een muur of rasterwerk (opzetstukken verkrijgbaar) door te groeien zal de plant doorgroeien.

Is de haag volledig begroeid bij levering?

De haag is tot volledige hoogte begroeid en je kan er nog enigszins doorheen kijken. Na 1 groeiseizoen moet de haag volledig dichtgegroeid zjin.