7 items

Filters
Selectie verfijnen
Categorieën
Prijs
 2.00 -  70.00
 70.00
 2.00
Sedumcassettes

Sedumcassettes: kant-en-klaar én eenvoudig te plaatsen

Maak in 2 eenvoudige stappen van je dak een duurzaam groen dak! Met de snel te plaatsen én kant-en-klare sedumcassettes kun je in een paar uur jouw dak voorzien van een complete groene dakbedekking. Passen de sedumcassettes niet precies op je dak? Dan kun je deze op maat zagen met een handzaag. Zorg hierbij wel ervoor dat de gezaagde kant tegen een andere sedumcassette aanligt. 

 

Bestel een van de drie verschillende soorten sedumcassettes en wij bezorgen ze binnen 3 werkdagen vers vanaf de kwekerij bij jou thuis. 

Lees meer

Items 1-7 of 7

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. Lichtgewicht 58 kg/m2

  Mobiroof ECO sedum cassette (50x50x6 cm)

   18.20
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 2. Sempergreen sedumcassette (45 x 50 cm)

   17.00

   15.00

  November
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 3. Nieuw

  Sempergreen sedumcassette 'Place 'n Go' (50 x 50 cm)

   19.15

   16.90

  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 4. Let op: in 2022 leverbaar

  Sempergreen sedumcassette lichtgewicht oplossing - 65 kg/m² (54 x 54 cm)

   21.00

   20.00

  2022
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 5. Sempergreen beschermdoek 300 gr/m2

   2.50
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 6. Sempergreen bemesting voor sedumdaken 1 kg

   24.95
  November
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 7. Sempergreen bemesting voor sedumdaken 5 kg

   69.95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
items per page

Wat zijn sedum cassettes?

Een sedum cassette is een vierkante of rechthoekige bak die gevuld is met verschillende lagen, waaronder de sedum plantjes. Onder de sedum plantjes in de sedum cassette zit o.a. drainagefolie en substraat. Sedum plantjes zijn vetplantjes die onder alle omstandigheden goed kunnen overleven. Denk hierbij aan een nat voorjaar, een warme droge zomer en strenge vorst tijdens de winter.

 

De sedum cassettes kun je als een puzzel in elkaar klikken en eenvoudig op je dak plaatsen. Let goed op dat de verschillende sedum cassettes in onze webshop allemaal een andere afmeting hebben, waardoor er een andere hoeveelheid sedum cassettes in een vierkante meter past. Met sedum cassettes leg je eenvoudig en snel een groen dak aan! Lees de stappen hieronder en bestel ze vandaag nog.

In twee stappen een prachtig groen dak

Een groen dak aanleggen is hartstikke makkelijk! In twee eenvoudige stappen kun je een gesloten vegetatiedak aanleggen met een isolerende werking. 

 

Wanneer je bij ons de sedumcassettes besteld, worden deze direct vanaf de kwekerij op een pallet bij jou geleverd. Is je dak nog niet voorzien van een wortelwerende dakbedekking? Bestel dan het beschermdoek mee (niet nodig voor de Mobiroof sedumcassettes) of haal (damp open) anti-worteldoek bij de bouwmarkt en plaats dit eerst op je dak. Heeft je dak dit al wel? Dan kun je de sedumcassettes direct op je dak plaatsen en aan elkaar klikken. Zo eenvoudig is het!

 

Kom je niet helemaal uit met de maten van de sedumcassettes? Dan kun je deze ook op maat zagen. Leg de 'open' kant van de cassette dan tegen een andere cassette aan.

Waarom kiezen voor sedumcassettes?

Heb je geen zin in veel werk en wil je in een handomdraai genieten van een compleet groen dak? Dan zijn de eenvoudig te plaatsen sedumcassettes voor jou de beste keuze! De sedumcassette bestaat uit een tray gevuld met speciale grond/substraat. Hierop zijn – afhankelijk van de sedumcassette – verschillende soorten sedumplantjes gepland. Deze vetachtige plantjes kunnen veel water opslaan in hun bladeren en functioneren uitstekend onder de diverse weersomstandigheden van het Nederlandse klimaat.

 

De sedumcassettes zijn compleet gevuld én kant-en-klaar. Het enige wat je hoeft te doen is ze op je dak te leggen!

Het verschil tussen de sedumcassettes

Ga je de sedumcassettes neerleggen op een plat dak of een licht hellend dak? De Mobiroof sedumcassettes zijn geschikt voor platte en licht hellende daken tot 10°. De sedumcassettes lichtgewicht oplossing kunnen op platte daken en licht hellende daken tot 15° en de sedumcassettes kunnen ook op platte daken en hellende tot 25° worden geplaatst.

 

De Mobiroof sedumcassettes hebben 6 tot 8 verschillende vetplantjes. De andere sedumcassettes bestaan uit 8 tot 12 verschillende sedumplantjes

De voordelen van een groen dak met sedumcassettes

Wanneer je kiest voor een groen dak geniet je van vele voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat in de zomer het dakleer wel 80 of 90 graden kan worden? Met sedumcassettes wordt je dak niet warmer maximaal 25 à 30 graden. Ook in de winter houden de sedumcassettes de warmte beter vast in je huis (afhankelijk van het vochtgehalte in de sedumcassettes). De verkoelende werking van je dak zorgt er overigens ook voor dat het rendement hoger wordt van je zonnepanelen. Dit verlaagt weer je energiekosten! Vind hier meer voordelen van groene daken

Het onderhoud van een dak met sedumcassettes

Een sedumdak met sedumcassettes is in principe onderhoudsarm. Om ervoor te zorgen dat de plantjes gezond blijven, raden wij aan om ieder jaar een of twee maal onderhoud aan het dak te plegen. Je kunt hiervoor over de sedumcassettes lopen. 

 

Het volgende onderhoud komt jaarlijks terug: 

 

 • Inspecteer de sedumcassettes op onkruid. Verwijder dit met de hand en gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen!
 • Voorzie het dak eind april en begin september van bemesting. Zo blijven de sedumplantjes gezond en sterk. 
 • Heb je de sedumcassettes net geplaatst op je dak? Bewater het dak dan de komende drie weken. Dit kun je doen met een sproeier. Regent het al? Dan is het niet nodig.