Langer genieten van jouw Ibiza tuin?

Je geniet nog langer van jouw Ibiza tuin onder een overkapping. Deze 'woonkamer' kan ingericht worden met Ibiza-kleden en mooie gordijnen.

 

Wil je liever kiezen of je in of uit de zon zit? Kies dan voor een Nesling schaduwdoek of een Nesling pergola met schaduwdoek.

Alhoewel de zomer zich dit jaar nog niet volledig heeft laten zien, kunnen we zelf het zomergevoel dichterbij halen met een tuin in de sfeer van Ibiza. Met lichte kleuren, houten materialen, mooi meubilair en sfeervolle beplanting is het heerlijk wegdromen naar lange mooie zomerdagen en zand tussen onze tenen! In deze blog geven wij je een aantal handige tips hoe je van jouw tuin een strandtuin maakt.

Meubilair van steigerhout

In een strandtuin wil je luieren, loom de dagen door brengen, lezen, lekker eten en genieten van het mooie weer. Een comfortabele loungehoek, een hangmat en een grote tafel zijn onmisbaar bij het creëren van een zomergevoel. Heel mooi voor een tuin in Ibiza sfeer is tuinmeubilair met een ruwe steigerlook. De meubels van de SenS-Line zien er robuust en stoer uit en zijn gemaakt van massief FSC goedgekeurd grenenhout, vergrijsd met een laag beits zodat ze een ‘steigerhouten’ look krijgen. Of wat dacht je van een houten vuurtafel? Een vuurtafel geeft tot in de late uurtjes veel warmte. Perfect voor de zomer, maar ook voor het voor- en najaar.

Witte plantenbakkenLichte kleuren aanbrengen in je Ibiza tuin

In een strandtuin gebruik je bij voorkeur lichte kleuren. Zachte kleuren in de sfeer van het strand zoals het wit van de schelpen, blauwgrijs als de kleur van de zee en beige van het zand. Deze kleuren passen goed bij elkaar en zorgen voor rust en eenheid. Voer de lichte kleuren door in de bestrating, de kleur van schutting en de accessoires. Mooi zijn bijvoorbeeld de polyesterplanten bakken in de kleur wit of ga voor de natuurlijke kleuren van houten plantenbakken. Kies voor een groot exemplaar met een mooi siergras of combineer potten in verschillende maten met elkaar.

Mooie planten die je doen denken aan de zee

In een strandtuin passen planten die je het gevoel van de duinen en de zee geven. Mooie grassen, wilde rozen en planten of kant-en-klare hagen zoals de olijfwilg, blauwe distel, Toscaanse jasmijn en duindoorn. Olijfwilg heeft mooi grijs blad en leent zich goed voor een haag of een bosje in de tuin. Als boom is een grove den prachtig. Deze boom geeft je tuin een instant zuiders gevoel!  

Ibiza stijlKies de juiste verlichting in je tuin

In een tuin in strandsfeer mogen lantaarns niet ontbreken. Zij geven de tuin ’s avonds een zachte en spookjesachtige uitstraling. Hang lantaarn in een boom of zet ze rond het terras. Met een mooie kaars creëren ze als geen ander een gezellige en romantische sfeer in het je tuin. Gestoken in een modern jasje zijn de RVS lantaarns ook weer helemaal van deze tijd en passen ze in elke tuin en elk interieur. Of wat dacht je van gaslantaarns? De gaslantaarns van Cosi geven je direct het Ibiza gevoel, vooral de nieuwe modellen Cosiscoop Timber en de Cosiscoop Drop light grey.

Boho accessoires

Bij een tuin in Ibiza stijl passen bohemien accessoires. Maak je zithoek nog comfortabeler met veel kussens, vloerkleden, schaduwdoeken, lampen en wapperende gordijnen. En je tuin is klaar voor lange zwoele zomeravonden, samenzijn met familie en vrienden en lekker buiten eten. En met een beetje geluk volgt de zomer nu vanzelf!