Dat de kant-en-klaar hagen niet alleen in een tuin toepasbaar zijn laat de gemeente Rotterdam maar weer eens zien! Zij hebben Hedera kant en klaar hagen in het centrum, op het Willemsplein, geplaatst.

Kant en klaar hagen zijn niet alleen geschikt voor particulieren en op bedrijventerreinen, maar ook in het centrum van steden! Dit laat de gemeente van Rotterdam mooi zien. Zij hebben kant en klaar hagen, het type Hedera, geplaatst op het Willemsplein. 

 

De Hedera kant en klaar hagen zijn op een manier geplaatst zodat er een ruimte is ontstaan van 4,5 m x 3,5 m x 3 m. In dit afgebakende gebied zijn zitelementen bekleed met kunstgras. De kant en klaar hagen zijn voorzien van ramen zodat het lijkt alsof er een kamer is gecreƫerd. Een zogenoemde 'Groene kamer'.

 

De koude uitstraling die het Willemsplein voorheen had, wordt nu vriendelijker en gemoedelijker door de Groene kamer. Hierdoor krijgt het plein de uitstraling van een huiselijke plek. Een plek waar je even tot rust kunt komen op een van de zitelementen en waarbij je kunt genieten van het mooie uitzicht. Als voorbijganger kun je dus ook echt gebruik maken van deze ruimte! 

 

We zien dat niet alleen de gemeente van Rotterdam kant en klaar hagen gebruikt om pleinen of gebieden op te fleuren, maar het gebeurt ook in Zwitserland! Dit prachtige doorzicht is daar gemaakt. Hier is boven een metrostation een Groene muur geplaatst, waardoor je kunt genieten van dit prachtige uitzicht. De mogelijkheden van kant en klaar hagen zijn, zoals je kunt zien, eindeloos! Ze hoeven niet alleen als schutting/muur te worden gebruikt in je tuin, maar kunnen ook daarbuiten zeer functioneel zijn. 

 

Ga zelf aan de slag met kant en klaar hagen, bekijk ze hier!