7 items

Filters
Selectie verfijnen
Categorieën
Prijs
 9,00 -  70,00
 70,00
 9,00

Sedummatten: alles wat je nodig hebt in één pakket

Eenvoudig een groen dak aanleggen met sedum matten? Wij hebben voor jou twee verschillende pakketten samengesteld. Het enige wat je nog hoeft te doen is het gewenste pakket te bestellen en wij regelen de rest. De pakketten bestaan uit drainagematten, substraat/minerale wol en de sedum matten. Hoe makkelijk is dat!

 

Heb je vragen over de sedummatten? Neem dan contact op met onze specialisten en wij helpen je graag verder! 

Lees meer

Items 1-7 of 7

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. Nieuw

  Sedummatten compleet pakket per m²

   55,00
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 2. Nieuw

  Sedummatten compleet pakket lichtgewicht oplossing per m²

   52,00
  Maart
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 3. Nieuw

  RVS Bolrooster Ø8 cm

   14,95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 4. Nieuw

  Grindzak 20kg voor sedum daken

   9,95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 5. Nieuw

  Bemesting voor sedumdaken 1 kg

   24,95
  November
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 6. Nieuw

  Bemesting voor sedumdaken 5 kg

   69,95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 7. Nieuw

  Scheidingsprofiel voor sedumdaken 2m

   16,95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
items per page

Een compleet sedumpakket met één klik op de knop

Heb je een stevig dak en wil je een groen dak aanleggen op de meest natuurlijke manier mogelijk? Kies dan voor het plaatsen van sedum matten! Bij de sedum matten groeien er 8 tot 12 verschillende sedum plantjes op een biologisch afbreekbare kokosmat. De sedummatten liggen bij levering opgerold op een pallet.

 

Bestel je een compleet sedumpakket bij ons? Dan ontvang je naast de opgerolde sedum matten ook drainaigematten en substraat of mineraal wol. Afhankelijk van de grootte van het dak raden wij aan om bij de sedumpakketten voldoende grind te bestellen. Tussen de sedummatten en de dakgoot leg je een strook van 15-20 cm grind. Dit zorgt ervoor dat de substraat niet in de dakgoot terecht komt. Je hebt 20L grind nodig voor een strook van 2 meter lang en 15 centimeter breed.

Welk compleet sedum dak systeem past bij jou?

Je vindt bij ons twee verschillende complete sedumpakketten, maar welke is nu geschikt voor jouw dak? Het ‘normale’ sedum pakket is geschikt voor normale tot stevige daken. Dit systeem weegt, wanneer hij gevuld is met water, ongeveer 80 à 90 kilo per vierkante meter. Weet je niet zeker hoeveel gewicht jouw dak aankan? Kies dan voor de lichtgewicht oplossing. Hierbij is het substraat vervangen door een laag minerale wol. Dit systeem weegt ongeveer 45 à 55 kilo per vierkante meter en is dus aanzienlijk lichter!

Maak de sedummatten eenvoudig op maat

De sedummatten hebben standaard een afmeting van 60x200 cm. Komt dit niet helemaal uit met de afmetingen van je dak? Dan kun je de sedummatten eenvoudig zelf op maat knippen met een schaar of op maat snijden met een stanleymes.

Het onderhoud van de sedummatten 

Onkruid verwijderen uit je sedummatten

Ook je sedumdak heeft zo nu en dan het nodige onderhoud nodig. Zo raden wij aan om 2 keer per jaar je sedumdak te inspecteren op onkruid. Je kunt het onkruid verwijderen gewoon met de hand doen. Gebruik hiervoor geen chemische bestrijdingsmiddelen! Het onkruid verwijderen kun je het beste in het voorjaar en najaar doen. 

 

Het is geen probleem om voor het onderhoud van je sedumdak op de plantjes te lopen. Echter, probeer dit wel te minimaliseren. 

 

Het bemesten van je sedummatten

Om ervoor te zorgen dat je sedummatten gezond en sterk blijven, raden wij aan om het dak eind april en begin september te voorzien van bemesting. Hiervoor kun je de sedumbemesting van 1 kg of sedumbemesting 5 kg aanschaffen.

 

Je sedummatten bewateren

Heb je net je sedumdak aangelegd? Bewater dan de eerste drie weken de sedummatten. Wanneer het regent is dit niet nodig. Na deze periode hoef je de sedummatten niet meer te voorzien van extra water, behalve in langere periodes van droogte.