De Euonymus haag, ofwel de Kardinaalsmuts, is een prachtige haagsoort die ieder jaar weer razend populair is. De Kardinaalsmuts houdt het hele jaar door redelijk zijn bladeren vast, waardoor je ook in de koudere maanden geniet van wat privacy in je tuin. Wanneer je de Kardinaalsmuts op een zonnige plaats in de tuin zet, kan hij in de winter wel wat meer bladeren dan gemiddeld laten vallen. In het voorjaar groeien ze weer mooi aan! De bladeren van de Kardinaalsmuts kleuren in de winter oranje/rood, wat je tuin een prachtig herfstachtige/winterse uitstraling geeft. 

Lees meer

2 Producten
Filters
Pagina 1 van 1

De Euonymus: een prachtige haag die mee kleurt met de seizoenen

De Euonymus, ook wel bekend als de Kardinaalsmuts, is een prachtige haag die mee kleurt met de vier seizoenen. In het zomer geniet je van de groene bladeren. In het najaar kleurt de Euonymus kant en klaar haag van geel naar oranje/rood.

De Euonymus is een haag die redelijk bestand is tegen ziekten. Je kunt hem in onze webshop bestellen in 2 verschillende hoogtes: Euonymus 100 cm hoog en Euonymus 180 cm hoog. Wil je de kant en klaar haag nog een stuk hoger, zoals bijvoorbeeld 250 cm hoog? Dan kun je hem dankzij een van de opzetstukken zelf hoger laten groeien.

De Euonymus kant en klaar hagen worden binnen 3 werkdagen – mits ze voorradig zijn bij de kweker – bij jou thuis bezorgd. Ze worden geleverd vanaf een van de kwekerijen in Nederland.

Kardinaalsmuts kopen? Kies voor een complete haag!

De kardinaalsmuts is een eenvoudig te onderhouden haag. Op het moment van leveren is hij volledig tot de door jouw gekozen hoogte begroeid. Het kan zijn dat hij nog niet 100% vol is qua bladeren (hier en daar kun je er nog een beetje doorheen kijken). Op onze fotopagina zie je kant en klaar hagen, waaronder de kardinaalsmuts, die net zijn geplaatst.

Na een groeiseizoen is de kardinaalsmuts prachtig dichtgegroeid. Zo geniet je heerlijk van privacy in je tuin!

Het snoeien van de Kardinaalsmuts

We willen natuurlijk allemaal dat de Kardinaalsmuts er het hele jaar door mooi bij staat. Wanneer je de Kardinaalsmuts 2 keer per jaar snoeit, aan het einde van juni en aan het einde van september, dan groeit hij uiteindelijk voller weer dicht. Je zorgt er op deze manier ook voor dat de Kardinaalsmuts niet gaat woekeren.

Het verschil tussen de Kardinaalshoed en Kardinaalsmuts

Ben je online ook al veel verschillende termen tegen gekomen die op elkaar lijken? Zoals de Kardinaalshoed, Kardinaalsmuts of de Euonymus? Maar wat is nu het verschil tussen deze hagen? We kunnen hier gelukkig heel kort over zijn; het zijn dezelfde soort hagen! Er zijn ongeveer 180 verschillende soorten Kardinaalshoeden, welke ook veel in Nederland voorkomen. In onze collectie vind je de Kardinaalshoed Dart's Blanket, leverbaar in 2 verschillende maten.

Eenvoudig de Kardinaalsmuts planten in je eigen tuin

Het plaatsen van de Kardinaalsmuts als kant en klaar haag kun je eenvoudig zelf doen. Afhankelijk van de grootte van de kant en klaar haag, weegt de haagelement ongeveer 25 à 30 kilo. Met twee mensen kun je hem dus eenvoudig verplaatsen in de tuin.

Wil je de Kardinaalsmuts in de tuin plaatsen? Graaf dan als eerste een sleuf over de lengte waar de haag moet komen. De sleuf moet een afmeting hebben van 30 cm breed en 20/25 cm diep. Daarna plaats je de hardhouten of ijzeren palen 130 cm van elkaar vandaan (hart tot hart). Hiertussen kun je daarna met de bevestigingsbeugels de Kardinaalsmuts plaatsen. Hier kun je de uitgebreide instructie lezen met afbeeldingen.