Een mooie volgroeide Hedera haag kopen? Kantenklaarhagen.nl levert verschillende soorten kant en klare Hedera hagen van 100 tot 300 centimeter hoog. De Hedera haag, ook wel bekend als de Hedera klimop of Hedera schutting, is een groenblijvende haagsoort. De Hedera haag is verkrijgbaar in verschillende soorten, waarvan de meest populaire soort de Hedera Helix Woerner is. De Hedera Helix Woerner is te herkennen aan het hoekige blaadje. De Hedera haagsoort Hibernica heeft een afgerond blaadje. Daarnaast zijn er nog soorten Hedera hagen zoals de Hedera Helix GoldchildHedera Helix GlacierHedera Helix White ripple en Hedera Helix Green ripple. Deze soorten hebben een bonte groene kleur.

Lees meer

10 Producten
Filters
Pagina 1 van 1

De Hedera schuttingen zijn makkelijk zelf te plaatsen. Heb je vragen over de Hedera hagen? Bel ons op 0344-228103 of stuur ons een mail.

Hedera kopen? De Hedera haag als kant en klare klimop haag of schutting

Een Hedera koop je eenvoudig en voordelig online! Deze populaire haagsoort is niet voor niets zo populair. De Hedera haagsoort kenmerkt zich namelijk door: 

 • De Hedera haag is een makkelijke en snelle groeier
 • De haagsoort is goed winterhard
 • Je hebt het hele jaar door privacy, want de Hedera blijft zijn bladeren vasthouden in de winter en blijft groen
 • De Hedera haag is goed bestand tegen ziekten

De Hedera kant en klare hagen en Hedera schuttingen die je in deze categorie vindt, zijn volledig begroeid tot de gewenste hoogte op het moment dat ze worden bezorgd. Hierdoor in één dag genieten van een prachtige groene tuinafscheiding. De Hedera hagen hebben nog ongeveer een groeiseizoen nodig om dicht te groeien. Soms kun je hier en daar nog door de Hedera haag heen kijken. 

 

De Hedera helix als klimplant 

De Hedera helix is een sterke klimopsoort, welke je bij ons uitsluitend shopt als klimplant. De Hedera helix is naast klimplant ook verkrijgbaar als bodembedekker. De Hedera helix heeft wat kleinere groene bladeren die je tuin een prachtige natuurlijke uitstraling geven. De Hedera helix kenmerkt zich door zijn winterhardheid. In de winter laat de Hedera helix de bladeren niet tot nauwelijks vallen.

De Hedera helix is een bonte klimop en is in meerdere varianten verkrijgbaar: Woerner, Goldchild, Green ripple, White ripple, Glacier en Hibernica. Deze Hedera helix soorten verschillen een klein beetje van elkaar in eigenschappen en in bladvorm. Welke Hedera helix soort het beste bij jou past, hangt af van waar je de haag gaat planten en wat je mooi vindt.

 

Hoe plaats ik een Hedera haag of Hedera schutting?

De kant en klare Hedera hagen die je bij ons vindt kun je eenvoudig zelf plaatsen. De Hedera hagen/schuttingen zijn 1,20 meter breed. Je kunt ervoor kiezen om ze te plaatsen tussen hardhouten of ijzeren palen welke je vindt onder 'Bevestigingsmaterialen'. Het is ook mogelijk om de hagen door middel van muurbeugels tegen een muur te plaatsen. Wanneer je een Hedera haag gaat plaatsen in de tuin, moet je een sleuf graven waarin je de haag kunt plaatsen. Je vindt een uitgebreide plantuitleg hier.

Hoe vaak moet ik een Hedera haag snoeien?

De Hedera haag is een makkelijk te onderhouden haag. Je hoeft hem maar 2 maal per jaar goed kort te snoeien, zodat de Hedera haag niet gaat woekeren. Je kunt de haag snoeien eind juni en eind september. Let er bij het snoeien van je Hedera haag op dat het bewolkt is. Het liefste moet het weer ook nog een beetje vochtig zijn, zodat de bladeren niet verschroeien.

Het is daarnaast ook belangrijk om de Hedera haag regelmatig water te geven, zeker in het jaar na het planten.

Welke Hedera klimop soort past bij mij? 

Je vindt bij ons zes verschillende Hedera soorten. Het kan lastig zijn om hierin de juiste keuze te maken, maar wij helpen je graag een handje verder! 

 • De Hedera Helix Woerner: de meest populaire haag. Deze haagsoort is naast een hoogte van 1,80 m verkrijgbaar in 4 andere verschillende hoogtes: 100 cm, 200 cm, 220 cm en 300 cm. 
 • De Hedera Hibernica: deze haag kan iets beter tegen zeelucht. Hij is daarnaast net zoals de andere Hedera hagen goed bestand tegen ziekten en groeit snel.
 • De Hedera Goldchild: deze haag heeft grijs/groene bladeren met een gele rand. 
 • De Hedera Glacier: deze haag is een iets langzamere groeier dan de Hedera helix Woerner.
 • De Hedera Green Ripple: deze haag is ook een iets langzamere groeier dan de Hedera helix Woerner. De Hedera Green Ripple heeft mooie donkergroene bladeren met gele nerven. 
 • De Hedera White Ripple: deze haag is ook een iets langzamere groeier dan de Hedera helix Woerner. De Hedera White Ripple heeft lichtgroene bladeren met witte nerven en een witte rand. 

Onze klanten kiezen ook vaak voor de Hedera haag. Benieuwd hoe het in hun tuin staat? Bekijk onze klantenfoto's!

Bekijk de kant en klaar hagen klantenfoto's

Wat is het verschil tussen een Hedera en een klimop?

Wanneer je aan het zoeken bent naar de perfecte haag, kom je veel termen tegen zoals ‘Hedera’ en ‘Klimop’. Maar wat is nu precies het verschil hiertussen? We kunnen daar heel kort over zijn: er is geen verschil tussen een klimop en de Hedera. De Hedera haag is namelijk een klimop.

Onze Hedera hagen groeien als een klimop haag tegen een stalen raster aan. Aan allebei de zijden groeit de Hedera klimop haag door het raster heen, zodat jij én de buren kunnen genieten van een prachtige groene erfafscheiding.

Wat is het verschil tussen de Hedera Helix en de Hedera Hibernica?

De Hedera Helix wordt ook wel de klimop genoemd. De Hedera Hibernica wordt de Atlantische klimop genoemd. Voor een leek zijn er op het eerste oog weinig tot geen verschillen tussen deze hagen. Toch zijn ze er stiekem wel.

De verschillen tussen de Hedera Helix en de Hedera Hibernica zijn:

 • De Hedera Hibernica heeft een iets groter blad
 • De Hedera Helix is wat donkerder van kleur
 • De Hedera Helix Woerner is wat beter bestand tegen ziekten en het klimaat

De voordelen van een Hedera schutting

Een Hedera schutting in de tuin heeft vele voordelen. Zo creëert een Hedera schutting veel sfeer in de tuin, heb je weinig onderhoud hieraan, is er eentje in elk gewenst formaat én zorgt het voor meer biodiversiteit en een gezonde leefomgeving.

De Hedera schuttingen van Kantenklaarhagen.nl worden daarnaast volledig begroeid geleverd. Je kunt kiezen uit verschillende soorten Hedera schuttingen, zoals de Hedera Helix Woerner, de Hedera Goldchild of de Hedera Hibernica.

De Hedera kopen? De voordelen van online bestellen

Een Hedera koop je voordelig en eenvoudig bij ons online! Nadat je bij ons besteld hebt, zetten wij jouw Hedera bestelling snel door naar een van de kwekerijen in Nederland. Mits de Hedera haag volgroeid op voorraad is en uitgeleverd kan worden, ontvang je hem vers en wel binnen 3 werkdagen in huis.

Je hoeft de Hedera haag nog niet direct te planten in de grond. Je kunt hem nog een week buiten de grond laten staan, mits je hem voldoende water geeft en van de pallet afhaalt. Zo kun je de Hedera planten op een moment dat het jou uitkomt.