Wat is het verschil tussen een haagbeuk en een beukenhaag?

De haagbeuk en de beukenhaag zijn twee populaire hagen. Maar wat is nu precies het verschil?

Peter Hoek van Kantenklaarhagen.nl legt het uit in deze video:


De Fagus Sylvatica, ook wel de beukenhaag

De Fagus Sylvatica is de beukenhaag. Deze haag is verkrijgbaar op Kantenklaarhagen.nl van 1 tot 2 meter hoog en houdt zijn bladeren in de winter goed vast. De haag heeft in de zomer mooie groene bladeren. Het blad is leerachtig, glad en gaafrandig. In de winter houdt deze haag zijn bladeren vast, maar dan worden de bladeren wel bruin en dor. Dit ziet er bijzonder mooi uit. Zo is de beukenhaag het hele jaar door een fraaie haag, die er ieder seizoen anders uitziet. De beukenhaag stelt wel hogere eisen aan de grond.

Bekijk hieronder de populairste beukenhagen!

De Carpinus Betulus, ook wel de haagbeuk

De Carpinus Betulus is de haagbeuk. Deze kant en klaar haag heeft een fijne bladstructuur en het is een dichtgegroeide haag. Het blad is aan de ruwe kant met diepe nerven. In de winter laat deze haag wel zijn bladeren vallen, dus dan wordt deze haag iets kaler. Het voordeel is wel dat de haagbeuk iets goedkoper is dan de beukenhaag. Nog een pluspunt: in het voorjaar krijgt de haagbeuk een paar weken eerder nieuwe bladeren dan de beukenhaag.

Hieronder een greep uit ons assortiment haagbeuken!

Wanneer je een kant en klaar haagbeuk of beukenhaag koopt op Kantenklaarhagen.nl, dan is deze haag direct volgroeid. Hierdoor heb je direct een prachtige haag!

Wacht a.u.b.