Eenvoudig meer groen in de tuin met een hedera schutting! 7 voordelen

Hedera_schutting

De Hedera schutting, ook wel bekend als de Hedera kant en klaar haag, is de laatste jaren erg populair geworden als groene afscheiding in je tuin of op je dakterras. Binnen no-time creëer je privacy in je tuin. Doordat de hedera schutting weinig onderhoud nodig heeft, biedt hij ook de perfecte uitkomst voor iedereen die wat minder groene vingers heeft. Wij hebben alle voordelen van een Hedera schutting voor je op een rijtje gezet.

Shop hier de hedera schutting voor in de tuin

Voordeel 1: Een Hedera schutting creëert sfeer

De Hedera schutting in je tuin

Vind je een houten of kunststof schutting saai en niet origineel? Met de Hedera schutting creëer je in een handomdraai sfeer in jouw tuin.

De Hedera schuttingen geven een speels effect aan je tuin en blijven het hele jaar door diepgroen van kleur. In de winter hoef je ook niet bang te zijn voor inkijk in je tuin, want de Hedera schutting verliest geen bladeren. Zo geniet je ieder seizoen van voldoende privacy.

Voordeel 2: Een Hedera schutting heeft weinig onderhoud nodig

Doordat de Hedera schutting weinig onderhoud nodig heeft, is het een goede keuze voor iedereen (zelfs als je geen groene vingers hebt). Je hoeft de Hedera schutting maar 2 x per jaar te snoeien zodat hij netjes en vol blijft. Snoei de Hedera schutting bij voorkeur in juni en september.

Voordeel 3: De Hedera schutting is er in elke gewenste maat

Een Hedera schutting met een opzetstuk

De Hedera schuttingen die je op onze website vindt, hebben een standaard breedte van 120 cm. Je kunt kiezen uit verschillende hoogtes o.a. 100 cm, 180 cm, 200 cm of zelfs 300 cm! Daarnaast kun je de Hedera schutting verhogen met een van onze opzetstukken of inkorten d.m.v. een ijzerzaagje. Zo is er dus een gewenste maat voor iedereen.

Voordeel 4: De Hedera schutting is een gezonde keuze

Bij levering is de Hedera schutting volgroeid met bladeren. Hierdoor neemt hij gelijk al vanaf het begin meer CO2 op uit de omgeving. Hierdoor draagt de Hedera schutting bij aan een gezondere leefomgeving. Door het plaatsen van een Hedera schutting in je tuin of op je balkon, ben je bewust bezig en stimuleer je de biodiversiteit.

De Hedera schutting wordt geleverd met een biologisch afbreekbare kokosbak. Deze hoef je niet te verwijderen en je kunt hem direct in de grond planten. Zo ben je dus goed bezig!

Voordeel 5: De Hedera schutting wordt kant en klaar geleverd

De Hedera schutting wordt kant en klaar bij je thuis afgeleverd. De Hedera schutting is tot de gekozen totale hoogte begroeid en voor 90% volgroeid. Na het plaatsen van de hagen heeft de Hedera schutting nog één groeiseizoen nodig voordat hij helemaal volgroeid is.

Bekijk alle kant en klare hedera schuttingen

Voordeel 6: Een Hedera schutting plaats je eenvoudig en snel in je tuin

Hedera schutting in verschillende maten

De naam doet het misschien al een beetje vermoeden, maar een Hedera schutting plaats je op vrijwel dezelfde manier als een gewone houten schutting.

Voor het plaatsen van de Hedera schutting graaf je eerst een geul op de gewenste plek. Daarna plaats je de palen in een mooie rechte lijn, waartussen de Hedera schuttingen komen te hangen. De Hedera schutting plant je daarna tussen de palen, waarbij de kokosbak volledig in de grond gaat.

Wil je graag de volledige handleiding voor het plaatsen van een Hedera schutting nog eens doorlezen? Je vindt deze hier!

Voordeel 7: De verschillende Hedera plantensoorten

De Hedera schutting is verkrijgbaar in verschillende soorten o.a. de Helix woerner, Hibernica, Goldchild, White & Green ripple en de Glacier. Elke haagsoort heeft zijn eigen kenmerken.

Zo ziet de Hedera Hibernica bijna hetzelfde eruit als de Hedera Helix Woerner, maar heeft de Hedera Hibernica wat meer afgeronde bladeren. De Hedera haag Glacier heeft bont groene bladeren terwijl de Hedera schutting Helix woerner donker groene bladeren heeft met lichte nerven. Zo zijn er nog een paar kleine verschillen tussen de Hedera schuttingen, maar allemaal blijven ze winterhard en behouden ze hun groene kleur in het najaar.

Enthousiast geworden en wil je graag een bestelling plaatsen? Dat kan hier! Voor meer informatie of advies kun je ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Ook zijn we van maandag t/m vrijdag te bereiken via onze chat.