Eigenschappen van QuickHedge Taxus Baccata:

Groenblijvend: ja
Bloemdragen: nee
Vruchtdragend: september, oktober
Eetbaar: nee
Winterhard: zeer goed winterhard
Blad: groen
Maaswijdte raster: geen
Bakmaat: ca. 100x35x35 cm. (LxBxH)

In onze tuinen zonderen we ons graag af. Weg van de drukte en de geluiden van de omgeving. Heb je nog een kale nieuwbouwtuin of heb je op een bepaald punt te veel inkijk van de buren of de straat, dan kun je een schutting plaatsen. Schuttingen van hout zijn veruit het populairste, maar waarom niet eens wat anders? Een groenblijvende haag bijvoorbeeld. Hagen zijn bij uitstek geschikt om je tuin te begrenzen. Ze zorgen op een natuurlijk manier voor privacy en brengen leven in je tuin. Het enige nadeel is dat het enige tijd kan duren voordat de haag volgroeid is.

 

Met de hagen van QuickHedge heb je hier geen last van. Met deze volgroeide planten heb je een haag die eruit ziet alsof hij er al jaren staat. Welke QuickHedge je kiest af van de sfeer die je wilt uitstralen. Een strak geschoren haag van Picea Abies past mooi bij een moderne tuin en een haag van Hydrangea anomala eerder bij een natuurlijk uitziende tuin.

Kenmerken van de Taxus bacatta

Vind je het moeilijk kiezen, denk dan eens aan de Taxus baccata. Deze haag staat bekend als de koning onder de hagen en dat is niet voor niets. De haag groeit langzaam en heeft mooie donkergroene bladeren die zorgen voor een dichte groene ‘muur’. Ideaal om meer privacy te creëren of geluiden van buiten te dempen. Ook bijzonder is dat de Taxus baccata een inheemse plant is en al eeuwenlang in tuinen wordt toegepast.

 

De volgroeide Taxus hagen van QuickHedge bestaan uit elementen van 100 cm breed en 120, 150, 180 en 200 cm hoog. Voor het plaatsen van de Taxus hagen heb je geen bevestigingsmaterialen nodig. Wel een kraantje want de haag weegt 150 kg per element. De kluit zit verpakt in een doos van biokarton dat vanzelf afbreekt in de grond.

 

Bekijk hier de Quickhedge Taxus bacatta

Onderhoud

Houd de haag mooi door hem in juli en augustus te snoeien. Heb je geen groene vingers of weinig tijd, laat het onderhoud dan over aan een hovenier. Kijk ook eens naar onze andere QuickHedge systemen. Wil je meer informatie, bel of mail met onze afdeling klantenservice.

 

Tip: QuickHedge is niet alleen ideaal als erfafscheiding maar ook om kamers in je tuin te creëren. Bijvoorbeeld langs je terras of midden in je tuin.