Keuzehulp: welke haag past bij jou?

Met een kant en klaar haag maak je van je tuin een groen paradijs en weer je de nieuwsgierige blikken van buren. Ben jij op zoek naar een mooie kant en klaar haag als erfafscheiding in de tuin, maar weet je niet welke je moet kiezen? Ontdek dan hieronder de verschillende hagen van onze website! Zo weet je zeker dat je de juiste kant en klaar haag uitzoekt.

Kies je voor een haag van QuickHedge of Mobilane?

Er zijn verschillende soorten kant en klaar hagen voor in de tuin. Veruit de populairste zijn de kant en klaar hagen van Mobilane en de kant en klaar hagen van QuickHedge. Beide merken kant en klaar hagen komen in verschillende modellen en hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we hieronder de voor- en nadelen van alle twee de opties voor je op een rijtje gezet. 

De kant en klaar hagen van Mobilane

Mobilane levert 10 verschillende soorten kant en klaar hagen. De Mobilane kant en klaar hagen zijn verruit de populairste kant en klaar hagen van onze website. Je kunt ze eenvoudig plaatsen en bieden gelijk al de nodige privacy! Binnen een jaartje zijn de hagen helemaal dichtgegroeid, waardoor je heerlijk beschut in de tuin kunt zitten.

Voordelen kant en klaar hagen van Mobilane

 • De Mobilane kant en klaar hagen zijn makkelijk en snel zelf te plaatsen. Ze wegen ongeveer +/- 30 kg per stuk.
 • De kant en klaar hagen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtematen en plantensoorten.
 • Wil je een kant en klaar haag op je balkon? De Mobilane hagen zijn - in een haagbak van polyester of hout - ook geschikt om op je balkon of dakterras te plaatsen.
 • De kant en klaar hagen komen in een biologisch afbreekbare kokosbak en stimuleren de biodiversiteit.
 • De kant en klaar hagen worden duurzaam gekweekt.
 • 10 jaar garantie op het hekwerk (Betafence®).

Nadelen kant en klaar hagen van Mobilane

 • De kant en klaar hagen van Mobilane moeten 2 keer per jaar worden gesnoeid om woekeren te voorkomen. Maar zeg nu zelf, 2 keer valt toch wel mee?
 • Alle kant en klaar hagen zijn voorzien van een stevig raster; sommige mensen vinden dit minder mooi.
 • De kant en klaar hagen zijn bij levering altijd begroeid tot de hoogte die je hebt gekozen. Wel kan het zo zijn dat de hagen in het begin van het seizoen nog niet helemaal dicht zijn. Het duurt ongeveer nog een groeiseizoen voordat de kant en klaar hagen helemaal dicht zijn gegroeid.

Bekijk alle kant en klaar hagen van Mobilane

De kant en klaar hagen van QuickHedge

QuickHedge levert 28 verschillende soorten hagen. Je hebt hierbij dus iets meer keuze wanneer je opzoek bent naar een specifieke haagsoort. De kant en klaar hagen zijn echter een stuk zwaarder per stuk, namelijk tussen de 75 en 150 kg (afhankelijk van de haag die je kiest). Hierdoor is het bij deze soort hagen iets moeilijker om ze te plaatsen.

Voordelen kant en klaar hagen QuickHedge

 • De QuickHedge kant en klaar hagen hebben een breedte van 100 cm en zijn gekweekt op de beste grond. Hierdoor hebben ze een buitengewoon sterk wortelstelsel met een compacte wortelkluit.
 • De kant en klaar hagen van hebben geen bevestigingspalen nodig.
 • Je hebt bij QuickHedge veel keuze. De hagen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtematen en plantensoorten

Nadelen kant en klaar hagen QuickHedge

 • De kant en klaar hagen zonder raster wegen rond de 150kg per element. Het plaatsen kun je daarom beter overlaten aan een hovenier. Je kan het ook zelf doen door een klein kraantje en een plantenrek te huren. De kant en klaar hagen met raster wegen rond de 75kg per element
 • De hagen van QuickHedge hebben zo hun eigen gebruiksaanwijzing. De verzorging verschilt per haag.

Bekijk alle kant en klaar hagen van QuickHedge

Handige tips om rekening mee te houden bij het kopen van een haag

Tip 1: Ga je voor goedkope haag of voor kwaliteit?

Online zijn er verschillende aanbieders die kant en klaar hagen verkopen. De kant en klaar hagen zijn allemaal net even anders en de ene haag is goedkoper dan de andere haag. Bedenk vooraf goed wat jouw wensen zijn. Bij ons vind je prachtige kwaliteitshagen die duurzaam zijn gekweekt, op de best denkbare grond. Benieuwd hoe onze kant en klaar hagen er 'echt' uitzien? Bekijk hier onze klantenfoto's.

Je kunt de kant en klaar hagen van Mobilane ook bij ons in Lienden komen bekijken. Neem vooraf even contact met ons op of de haag die je zoekt bij ons op het bedrijf staat. Ook voor advies en uitleg van onze medewerkers, neem contact op, zo kunnen we de tijd voor je nemen.

Tip 2. Wie betaald de kant en klaar haag?

Moet de kant en klaar haag als afscheiding dienen tussen jouw tuin en die van de buren? Dan kun je wellicht de kosten splitsen. Jullie zullen er immers allebei plezier van hebben. Wel is het handig om van tevoren de wensen met elkaar af te stemmen.

Tip 3. Bedenk of dat je de haag zelf gaat plaatsen of dat je hulptroepen moet inschakelen

De kant en klaar hagen van Mobilane, de QuickHedge hagen en de kunsthagen kun je gemakkelijk zelf plaatsen met wat hulp van de buurman. Lukt dit toch niet of heb je je oog laten vallen op een QuickHedge haag zonder raster van ongeveer 150 kilo, dan kun je beter onze hulp inschakelen. Voor een kleine meerprijs zet onze hovenier de palen en de hagen voor je op de juiste plek. Heb je hier vragen over, dan kun je ons bellen op telefoonnummer 0344-228103.

Heb je meer vragen? Bekijk dan hier alle informatie over kant en klaar hagen of neem contact met ons op.