Alles over kant en klaar hagen: al uw vragen beantwoord

Direct een groene erfafscheiding: het kan. Op Kantenklaarhagen.nl kiest u zelf uw haag en rekent deze vervolgens in een paar klikken af. Hier vindt u alle vragen en antwoorden!

Wat is het verschil tussen QuickHedge en de normale kant en klaar hagen?
Er zijn allerlei soorten kant en klaar hagen. Zo leveren we standaard kant en klaar hagen van Mobilane en hagen van QuickHedge. Wanneer u op zoek bent naar een specifieke haag, dan kan het zijn dat deze alleen geleverd wordt door Mobilane of door QuickHedge. Het voordeel van de normale kant en klaar hagen is dat zij geleverd worden in een kokosbak. Deze bakken zijn een stuk lichter en kunnen makkelijk opgetild worden en zijn met de hand te plaatsen. Dit in tegenstelling tot de bakken van QuickHedge. Zeker de QuickHedge-hagen zonder rasterwerk tilt u niet zomaar op, omdat dit flinke stammetjes zijn. Bij de hagen zonder rasterwerk heeft u een plantrek nodig. Voor het gebruik van dit plantrek betaalt u een borg. Ook is het aan te raden om een kraantje te huren, aangezien de QuickHedge-hagen zonder rasterwerk 150 kilo per stuk wegen. Het voordeel van QuickHedge is dat er voor plaatsing geen palen nodig zijn. Bij de normale kant en klaar hagen moet dit meestal wel.

Maar wat is nu een mooie kant en klaar haag?
De meest populaire haag is de Hedera Helix Woerner. Dit is de bekende klimop, die makkelijk groeit en goed bestand is tegen ziekten. De Hedera Hibernica heeft iets lichter blad en kan beter tegen zeelucht. De Hedera Helix Goldchild groeit iets langzamer dan de Woerner, maar de bladeren hebben mooie gele randen. Bij Kantenklaarhagen.nl zijn deze hagen al volledig begroeid. Naast de klimop verkopen wij ook andere hagen, zoals de beukenhaag, de haagbeuk en de vuurdoorn. QuickHedge heeft meer soorten, zoals de hulst, conifeer, laurier, taxus en de wilde fruitboom.

Wat is het verschil tussen QuickHedge met raster en zonder raster?

De kant en klaar hagen met raster zijn zogenoemde klimplanten.

Welke haag blijft het mooist in de winter?

Alle Hedera-hagen zijn groenblijvend. Zij houden hun blad en blijven groen. Veel mensen vinden dat wel een pluspunt, want u heeft het hele jaar privacy. De beukenhaag en de haagbeuk verkleuren, terwijl de haagbeuk zijn blad verliest. Hieronder vertelt Peter Hoek van Kantenklaarhagen.nl meer over het verschil tussen een haagbeuk en een beukenhaag.Hoe bestel ik een haag?
Heeft u eenmaal een mooie kant en klaar haag gevonden? Dan bestelt u die gemakkelijk in onze webshop. Klik op de groene knop ‘Bereken’ om te berekenen hoeveel hagen, palen en bevestigingsbeugels u nodig heeft. Eenmaal in de winkelwagen kunt u de bestelling gemakkelijk afronden en betalen. Wij leveren de haag bij u thuis.

Kan ik de haag makkelijk zelf plaatsen?
Ja. De normale kant en klaar hagen zijn prima zelf te plaatsen. Graaf een sleuf van 20-25 cm breed en 20-25 cm diep en plaats hierin de kant en klaar hagen.

En kan Kantenklaarhagen.nl mijn haag plaatsen?
Natuurlijk. Dit kunt u aangegeven in het bestelproces. We vragen voor het plaatsen van de haag een kleine vergoeding.

Kan ik een kant en klaar haag het hele jaar planten?
Ja, dat kan. Behalve als vorst is. De grond moet namelijk niet bevroren zijn. Stel, het vriest alleen ’s nachts, dan is dat geen probleem.

Is een kant en klaar haag in te korten?
Qua hoogte is de kant en klaar haag in te korten. Dit geldt ook voor de breedte. Met een slijptol of ijzerzaag is het rasterwerk in te korten. De QuickHedge-hagen zonder rasterwerk hebben vaak vier stammen per bak. De stammetjes van de QuickHedge kunt u met een spade breken, aangezien de wortels in een bio-afbreekbaar karton zitten. De QuickHedge-hagen zonder rasterwerk kunt u makkelijk snoeien.

Wordt een kant en klaar haag hoger dan de huidige grootte?
Een Hedera groeit niet ver boven het raster uit, omdat deze klimop steun nodig heeft. Wilt u dat de haag doorgroeit? Stel, de Hedera staat tegen een muur, dan kun u een stalen hekwerk boven de haag plaatsen, waardoor de klimop vanzelf naar boven groeit. Wanneer u een normale kant en klaar haag bestelt, kunt u hier een opzetstuk van 25, 50, 75 of 100 centimeter bij bestellen. Bevestig dit opzetstuk boven het raster, vlecht de klimop door het raster heen en de haag groeit verder naar boven. De hagen op stammen - zoals de beukenhaag en de haagbeuk - groeien uit zichzelf verder omhoog.

Moet het gat voor de kant en klaar haag 20 centimeter breed en diep zijn?
Ja, minimaal. Het is beter om 25 tot 30 centimeter diep en breed te graven, zodat de bak voldoende ruimte heeft. Een kant en klaar haag is geen kunst, maar een levend product en moet daarom ruimte hebben om te groeien. Ga de bak dus niet in een te smalle gleuf proppen. Groeit een kant en klaar haag overal goed?
Zand is funest en dat mag dus niet bij een haag komen. In veel nieuwbouwwijken is de grond niet goed, omdat het vol met puin of zand zit. Hoewel de bak van een kant en klaar haag zo’n 20 centimeter breed en 20 centimeter diep is, kunt u beter extra uitgraven en vervolgens goede aarde storten. Qua weersomstandigheden hoeft u zich geen zorgen te maken. In Nederland en België is het klimaat perfect voor alle kant en klaar hagen.

Betaal ik verzendkosten?
Vanaf 675 euro betaalt u geen verzendkosten. Wilt u slechts één of twee kant en klaar hagen bestellen en is uw totaalbedrag minder dan 675 euro? Dan betaalt u 45 euro verzendkosten.

Lees ook:
- Wat is het verschil tussen een haagbeuk en een beukenhaag?
- Wat is het verschil tussen een Hedera Helix en een Hedera Hibernica?
- Wat kost een kant en klaar haag?
- Wat is goede aarde voor mijn haag?

Slava Yurthev Copyright