12 items

Filters
Selectie verfijnen
Prijs
 2.00 -  70.00
 70.00
 2.00
Sedum dak

Sedumdak - eenvoudig een duurzaam dak aanleggen met sedumcassettes

BLACK FRIDAY WEEK! Ontvang t/m zondag 28 november €25 korting op iedere bestelling! Gebruik hiervoor de code: black-friday-kkh. De code kun je invoeren in het winkelmandje bij 'Cadeaukaart invoeren'.

 

Ga voor duurzaam! Kies voor de voordelen van een groen dak ofwel een sedumdak. Een groen dak is een dak dat is voorzien van planten, zoals grassoorten, vetplanten of andere soorten. Heb je zonnepanelen? Geen probleem! De sedumtrays en sedummatten kunnen daar goed mee gecombineerd worden.

 

Met een sedumdak verleng je de levensduur van je dak. De beplanten houdt o.a. zonlicht tegen, neemt regenwater op, zorgt voor isolatie en absorbeert geluid. Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig en kleur prachtig met de seizoenen mee. Daarnaast nemen ze CO2 op, filteren ze fijnstof en helpen ze mee met het verbeteren van de luchtkwaliteit in de omgeving. Genoeg voordelen dus om direct aan de slag te gaan met het aanleggen van een sedum dak.

 

Leestip: Weet je nog niet of je nu voor sedumcassettes of juist sedummatten moet kiezen? Hier vind je alle verschillen tussen deze twee soorten sedumsystemen.

Lees meer

Items 1-12 of 12

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. Lichtgewicht 58 kg/m2

  Mobiroof ECO sedum cassette (50x50x6 cm)

   18.20
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 2. Sempergreen sedumcassette (45 x 50 cm)

   17.00

   15.00

  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 3. Nieuw

  Sempergreen sedumcassette 'Place 'n Go' (50 x 50 cm)

   19.15

   16.90

  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 4. Let op: in 2022 leverbaar

  Sempergreen sedumcassette lichtgewicht oplossing - 65 kg/m² (54 x 54 cm)

   21.00

   20.00

  2022
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 5. Sempergreen sedummatten compleet pakket per m²

   57.00
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 6. Sempergreen sedummatten compleet pakket lichtgewicht oplossing per m²

   52.00
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 7. Sempergreen beschermdoek 300 gr/m2

   2.50
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 8. Sempergreen grindzak 20kg voor sedum daken

   9.95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 9. Sempergreen RVS Bolrooster Ø8 cm

   14.95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 10. Sempergreen bemesting voor sedumdaken 1 kg

   24.95
  November
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 11. Sempergreen bemesting voor sedumdaken 5 kg

   69.95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 12. Sempergreen scheidingsprofiel voor sedumdaken 2m

   16.95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
items per page

De voordelen van een groen sedumdak

Een groen dak ziet er niet alleen mooi en verzorgd uit, maar brengt ook nog eens vele voordelen met zich mee. Zo zorgen de sedumplantjes van een groen dak er bijvoorbeeld voor dat het dak minder warm wordt in de zomer. Dit brengt een verkoelend effect met zich mee. Naast het verkoelende effect heeft een sedumdak ook nog eens een positief effect op het rendement van je zonnepanelen. Een normaal dak kan in de zomer wel 80 of 90°C worden. Een groen dak daarentegen wordt maximaal 25 à 30°C.

 

Met sedumdak verhoogt de CO2-opname in de buurt. De plantjes nemen fijnstof op en helpen met het verbeteren van de luchtkwaliteit. Ben je benieuwd alle voordelen van een groen sedumdak? Je vindt ze op onze pagina '8 voordelen van een groen sedumdak'.

Sedumdak aanleggen? Kies voor sedumcassettes of sedummatten

In ons assortiment vind je zowel sedumcassettes als complete pakketten met sedummatten. Wanneer moet je voor welk type sedumdakbedekking kiezen? Wanneer je graag snel een sedumdak wil aanleggen zonder dat dit veel moeite kost, kun je kiezen voor de sedumcassettes. Deze kun je bovenop de wortelwerende laag of anti-worteldoek van het platte of lichthellende dak neerleggen en eenvoudig aan elkaar klikken. Wil je een goedkope en duurzame oplossing voor je sedumdak? Kies dan voor de complete sedumpakketten. Hierbij breng je verschillende lagen aan op het dak. 

Het gewicht van een sedumdak

Zowel de sedumcassettes als de sedummatten zijn verkrijgbaar in een reguliere versie en een lichtgewicht oplossing. Naast het verschil in gewicht per vierkante meter, zijn er nog meer verschillen tussen beide groendak oplossingen. Zo bevatten ze een andere hoeveelheid verschillende sedumplantjes, kun je ze neerleggen tot een andere maximale hellingshoek en meer. 

 

We krijgen vaak de vraag of het dak sterk genoeg is voor het aanleggen van een sedumdak. Wij kunnen dat erg moeilijk inschatten of dat jouw dak dat aankan. Wij raden aan om dit na te vragen bij je aannemer of dit door een erkend bedrijf te laten controleren. 

Het onderhoud van een sedumdak

De sedumcassettes en sedummatten bestaan uit verschillende soorten mos en vetplantjes. Deze planten kunnen goed tegen de Nederlandse weersomstandigheden, zoals droogte, hitte, kou en wind. De planten in een sedumcasestte of sedummat worden zorgvuldig gekozen en kunnen veel water vasthouden in hun bladeren. Door het opslaan van water in de bladeren zijn de sedumplantjes beter bestand tegen lange(re) periodes van droogte. Wanneer je een groen dak gaat aanleggen in een droge periode, moet je het dak in het begin dagelijks bewateren. Je kunt een sedumdak heel het jaar door aanleggen, behalve wanneer het vriest. 

 

Hoewel een sedumdak ontzettend onderhoudsvriendelijk is, is het wel aan te raden om twee keer per jaar onderhoud uit te voeren. Hierbij verwijder je onkruid en bemest je het sedumdak met daarvoor geschikte bemesting.

De opbouw en aanleg van een Sedumdak

Een sedumdak leg je eenvoudig in één dag aan. Wanneer je een sedumdak aan gaat leggen, is de eerste vraag voor welke soort sedumdakbedekking je hebt gekozen. Heb je gekozen voor sedum cassettes? Deze leg je eenvoudig in 2 stappen neer op je dak! Heb je gekozen voor een sedumdak bestaande uit sedummatten en substraat? Dan kost dit iets meer moeite. Je kunt dit dak aanleggen in 5 stappen. 

 

Hoe je een sedumdak precies aanlegt, lees je hier: "De opbouw en het aanleggen van een sedumdak".

De installatie van de Mobiroof sedum cassettes

De Mobiroof sedum cassettes leg je eenvoudig en snel neer op je dak. Ook deze beplanting houdt zonlicht tegen, neemt regenwater op en absorbeert omgevingsgeluid. Met de Mobiroof sedum cassettes verander je in 2 uur je dak in een groene oase. Benieuwd hoe je deze cassettes moet installeren? Bekijk hier de installatie handleiding.

Ontvang subsidie voor jouw groene dak

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen brengt het vergroenen van je dak vele voordelen met zich mee. Het ziet er mooi uit en het is milieuvriendelijk. Juist door het milieuvriendelijke aspect kun je hier subsidie voor krijgen. Hoeveel dat is, is afhankelijk van je gemeente. 

 

De gemeente heeft er namelijk ook baat bij wanneer veel inwoners een groen dak aanleggen. Zo houdt een groen dak water vast, waardoor de rioleringen minder water hoeven af te voeren tijdens een flinke regenbui. Daarnaats wordt de omgevingstemperatuur verminderd en wordt de luchtkwaliteit verbetert. Tevens heeft een groen dak een positief effect op de biodiversiteit in de omgeving.

Bekijk hoe onze klanten een sedumdak hebben aangelegd! 

Andere mensen gingen je al voor! Bekijk onze klantenfoto's en zie hoe onze klanten een sedumdak hebben aangelegd. 

De voordelen van het bestellen van een sedumdak bij Kantenklaarhagen.nl

Een sedumdak bestel je zonder zorgen bij Kantenklaarhagen.nl! Zowel de sedumcassettes als de sedummatten worden vers geleverd vanaf de kwekerij. Alle sedummatten en sedumcassettes worden zorgvuldig gekozen, zodat je altijd geniet van de beste kwaliteit sedumplantjes.