11 items

Filters
Selectie verfijnen
Prijs
 2,00 -  70,00
 70,00
 2,00
Sedum dak

Sedumdak - eenvoudig een duurzaam dak aanleggen met sedumcassettes

Ga voor duurzaam! Kies voor de voordelen van een groen dak. Een groen dak is een dak dat is voorzien van planten, zoals grassoorten, vetplanten of andere soorten. Heb je zonnepanelen? Geen probleem! De sedumtrays en sedummatten kunnen daar goed mee gecombineerd worden.

 

Met een sedumdak verleng je eenvoudig de levensduur van je dak. De beplanten houdt o.a. zonlicht tegen, neemt regenwater op, zorgt voor isolatie en absorbeert geluid. Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig en kleur prachtig met de seizoenen mee. Daarnaast nemen ze CO2 op, filteren ze fijnstof en helpen ze mee met het verbeteren van de luchtkwaliteit in de omgeving. Genoeg voordelen dus om direct aan de slag te gaan met het aanleggen van een sedum dak.

 

Leestip: Weet je nog niet of je nu voor sedumcassettes of juist sedummatten moet kiezen? Hier vind je alle verschillen tussen deze twee soorten sedumsystemen.

Lees meer

Items 1-11 of 11

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. Gezien op tv

  Mobiroof sedum cassette (54x54x9 cm)

   21,35
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 2. Sedumcassette (45 x 50 cm)

   16,50

   14,50

  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 3. Let op: in 2021 weer leverbaar

  Sedumcassette lichtgewicht oplossing - 65 kg/m² (54 x 54 cm)

   20,00

   19,05

  Juni
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 4. Nieuw

  Sedummatten compleet pakket per m²

   55,00
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 5. Nieuw

  Sedummatten compleet pakket lichtgewicht oplossing per m²

   52,00
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 6. Beschermdoek 300 gr/m2

   2,50
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 7. Nieuw

  Grindzak 20kg voor sedum daken

   9,95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 8. Nieuw

  RVS Bolrooster Ø8 cm

   14,95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 9. Nieuw

  Bemesting voor sedumdaken 1 kg

   24,95
  November
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 10. Nieuw

  Bemesting voor sedumdaken 5 kg

   69,95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 11. Nieuw

  Scheidingsprofiel voor sedumdaken 2m

   16,95
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
items per page

De voordelen van een groen dak

Een groen dak ziet er niet alleen mooi en verzorgd uit, maar brengt ook nog eens vele voordelen met zich mee. Zo zorgen de sedumplantjes van een groen dak bijvoorbeeld voor een betere isolatie van je huis. In de zomer blijft je huis zo heerlijk koel, terwijl het in de winter warm blijft. Je hoeft zo minder vaak te stoken in de winter wat gunstig is voor de energiekosten

 

Naast het isolerende effect heeft een sedumdak ook nog eens een positief effect op het rendement van je zonnepanelen. Een normaal dak kan in de zomer wel 80 of 90°C worden. Een groen dak daarentegen wordt maximaal 25 à 30°C.

 

Ben je benieuwd meer voordelen van een groen sedumdak? Je vindt ze op onze pagina '8 voordelen van een groen sedumdak'.

Waar bestaat een sedumdak uit?

De sedumcassettes bestaan uit 6 tot 12 verschillende soorten mos en vetplantjes. Deze planten kunnen goed tegen de Nederlandse weersomstandigheden, zoals droogte, hitte, kou en wind. De planten in een sedumcasestte worden zorgvuldig gekozen en kunnen veel water vasthouden in hun bladeren. Door het opslaan van water in de bladeren zijn de sedumplantjes beter bestand tegen lange(re) periodes van droogte. 

 

Hoewel een sedumdak ontzettend onderhoudsvriendelijk is, is het wel aan te raden om twee keer per jaar onderhoud uit te voeren. Hierbij verwijder je onkruid en bemest je het sedumdak met daarvoor geschikte bemesting.

Wanneer kiezen voor sedumcassettes of sedummatten? 

In ons assortiment vind je zowel sedumcassettes als complete pakketten met sedummatten. Wanneer moet je voor welk type sedumdakbedekking kiezen? Wanneer je graag snel een sedumdak wil aanleggen zonder dat dit veel moeite kost, kun je kiezen voor de sedumcassettes. Deze kun je bovenop de wortelwerende laag of anti-worteldoek van het platte of lichthellende dak neerleggen en eenvoudig aan elkaar klikken. Wil je een goedkope en duurzame oplossing voor je sedumdak? Kies dan voor de complete sedumpakketten. Hierbij breng je verschillende lagen aan op het dak. 

 

Zowel de sedumcassettes als de sedummatten zijn verkrijgbaar in een reguliere versie en een lichtgewicht oplossing. Naast het verschil in gewicht per vierkante meter, zijn er nog meer verschillen tussen beide groendak oplossingen. Zo bevatten ze een andere hoeveelheid verschillende sedumplantjes, kun je ze neerleggen tot een andere maximale hellingshoek en meer. 

Sedumdak aanleggen

Een sedumdak leg je eenvoudig in één dag aan. Wanneer je een sedumdak aan gaat leggen, is de eerste vraag voor welke soort sedumdakbedekking je hebt gekozen. Heb je gekozen voor sedum cassettes? Deze leg je eenvoudig in 2 stappen neer op je dak! Heb je gekozen voor een sedumdak bestaande uit sedummatten en substraat? Dan kost dit iets meer moeite. Je kunt dit dak aanleggen in 5 stappen. 

 

Hoe je een sedumdak precies aanlegt, lees je hier: "De opbouw en het aanleggen van een sedumdak".