3 items

Filters
Selectie verfijnen
Categorieën
Prijs
 2,00 -  21,00
 21,00
 2,00
Sedum dak

Sedumdak - eenvoudig een duurzaam dak aanleggen met sedumcassettes

Ga voor duurzaam! Kies voor de voordelen van een groen dak. Een groen dak is een dak dat is voorzien van planten, zoals grassoorten, vetplanten of andere soorten. Heb je zonnepanelen? Geen probleem! De sedumtrays kunnen daar goed mee gecombineerd worden.

 

Met een sedumdak verleng je eenvoudig de levensduur van je dak. De beplanten houdt o.a. zonlicht tegenneemt regenwater op, zorgt voor isolatie en absorbeert geluid. Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig en kleur prachtig met de seizoenen mee. Daarnaast nemen ze CO2 op, filteren ze fijnstof en helpen ze mee met het verbeteren van de luchtkwaliteit in de omgeving. 

 

Wel moet je er op letten dat je dak het extra gewicht aankan en de afvoer regelmatig controleren. Je kunt het dak eenvoudig zelf aanleggen. 

Lees meer

Items 1-24 of 3

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. Mobiroof sedum cassette (54x54x9 cm)

   20,50
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 2. Sedumcassette (45 x 50 cm)

   16,50

   14,50

  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
 3. Beschermdoek 300 gr/m2

   2,50
  3 werkdagen
  Direct privacy & snel thuis geleverd
No more product

Een groen dak voor een betere isolatie

De kant en klare mossedum cassette Mobiroof is een makkelijk concept om je dak een mooie groene uitstraling te geven. De Mobiroof cassette en de sedumtray leg je heel gemakkelijk op het dak neer, je klikt ze aan elkaar en je bent klaar! Ook op (licht) hellende daken kan de mossedum dak cassette geplaatst worden. Een mossedum dak geeft een mooie uitstralingziet er verzorgd uit en zorgt bovendien voor een betere isolatie van je huis

 

Ben je benieuwd naar 8 voordelen van een groen sedumdak? Je vindt ze op onze pagina '8 voordelen van een groen sedumdak'.

Waar bestaat een sedumdak uit?

De sedumcassettes bestaan uit 8 tot 15 verschillende soorten mos en vetplantjes. Deze planten kunnen goed tegen diverse weersomstandigheden, zoals droogte, hitte, kou en wind. De planten in een sedumcasestte worden zorgvuldig gekozen en kunnen veel water vasthouden in hun bladeren. Door het opslaan van water in de bladeren zijn de sedumplantjes beter bestand tegen lange(re) periodes van droogte. 

Waar kun je een sedumdak plaatsen?

Je kunt de sedumtrays op verschillende daken plaatsen, zoals platte daken (van bijvoorbeeld een uitbouw, de bovenste verdieping van je huis, tuinhuis, schuur, carport of zelfs op een woonboot) maar ook op licht hellende daken (tot een hoek van 25 graden). Het voordeel van een sedumdak is dat het vrij weinig onderhoud nodig heeft, je moet alleen zeker weten dat je dak het gewicht aan kan en dat de afvoer niet verstopt zit voor het water.

Wacht a.u.b.