1 items

Filters
Selectie verfijnen
Categorieën
Prijs
 162.00 -  163.00
 163.00
 162.00
Haagbeuk

Haagbeuk kant en klaar hagen

De Haagbeuk, ook wel bekend als de Carpinus betulus, is compacter begroeid dan de beukenhaag. Ook kan de haagbeuk iets beter de tegen wind. De Haagbeuk verkleurt in de herfst en winter naar mooie warme herfstkleuren en laat uiteindelijk zijn blad los. De kant-en-klaar Haagbeuken zijn bij de levering al tot de volledige hoogte begroeid, waardoor je meteen kunt genieten van privacy in de tuin!

Lees meer

Items 1-1 of 1

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
  1. Haagbeuk (Carpinus Betulus) 120x155 cm

     162.25
    3 werkdagen
    Direct privacy & snel thuis geleverd
items per page

Een Haagbeuk kopen?

De kant en klare Haagbeuk, ookwel Carpinus betulus, heeft puntige blaadjes en is mooi groen van kleur. In de zomer is de Haagbeuk prachtig dichtbegroeid en mooi vol, maar in de winter verliest deze kant en klare haag zijn blad. In tegenstelling tot de Beukenhaag (Fagus sylvatica), deze haag behoud namelijk zijn blad in het najaar. De Haagbeuk loopt in het voorjaar eerder uit dan de Beukenhaag. Tevens kan de Haagbeuk beter tegen het wisselende weer, zoals vochtig weer en wind. Heb je klei grond? Dan kun je ook hierop beter de Haagbeuk dan de Beukenhaag planten.

Is een Haagbeuk hetzelfde als een Beukenhaag?

De namen Beukenhaag en Haagbeuk worden nogal eens verward. De naam Haagbeuk is eigenlijk ook niet terecht, want een Haagbeuk is helemaal geen beuk, maar een berkachtige. De Haagbeuk is ook wel bekend onder haar Latijnse naam, Carpinus Betulus. Hierdoor kunnen de Haagbeuk en de Beukenhaag beter uit elkaar gehouden worden.

De Mobilane kant en klare Haagbeuk

De kant en klare Haagbeuk van Mobilane is een klimop haag welke tegen een stalen raster aangroeit. De klimop Haagbeuk is eenvoudig te plaatsen, hij is weegt namelijk maar ca. 30 kilo. Op het moment van leveren heeft de Haagbeuk een hoogte van 155 centimeter (vanaf de grond gemeten). De haag is volledig tot hoogte begroeid en hij heeft een groeiseizoen nodig om helemaal mooi dicht te groeien.

 

Wil je de Haagbeuk lager hebben dan 1,55 m? Dan kun je het stalen raster zelf eenvoudig op maat maken met een ijzerzaag of een slijptol. Wil je de Haagbeuk hoger laten groeien? Dan kun je een opzetstuk gebruiken.

Haagbeuk planten? Zo ga je aan de slag!

Je kunt de kant en klare Haagbeuk prima zelf plaatsen in je tuin. Dit doe je door een sleuf te graven waar je de Haagbeuk in kunt planten. Sla hiernaast een hardhouten of ijzeren paal. Je kunt hiertussen de Carpinus betulus monteren met de bij te bestellen bevestigingsbeugels. Het is ook mogelijk om de kant en klaar haag tegen een muur te plaatsen. Bestel hiervoor de muurbeugels.

 

Wil je liever ons de Haagbeuk laten plaatsen? Dat kan! Vul bij Stap 4 van de 'Extra opties' van de Haagbeuk je postcode in en zie meteen wat de kosten hiervoor zijn. Heb je vragen over de Carpinus betulus? Je kunt ons bereiken op 078-6990173 of stuur ons een mail. We staan je graag te woord.