Haagbeuk

Haagbeuk kant en klaar hagen

De haagbeuk is compacter begroeid dan de beukhaag. Ook kan de haagbeuk iets beter de tegen wind. De haag verkleurt in de herfst en winter naar mooie warme herfstkleuren en laat uiteindelijk zijn blad los. De kant-en-klaar haagbeuken zijn bij de levering al tot de volledige hoogte begroeid, waardoor je meteen kunt genieten van privacy in de tuin.

Lees meer
Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter

De haagbeuk

De kantenklare haagbeuk, ookwel Carpinus Betulus genoemd, heeft puntige blaadjes en is mooi groen van kleur. En terwijl deze haagbeuk in de zomer prachtig dichtbegroeid en mooi vol is, verliest deze kantenklaar haag - in tegenstelling tot de beukhaag (Fagus Sylvatica) - in het najaar haar blad. De haagbeuk loopt wel eerder uit dan de beukenhaag. De haagbeuk kan ook beter tegen het wisselende weersomstandigheden, zoals vochtig weer en wind. Op een klei grond doet ze dan bijvoorbeeld ook beter dan de Fagus Sylvatica.

Is een haagbeuk hetzelfde als een beukenhaag?

De namen beukenhaag en haagbeuk worden nogal eens verward. De naam haagbeuk is eigenlijk ook niet terecht, want een haagbeuk is helemaal geen beuk, maar de haagbeuk is een berkachtige. Deze haag is ook wel bekend onder haar Latijnse naam, Carpinus Betulus. Hierdoor kunnen de haagbeuk en de beukenhaag beter uit elkaar gehouden worden.

Wacht a.u.b.