Haagbeuk

Haagbeuk kant en klaar hagen

De haagbeuk is compacter begroeid dan de beukhaag. Ook kan de haagbeuk iets beter de tegen wind. De haag verkleurt in de herfst en winter naar mooie warme herfstkleuren en laat uiteindelijk zijn blad los.

Lees meer

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
QuickHedge Carpinus Betulus 100x200 cm.

QuickHedge Carpinus Betulus - haagbeuk 100x200 cm.

 174,95
Herfst 2019
Direct privacy & snel thuis geleverd
QuickHedge Carpinus Betulus 100x150 cm.

QuickHedge Carpinus Betulus - haagbeuk 100x150 cm.

 167,50
Zomer 2019
Direct privacy & snel thuis geleverd
Actie
carpinus betulus

Carpinus Betulus - Haagbeuk (120x155 cm.)

Special Price  140,95 Regular Price  149,00
3 werkdagen
Direct privacy & snel thuis geleverd

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De haagbeuk

De kantenklare haagbeuk, ookwel Carpinus Betulus genoemd, heeft puntige blaadjes en is mooi groen van kleur. En terwijl deze haagbeuk in de zomer prachtig dichtbegroeid en mooi vol is, verliest deze kantenklaar haag - in tegenstelling tot de beukhaag (Fagus Sylvatica) - in het najaar haar blad. De haagbeuk loopt wel eerder uit dan de beukenhaag. De haagbeuk kan ook beter tegen het wisselende weersomstandigheden, zoals vochtig weer en wind. Op een klei grond doet ze dan bijvoorbeeld ook beter dan de Fagus Sylvatica.

Is een haagbeuk hetzelfde als een beukenhaag?

De namen beukenhaag en haagbeuk worden nogal eens verward. De naam haagbeuk is eigenlijk ook niet terecht, want een haagbeuk is helemaal geen beuk, maar de haagbeuk is een berkachtige. Deze haag is ook wel bekend onder haar Latijnse naam, Carpinus Betulus. Hierdoor kunnen de haagbeuk en de beukenhaag beter uit elkaar gehouden worden.

Wacht a.u.b.